Úplně první příkrm

Napsat příspěvek
Velikost písma:
221
26.2.18 19:31

Vždy jsem uvařila například mrkev a jednoduše rozmixovala (třeba tyčákem) - pokud by to bylo moc husté, tak jsem naředila vodou, ve které jsem vařila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
27.2.18 19:49

Tak už měl třetí porci rýže a spapá cim dál víc, a celkem bez okolků, že by na to sahal a rochnil se v tom.. ne. Jen to tlamickou hezky shrnuje do pusy. Takze to je asi znamení ze už je prostě na pozvolne příkrmy klidně čas..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
1.3.18 12:22

Řešil jste někdo, že mimino prostě nedokáže jíst ze lžičky? Dceři je 7 měsíců, pouze kojená, příkrmy jsem začala dávat v 5,5 měsíci a doteď vpodstatě nic nesní. Pusu neotvírá, jídlo jazykem akorát vytlačuje ven. Nenutím ji, netrápím ji hodinu a pořád nevidím žádný pokrok. Z flašky pít/jíst taky neumí. Co se týče váhy, tak je jí kus, prospívá dobře, ale přece jen se trochu obávám, aby jí nezačaly chybět živiny. Kousky do ruky taky nechce. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2472
1.3.18 22:39

@barbuchablond Určitě nabízet, ale nenutit. Každé dítě je jiné. :)
Dej tomu čas. Zkus to vzít formou hry a nabízet, pochopí, že i jídlo může být zábava.
Malá mi to ze začátku, taky klopila ven a pak pochopila a vždy snedla skoro vsechno a to nebyla žádný jedlik, byla na UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
3.3.18 16:13
@barbuchablond píše: Řešil jste někdo, že mimino prostě nedokáže jíst ze lžičky? Dceři je 7 měsíců, pouze kojená, příkrmy jsem začala dávat v 5,5 měsíci a doteď vpodstatě nic nesní. Pusu neotvírá, jídlo jazykem akorát vytlačuje ven. Nenutím ji, netrápím ji hodinu a pořád nevidím žádný pokrok. Z flašky pít/jíst taky neumí. Co se týče váhy, tak je jí kus, prospívá dobře, ale přece jen se trochu obávám, aby jí nezačaly chybět živiny. Kousky do ruky taky nechce. :?

A na prstech jí to zkusit dávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
5.3.18 10:05

Zkusila jsem jí dát jídlo z dávkovače na Paralen sirup (vpodstatě stříkačka) a po půl mililitrech cca 10 ml sní. :roll:
Dávat jídlo formou zábavy takhle malému miminu si nějak nedokážu představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16956
7.3.18 10:29
@barbuchablond píše: Řešil jste někdo, že mimino prostě nedokáže jíst ze lžičky? Dceři je 7 měsíců, pouze kojená, příkrmy jsem začala dávat v 5,5 měsíci a doteď vpodstatě nic nesní. Pusu neotvírá, jídlo jazykem akorát vytlačuje ven. Nenutím ji, netrápím ji hodinu a pořád nevidím žádný pokrok. Z flašky pít/jíst taky neumí. Co se týče váhy, tak je jí kus, prospívá dobře, ale přece jen se trochu obávám, aby jí nezačaly chybět živiny. Kousky do ruky taky nechce. :?

Ahoj,

dcera prostě není ještě připravená. Nenutila bych ji, prostě až bude chtít. Zatím bych ji dávala jídlo do ruky, at se s tím seznámí - Na nudle nakrájenou mrkev, okurku, jablko aj. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.3.18 16:39
@barbuchablond píše:
Zkusila jsem jí dát jídlo z dávkovače na Paralen sirup (vpodstatě stříkačka) a po půl mililitrech cca 10 ml sní. :roll:
Dávat jídlo formou zábavy takhle malému miminu si nějak nedokážu představit.

Skúste sednout s ní a jíst její jídlo. Naš chce jen to, co dávám do pusy já :D Taky dáváme všechno olizovat(určitě jen to co možné). Ať se Vam to daří :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí