Úplně první příkrm
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@pikola @pikola
to nám docela jde, ale když mu dám třeba čaj nebo i naředěný dětský džus, tak to je výraz, jestli si z něj dělám srandu a začne se mu navalovat
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky chci se zeptat mám opravdu počkat až malému budou 4M nebo už můžu mu zkusit tat ochutnat když neco jím tak na mě kouka že by si taky dal 9.9 mu byly 3M. Díky za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@snoopynka24 Počkej minimálně do těch 4 měsíců. Tomu dítěti nic neuteče a to, že vypadá, že by si něco dal v tomhůe věku vůbec nic nevypovídá. Můj mlel pantem ve dvou měsících, když mě viděl jíst rohlík. Příkrm dostal v šesti měsících a bylo to tak akorát, psychomotoricky by na to dříve ani nebyl připravený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@snoopynka24 klid, nespěchat…moja je taky zvědavá a pozorování při jídle byla její oblíbená činnost
- Citovat
- Upravit
@Leenee heh…den třetí, dítě to začalo bavit (dle mého vzoru) začala jíst pěkně, ale zároveň rozhazuje rukama, kope nohama a vykládá…takže je to sranda
zase je všude mrkev a dnes koupíme tu trvdou lžičku..ale už toho snědla celkem dost a chutná jí (přitom dnešní mrkev byla z lednice ze včerejška)
- Citovat
- Upravit
Ahoj, mám dotaz na vás zkušenější. V úterý jsme začali přikrmovat nejdříve mrkví a dnes jsem přidala brambor, ale nevím zda to bylo správně. Takže jsem rozmixovala cca 50g brambory a cca 60g mrkve trochu oliv. oleje a moje mléko aby to bylo řidší. Je to takhle dobře nebo jsem měla té brambory kterou měl dnes poprvé méně? Je mi jasné že teď už je pozdě, ale přeci jen bych chtěla vědět jak postupovat při další zelenině. Např. další bude brokolice a to jí mám dát jenom jí lžičku a pak ho můžu dokrmit mrkví s bramborem a další dny přidat více brokolice? Fakt nevím, tak děkuji za případné rady. Díky V.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj, mám dotaz na vás zkušenější. V úterý jsme začali přikrmovat nejdříve mrkví a dnes jsem přidala brambor, ale nevím zda to bylo správně. Takže jsem rozmixovala cca 50g brambory a cca 60g mrkve trochu oliv. oleje a moje mléko aby to bylo řidší. Je to takhle dobře nebo jsem měla té brambory kterou měl dnes poprvé méně? Je mi jasné že teď už je pozdě, ale přeci jen bych chtěla vědět jak postupovat při další zelenině. Např. další bude brokolice a to jí mám dát jenom jí lžičku a pak ho můžu dokrmit mrkví s bramborem a další dny přidat více brokolice? Fakt nevím, tak děkuji za případné rady. Díky V.
Já dávala nejdřív jen jednodruhově (3 dny mrkev, 3 dny dýně, 3 dny brokolice atd. Až po vyzkoušení několika druhů zeleniny jsem dělala mix ze dvou. Ale někdo míchá hned. Spíš mi přijde trochu divná kombinace oleje a MM - olej jsem začínala dávat až asi po 3 týdnech, kdž si břicho zvyklo na zeleninu a nikdy jsem to teda nemíchala s MM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No s tím MM jsem si řikala, že na zředění na uplnou kaši je lepší než voda, ale fakt nevím zda to je dobře nebo není, jen mě to prostě tak napadlo. Ale díky za tipy.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No s tím MM jsem si řikala, že na zředění na uplnou kaši je lepší než voda, ale fakt nevím zda to je dobře nebo není, jen mě to prostě tak napadlo. Ale díky za tipy.
Mě právě přišla lepší teplá voda, než MM (to jsem strkala jen k bramborům a rýžové kaši). Kombinaci MM a olivového oleje bych já odobně asi nepozřela, tak jsem to nenabízela ani dítěti. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
myslím, že @Svistice má pravdu..taky tam dávám vodu - už jen proto, aby si malá zvykla na chuť zeleniny…pak pozdj budeš odstavovat, mléko nebude a dítě se ti sekne a nebude třeba chtít jíst tuhle „neoslazenou“ zeleninu
ale já jsem žabař…takže podle mě se neřiď. Já přidávám vodu (která mi skapala do nádobky - mám parní hrnec) a olej teda normální slunečnicový - přece jen olivový není moc typický pro naši zeměpisnou polohu…budu střídat s řepkovým a později máslem.
- Citovat
- Upravit
Tak zítra dostane kaši jen s vodou ať si zvyká
Právě že my když děláme bramborovou kaši tak tam dáváme mléko a oliv.olej bo manžel nejí máslo tak to tím nahrazuji tak proto jsem si myslela, že to je dobře. Ale jak se říká chybama se člověk učí, proto jsem se také ptala ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak zítra dostane kaši jen s vodou ať si zvykáPrávě že my když děláme bramborovou kaši tak tam dáváme mléko a oliv.olej bo manžel nejí máslo tak to tím nahrazuji tak proto jsem si myslela, že to je dobře. Ale jak se říká chybama se člověk učí, proto jsem se také ptala
Hele, tady nikdo neříká, že je to chyba. Jestli Ti to tak vyhovuje a dítě Ti to tak jí, tak v tom klidně pokračuj. Mě by třeba bramborová kaše s mlékem a olivovým olejem nenadchla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasný, beru to jako rady a prostě budu zkoušet co mu bude vyhovovat.
- Citovat
- Upravit
Taky jsem pro dávat jen jeden druh zeleniny tři dny po sobě, i z toho důvodu, že když se ti po něčem osype nebo mu to neudělá dobře, budeš vědět, z čeho to bylo. Když budeš kombinovat hned od začátku, bude se ti na to přicházet hůře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@FikuLenka nemyslela jsem hned kombinovat. První tři dny jsem dávala mrkev a ted jsem přidala brambor a zase tři dny bude mít mrkev z bramborou. Takže kdyby se osypal tak to bude po bramboře. Ale pak ostatní zeleninu asi už zase budu dávat samostatně. Ale představa že mu dám jen lžičku brokolice a pak dokojím tak asi bude protestovat ![]()
- Citovat
- Upravit