Úplně první příkrm
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vždy jsem uvařila například mrkev a jednoduše rozmixovala (třeba tyčákem) - pokud by to bylo moc husté, tak jsem naředila vodou, ve které jsem vařila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak už měl třetí porci rýže a spapá cim dál víc, a celkem bez okolků, že by na to sahal a rochnil se v tom.. ne. Jen to tlamickou hezky shrnuje do pusy. Takze to je asi znamení ze už je prostě na pozvolne příkrmy klidně čas..?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řešil jste někdo, že mimino prostě nedokáže jíst ze lžičky? Dceři je 7 měsíců, pouze kojená, příkrmy jsem začala dávat v 5,5 měsíci a doteď vpodstatě nic nesní. Pusu neotvírá, jídlo jazykem akorát vytlačuje ven. Nenutím ji, netrápím ji hodinu a pořád nevidím žádný pokrok. Z flašky pít/jíst taky neumí. Co se týče váhy, tak je jí kus, prospívá dobře, ale přece jen se trochu obávám, aby jí nezačaly chybět živiny. Kousky do ruky taky nechce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@barbuchablond Určitě nabízet, ale nenutit. Každé dítě je jiné. ![]()
Dej tomu čas. Zkus to vzít formou hry a nabízet, pochopí, že i jídlo může být zábava.
Malá mi to ze začátku, taky klopila ven a pak pochopila a vždy snedla skoro vsechno a to nebyla žádný jedlik, byla na UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@barbuchablond píše: Řešil jste někdo, že mimino prostě nedokáže jíst ze lžičky? Dceři je 7 měsíců, pouze kojená, příkrmy jsem začala dávat v 5,5 měsíci a doteď vpodstatě nic nesní. Pusu neotvírá, jídlo jazykem akorát vytlačuje ven. Nenutím ji, netrápím ji hodinu a pořád nevidím žádný pokrok. Z flašky pít/jíst taky neumí. Co se týče váhy, tak je jí kus, prospívá dobře, ale přece jen se trochu obávám, aby jí nezačaly chybět živiny. Kousky do ruky taky nechce.
A na prstech jí to zkusit dávat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusila jsem jí dát jídlo z dávkovače na Paralen sirup (vpodstatě stříkačka) a po půl mililitrech cca 10 ml sní. ![]()
Dávat jídlo formou zábavy takhle malému miminu si nějak nedokážu představit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@barbuchablond píše: Řešil jste někdo, že mimino prostě nedokáže jíst ze lžičky? Dceři je 7 měsíců, pouze kojená, příkrmy jsem začala dávat v 5,5 měsíci a doteď vpodstatě nic nesní. Pusu neotvírá, jídlo jazykem akorát vytlačuje ven. Nenutím ji, netrápím ji hodinu a pořád nevidím žádný pokrok. Z flašky pít/jíst taky neumí. Co se týče váhy, tak je jí kus, prospívá dobře, ale přece jen se trochu obávám, aby jí nezačaly chybět živiny. Kousky do ruky taky nechce.
Ahoj,
dcera prostě není ještě připravená. Nenutila bych ji, prostě až bude chtít. Zatím bych ji dávala jídlo do ruky, at se s tím seznámí - Na nudle nakrájenou mrkev, okurku, jablko aj. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@barbuchablond píše:
Zkusila jsem jí dát jídlo z dávkovače na Paralen sirup (vpodstatě stříkačka) a po půl mililitrech cca 10 ml sní.
Dávat jídlo formou zábavy takhle malému miminu si nějak nedokážu představit.
Skúste sednout s ní a jíst její jídlo. Naš chce jen to, co dávám do pusy já
Taky dáváme všechno olizovat(určitě jen to co možné). Ať se Vam to daří
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit