Úplně první příkrm

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27.7.17 13:19

@Sleepy.Monkey na toho tunaka jsem se vylozene ptala detske lekarky mi ho milujeme tak kdy muze i mimi a rikala nejdriv v 10 m bili jogurt je samozrejme nejlepsi ale te me prdole nechutna :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
27.7.17 14:22

@Agneth přesně, mrkví jsem ji tak zabetonovala, že chudák měla břicho jak kámen. Nemohla se vůbec vykakat, nakonec jsem to z ní dloubala teploměrem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20848
27.7.17 20:25

Podívejte se na heslo Příkrmy. Jak s nimi začít. Mohlo by se vám to hodit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.9.17 10:49

Ahoj maminky jen takový drobný dotaz začali sme s prikrmy už máme za sebou mrkev zeď bych chtěla mrkev plus brambor. V jakém poměru mám uvařit…? Malý mi sni celou misku. Děkuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
8.9.17 10:51

@mikalka1992 Brambory se berou jako příloha. Tak podle toho. Třeba velikost malého vajíčka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.9.17 11:16
@mikalka1992 píše:
Ahoj maminky jen takový drobný dotaz začali sme s prikrmy už máme za sebou mrkev zeď bych chtěla mrkev plus brambor. V jakém poměru mám uvařit…? Malý mi sni celou misku. Děkuji za radu

To je prece uplne jedno ;) Pokud ho ta mrkev neucpava, uz normalne kakal, tak pomer je jen na tobe.Na nejake prilohy a neprilohy jsem si nikdy nehrala, zkratka jsem uvarila, co jsem zrovna mela. Nekdy jen smes zeleniny, jindy s bramborem, jindy jen brambor s masem apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.9.17 11:31

@unuděná každý mě právě od mrkve odrazoval ale malý kaká úplně normálně každý den třeba i 2×. Uvarila sem 2 mrkve a 1 střední bramboru uvidíme jak mu bude chutnat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.9.17 13:17

Ja to delala priblizne pul na pul nebo vic brambory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
17.11.17 21:18

@Janapetulova : dekujeme za reklamu, posilam adminum :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
17.11.17 23:50

@Janapetulova a co si tím jako chtěla říct, že ti malý v 9 měsících sní celou skleničku?? Bravo, gratuluju…stejné příkrmy koupíš i u nás-stejné složení atd a navíc levněji…snaha o reklamu se tu moc necení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
2.2.18 17:39

Maslova dyne

Maminky, je vhodna maslova dyne na prikrmy nebo jen hokkaido? A s cim jste treba pripadne kombinovaly? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8596
2.2.18 18:16
@Lee92 píše:
Maminky, je vhodna maslova dyne na prikrmy nebo jen hokkaido? A s cim jste treba pripadne kombinovaly? :)

Ja jsem pro maslovou. Idealni kombinace s batatem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
5.2.18 08:14

Já začínala s jednodruhovou zeleninou - prvně mrkvička, pak brambora, dýně…vždycky jsem novou zeleninu dávala 3 dny (kvůli příp projevům alergie) a pak jsem začala kombinovat. Do 1 roku jsem i vařila v kojenecký vodě a ohřívala v ohřívači, popř v misce s horkou vodou, právě aby zůstalo zachováno co nejvíce živin a vitamínů. Po tom roce jsme to brali už volněji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
25.2.18 14:12

Ahoj maminky.. prosím o vaše rady názory respektive povzbuzení ;) vím že je tu hodně napsáno na toto téma, a to je právě to, hodně doporučeních je napříč internetem, od doktorů, známých, knížky.. a přesto se tak nějak rozchází takže v tom mám trochu galimatiáš!
Mám právě 4 měsíčního chlapečka, porodní váha 2,7 nyní 5,8 plně kojeny ( sakra zni to tak technicky ) dobře prospívá. Začal se v noci často budit a chtít prso. Přepije se, ublinkne. Rve si ruce předměty hluboko do pusy. Zapůsobilo to na mě dojmem ze už by si možná neco rád dal!
Vím že se doporučuje mrkev. V anglosaských zemich kaše ( velký rozdíl…? ). Na presnidavkach je od ukončeného 4. Mesice tak strašné slozeni že si říkám že to asi nějak hrotim!..cukr, višně, škrob! Udělala jsem mu nakonec velmi řídké rýžové pyré..rikala jsem si ze podoba mléku.. dela se i nahrazka mleka z rýže.. přiblížila se se lžičkou, otevrel tlamicku a bez okolků spolkl! ( Podle toho co jsem četla jsem to necekala) pak už sice žádna sláva ale olizoval to atd. Snedl asi dve cajove lžičky. Co si o tom myslíte? Mohu s čistým svědomím pokračovat? Dale by mě zajímal váš názor na ty rozporuplné instrukce přicházející z různých zdrojů. Kdy začít, s čím začít. Proč. Dekuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
25.2.18 14:47

Ahoj maminky.. prosím o vaše rady názory respektive povzbuzení ;) vím že je tu hodně napsáno na toto téma, a to je právě to, hodně doporučeních je napříč internetem, od doktorů, známých, knížky.. a přesto se tak nějak rozchází takže v tom mám trochu galimatiáš!
Mám právě 4 měsíčního chlapečka, porodní váha 2,7 nyní 5,8 plně kojeny ( sakra zni to tak technicky ) dobře prospívá. Začal se v noci často budit prso. Přepije se, ublinkne. Rve si ruce předměty hluboko do pusy. Zapůsobilo to na mě dojmem ze už by si možná neco rád dal!
Vím že se doporučuje mrkev. V anglosaských zemich kaše ( velký rozdíl…? ). Na presnidavkach je od ukončeného 4. Mesice tak strašné slozeni že si říkám že to asi nějak hrotim!..cukr, višně, škrob! Udělala jsem mu nakonec velmi řídké rýžové pyré..rikala jsem si ze podoba mléku.. dela se i nahrazka mleka z rýže.. přiblížila se se lžičkou, otevrel tlamicku a bez okolků spolkl! ( Podle toho co jsem četla jsem to necekala) pak už sice žádna sláva ale olizoval to atd. Snedl asi dve cajove lžičky. Co si o tom myslíte? Mohu s čistým svědomím pokračovat? Dale by mě zajímal váš názor na ty rozporuplné instrukce přicházející z různých zdrojů. Kdy začít, s čím začít. Proč. Dekuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí