Úplně první příkrm

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69
22.10.14 09:53

Já jsem začala dávat příkrmy hned jak měla malá 4 měsíce. Do té doby byla plně kojená. A když jsme pak šly na preventivku, tak Dr. proti tomu nic neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
22.10.14 20:05
@janina022 píše:
5 a pul mesice. Ale je to pěknej jedlik. Je kojeny ale uz ma pres 8 kg když se narodil měl 3 kg :-)Tak jsem si prave říkala ze uz bych mu mrkvicku zkusila dat :-)

8o Tak to je macík! Našemu je 9 měsíců a má 8,15 Kg :D Já jsem taky nečekala a když se začal o jídlo zajímat, tak jsme prostě začali..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
22.10.14 20:47

Prave mi to prijde ze už by si dal porad na nás hladove kouká když jime my :-)) Tak zítra bude první mrkvicka :-)) Jo jo je to macek asi mam hodne vyzivny mliko protože ho kojím tak po třech hodkach a v noci jednou max. dvakrát :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
23.10.14 21:11

@janina022 Buď ráda, že takhle krásně prospívá jen po MM ;-) Náš prcek taky vždycky pomlaskával, když jsme jedli a začínali jsme taky na necelých 6 měsících.. Taky pořád ještě kojim, ale už jen tak 2× denně a 2× v noci. Nechci ho ještě úplně odstavovat, i když už snídá, svačí, obědvá, svačí a večeří beze mne :-) Tak si to hezky užijte, je to další krůček v jeho životě ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
24.10.14 06:49

Tak už včera dostal první mrkvicku něco málo zbodnul tak dve plny lzicky celkem. ale moc se netvaril :-) chtěla jsem mu pak dat jeste prso ale nechtěl vzal si ho az za hodinu. A to jsem ho krmila v dobe kojeni. Když ho nebude hned chtít mam mu dat napít vody nebo čaje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
24.10.14 12:21

@janina022 :lol: To nevadí, že se netvářil. Musí si na novou chuť zvyknout. Malá na mě taky koukala jako puk, když jsme začínali. Když pak nechce mlíko, tak nevím jestli ho donutíš napít se čaje. Já bych to nechala na něm. Hlavně nic nenutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
24.10.14 15:42
@janina022 píše:
Tak už včera dostal první mrkvicku něco málo zbodnul tak dve plny lzicky celkem. ale moc se netvaril :-) chtěla jsem mu pak dat jeste prso ale nechtěl vzal si ho az za hodinu. A to jsem ho krmila v dobe kojeni. Když ho nebude hned chtít mam mu dat napít vody nebo čaje?

Zatím jen ochutnává, myslím, že mu nemusíš zatím nic k pití dávat. A počkej, až si o mlíčko řekne sám. Náš prťous se vždy potom ještě napil MM a pak ublinkával, takže jsem mu kojení po příkrmu přestala nabízet. Když začal jíst příkrm víc a nahradil plně jedno kojení, začala jsem mu zkoušet vodu z lahve, ale to si vždycky jen trošku cucnul. Postupně začal pít víc, pak jsem zkoušela čaj, ale zvedal se mu žaludek, takže jsme asi 2 měsíce zůstali jen u vody. Až posledních asi 14 dní pije čaj v průběhu celého dne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bebuu
23.3.15 14:35

Ahoj maminky, asi mám blbý dotaz, ale dnes jsme byli u doktorky, včera nám byly 4 měsíce. A Mudra říkala, že už můžu začít pomalu s mrkví, ale syn je plně kojený a přijde mi to celkem brzo na kojeného. Ale zase v brožuře, kterou jsme dostali píšou, že po 6 měsíci i u kojených už je pozdě začínat prvně s příkrmy. Tak se chci zeptat, kdy jste začaly vy? Ted myslím ty maminky, které plně kojily. A dávaly jste úplně poprvé kupovaný nebo domací přikrm? ony ty mrkve z obchodu zrovna moc zdravý nejsou tak nevím právě :think:

• Citovat
  • Upravit
72725
23.3.15 14:38

@Bebuu začala jsem 14 dní zpět, klukovi bylo 6,5 m. Netuším, proč by se mělo začínat dřív. Navíc mrkev jsem ještě nedávala - to je dobré tak na zácpu. A vařím doma - kupuju zeleninu ve farmářském obchodu, popř na trhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
23.3.15 14:40

@Bebuu
S prikrmamy som zacala v 6m..prikrmy som davala sklenickove, cca do roka-domace nechcel, teraz basti uplne v pohode domace..hlavne tie prve prikrmy 3-4lzicky tak sa mi nechcelo varit..
Mne to pride skoro, pokial dietatu kojenie staci..kojila som do 18m, dite sa odstavilo samo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
23.3.15 14:45

S prikrny jsem začala v 5 měsících. Kdy mi kluk ukradl jablko :D takže jsem pak dávala další ovoce. Mrkví bych určitě nezačínala. A konzervu = sklenička jsem dávala jenom výjimečně. Nevidím na ní nic prinosneho.

• Citovat
  • Upravit
33005
23.3.15 14:45

@Bebuu Kojila jsem plně skoro do těch šesti měsíců. V brožuře si můžou psát co chtějí, a jen tak mezi námi, občas jsou v těch brožurách fakt perly. ;)
Vařila jsem domácí, žádná extra práce navíc to není.
Půlročnímu jsem klidně dávala zeleninu z obchodů (u kořenové zeleniny vybírala malé kousky, žádné přehnojené obludy), a taky nemusíš dávat jako první mrkev, ale zřeba dýni.

@miisenka OT, gratuluji k odstavení. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
23.3.15 14:48

Já začala okolo pátého měsíce, ale kromě pár molekul nic nepozřela do sedmého měsíce ;)
Zkoušela jsem vařit, pak i skleničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
23.3.15 15:12

Zdravím, prvnímu synovi jsem začala dávat mrkvicku v pul roce. Dávala jsem kupovanou,6 měsíců mel v zimě a to ta zelenina asi nebyla nic moc. Před nedávnem jsem se ptala alergologa/imunologa (starší kluk ma astma), jestli se da neco delat preventivně, aby se tomu druhy kluk když tak vyhnul…řekl mimo jiné, ze již neplatí, ze nejlepší je plne kojení do půl roku, ale ze by se dítě melo začít s různýma potravinama seznamovat od 4 měsíců a jednoho týdne…do pul roku věku by se prý melo setkat se vším, včetně ryb…toz si vyber :lol: asi zacnu kompromisne v 5 měsících, nejspíš sklenkama…ony ty začátky většinou stejně bývají o par lžičkach, tak s tím se asi vařit nebudu. Pokud bude jist pěkně, tak bude mít plus minus to same, co starší.

Příspěvek upraven 23.03.15 v 15:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
23.3.15 15:13

@Bebuu jde o to poznat alergeny mezi 4. a 6. mesicem, aspon tak mi to prezentovala nase pediatra, jde o soucasny trend, porad se to meni.. ja zacala v 5.mesici mrkvi, syn byl cvalda a uz me nebavilo kojit co hodinu.. jinak jsem kojila do 18m :) na prikrmy jsem kupovala bio zeleninu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko