Úplně první příkrm

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9774
25.2.16 18:03

@Modesta
brokolici jsem zkusila a zase odložila přesně z toho důvodu co píšeš, u obou dětí.
Skleničku jsem spotřebovala většinou do druhého dne nebo jsem zbytek snědla :mrgreen: Ale zrovna brokolice byla dost hnusná
a na zácpu naší slečně nejlíp fungovala dýně. Běžně několik dní nekadila a po dýni to většinou šlo rychle :) U někoho funguje třeba švestková přesnídávka, u někoho jogurt. Každé dítě je jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
27.7.17 11:47

Mám doma žrouta

Zdravím,
nedávno mi doktorka řekla, že mohu začít s prvními příkrmy. A že z počátku stačí tak 1-2× týdně. Včera byl první příkrm. Snědl celou misku mrkve (cca 200ml). Dnes jsem nechtěla dávat. Ale ráno, když jsem snídala, tak mě prcek viděl držet lžičku. Pořád otevíral pusinku a hrozně se vztekal, když nedostal. Nechtěl ani mléko papat, jak byl na mě naštvaný. Celou dobu křičel a brečel. Až po půl hodině vzal zavděk mléko. Můžu dávat tedy příkrmy každý den, když je tak žravý? Nebo fakt jen dvakrát týdně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142

Mám doma žrouta

Zdravím,
nedávno mi doktorka řekla, že mohu začít s prvními příkrmy. A že z počátku stačí tak 1-2× týdně. Včera byl první příkrm. Snědl celou misku mrkve (cca 200ml). Dnes jsem nechtěla dávat. Ale ráno, když jsem snídala, tak mě prcek viděl držet lžičku. Pořád otevíral pusinku a hrozně se vztekal, když nedostal. Nechtěl ani mléko papat, jak byl na mě naštvaný. Celou dobu křičel a brečel. Až po půl hodině vzal zavděk mléko. Můžu dávat tedy příkrmy každý den, když je tak žravý? Nebo fakt jen dvakrát týdně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142

Mám doma žrouta

Zdravím,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142

Mám doma žrouta

Zdravím,

Edit. Pardon, že jsem to poslala tolikrát. Zasekl se mi internet a já hodně pospíchala, tak jsem to stiskla aspoň pětkrát. Dá se to smazat? :oops: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
27.7.17 12:00

Ahoj, když jsem začínala s příkrmy, dávala jsem každý den, jednou denně. První tři dny byla mrkev, pak dýně, brokolice, potom už jsem dávala třeba mrkev s bramborem atd.. Hlavně to chce sledovat, zda se mu neobjeví na něco alergie.. Klidně dávej každý den, to mu neublíží. Mám skoro ročního a je v pořádku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
27.7.17 12:02

Ha, můj malej byl stejnej jedlík už od první lžičky :dance: :srdce:
Dávala jsem mu příkrmy denně, ale vždy max 150 - 180 ml.. Aby mu hned zpočátku nebylo zle.. Asi po dvou týdnech už ale baštil 250 ml.. :lol: a vždycky byl maximálně spokojenej!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
27.7.17 12:03

Nevím kolik je Tvému miminku, my začínali v 5 měsíci a snědl zezačátku tak 80 g, 200 g mi dá až teď skoro v roce. Ale je fakt, že mam drobka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
27.7.17 12:20

Ahoj, taky se pridávám k tomu, že klidně každý den pár lžiček a po těch třech dnech vyzkoušet jinou zeleninu a pak později i pridávat.. dělala jsem to někdy od 5-6 měsíce, kdy jsem nejdřív na noc podávala kaši, aby si zvykla na lžičku a pak mrkev a různou zeleninu. Teď je malé skoro 9.měsícu a jí už i maso s kaší pro 8.měs. miminka. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
27.7.17 12:24

Pokud mu chutná, klidně bych dala každý den. Jen teda u mrkve pozor na zácpu - raději to množství omezte. Já měla naopak děti nejedlíky, víc než lžičku až 2 jsem do nich nedostala, takže tiše závidím. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
27.7.17 12:30

Za pár dní nám bude pět měsíců. Dneska jsme po mrkvičce ale kakali krásně.
Ale pár lžiček nám asi opravdu stačit nebude :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.7.17 12:40

Kdyz tak krasne papa krmila bych kazdy den. Prvni mesic jen zeleninu pak druhy mesic uz muzete pridat k zelenine maso a na vecer kasi a kdyz uz pekne papa vsechno maso a zeleninu tak treti mesic uz muzete krmit 3X denne dopoledne zacit s ovocem jogurty pribinaky termix a pod. az kdyz papa krasne vse a to nejdriv v 8m tunaka ve vlastni stave nejdriv v 10m. Delam jidlo vzdy na 2 dny a normalne ohrivam v mikrovlnce kdyz si nebudete jista v kterem mesici jakou konzistenci jidel tak muzete jednou zacas poridit sklenicku ( male ale moc nechutnali kdyz uz tak spagety od 8 m )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
27.7.17 12:46

@Marrrtttina
Termix??? 8o pro miminko? Nedávala bych :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
27.7.17 13:02

Pribiňáky a termix vůbec nedávám, byť už by mohl.. Já mu kupuji jogurt bílý Hollandii. To si myslím, že je mnohem kvalitnější. A tuňáka v 10 měsících? 8o To už vůbec ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
27.7.17 13:04

Děkuji moc holky. Tak já najedu na papání každý den! Jsem z toho hodně nadšená. Hlavně mu to doma sama vyrábím a většinou to jsou domácí zeleninky :) Už se těším až vyzkouším i polodomácí jogurtíčky :D

V případě dalšího dotazu za vámi zase zaběhnu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí