Úplně první příkrm
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@reliska Hlavně bych si sakra rozmyslela očkování dvěma vakcínami najednou. To je totiž zátěž pro tělíčko. Navíc pokud bude reakce, nebudeš vědět na co. Že nebyla na první dávku neznamená, že nebude na další. Naopak, šance na reakci roste dávku od dávky, protože tělo už má protilátky.
K příkrmu určitě nabídni vodu. Můžeš z učícího hrnečku, hodně dětí zvládne ucucávat z panákové skleničky. On ti stejně zatím velké množství nevypije (počítej tak pár doušků), zvlášť, když je kojený.
Rohlík můžeš zkusit, ale můj kluk byl třeba schopný začít jíst pevné věci až okolo 10 měsíců, do té doby se buď dávil nebo to plival, protože neuměl žvýkat.
Lepek sem dávala v podobě několika lžic vývaru ze špaldových vloček 1× týdně. Na seznámení bohatě stačí a není potřeba dítě cpát na pravidelné bázi hned kašičkami nebo piškoty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice Ok, díky za rady. Právě jsem nevěděla, jak na ten lepek.. Taky do něj nechci cpát rohlíky (a piškoty zatím vůbec), ale někdo tu psal, že to žužlání rohlíku prozatím stačí..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@reliska píše:
@1Luca Tak dobrý. Někde jsem slyšela, že děti, jak zjistí, že z lahve to jde daleko snadněji než z prsa, tak už pak MM nechtějí. Chtěla bych taky kojit co nejdéle, když to jdeTakže ze začátku mu po příkrmu nabídnu dokojení a asi až plně nahradím jedno kojení příkrmem, začnu mu k tomu nabízet vodu..
Já po jídle kojila i když měla už víc jak rok. Uvidíš, dítko si samo řekne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Luca píše:
Já po jídle kojila i když měla už víc jak rok. Uvidíš, dítko si samo řekne.
Tak snad to jeho „slovy“ pochopím.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych se chtela zeptat. Co jsem to tu pročitala tak vsichni pisete ze prikrmy se maji podavat az od 6 mesicu, u nekojenych deti uz od ukonceneho 4 mesice ale ja urcite vim ze sestrenice davala malemu uz v 3 mesicich. Tak nejak nevim kdy vlastne muzu zacit. Petulovi jsou 2 mesice a vypil by nejradeji litr um denne. Ne ze bych mu uz chtela davat prikrm ale rikala sem si ze od ukoceneho 3 mesice by jsme mohli zacit ale nejak si nejsem jista jestli je to uz vhodne. Tak nekdo prosim poradte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To urcite udelam, jen jsem chtela poradit od nekoho kdo s tim ma zkusenost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obnovuji…dnes jsem druhý den zkoušela mrkev…už tolik neprotestovala, ale stejně toho dohromady víc jak 2-3 lžičky nespolykala. Nicméně se chci zeptat na věc jinou…čím krmíte? Mám silikonovou lžičku, ale uvažuju spíš o nějaké celoplastové. Protože jakmile mi o lžičku malá zavadí, měkký silikon způsobí katapultový efekt.
Takže mrkev máme všude po obýváku. Lehátko chráním plínou (malá ještě nesedí) ale i tak..existuje nějaký neopren na děti, který bych jí při krmení oblékala?
příkrm dávám kolem poledne a prakticky hned po probuzení, takže ji nestíhám převléct do „jídelního“ oblečení. Tak se děsím, jak to pak z toho všeho oblečení dostanu. (nechápu, jak se jí to dostává pod zadek nebo do uší
) Pomůže žlučové mýdlo? Díky za rady a tipy! Malá zatím moc nejí, možná jsem měla začít dýní…je z toho MM nějaká rozmlsaná. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj. Krmila jsem od začátku plastovou lžičkou
na krmení jsem používala bryndák, který byl i na ruce- jako košilka, co se zaváže na zádech. Nisméně jsme stejně museli často přepírat žlučákem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@verulicek
Jé Verun tak už začínáte? My za týden taky a neopren jak říkáš, jsme si koupili v Ikei…možná ti najdu odkaz je fakt super ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@leene to bych ocenila
jo myslela jsem, že včera jsem do ní nic nedostala…a teď jsem byla vylívat nočník a i ze včerejška tam cosi bylo, tak myslím, že lžičku jsme splnili včera a dnes to bylo snad o něco víc. No je to sranda ti řeknu. Hlavně ta organizace okolo. Ale věřím, že se zas zajedu časem… ![]()
- Citovat
- Upravit
@verulicek
http://www.ikea.com/…ts/70179754/
zatím ho zkoušela ségra na malou a fakt je to dobrá věc
určitě stojí za to koupit…No budu sledovat jak vám to jde, my za týden budeme mít premiéru ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@leene jéé to vypadá dobře! Škoda že do ikey nejezdíme
trochu z ruky je to… ![]()
- Citovat
- Upravit