Úplně první příkrm
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Příkrmy
Díky za tento dotaz a následné odpovědi. Sice už mám druhé dítě, ale se zaváděním příkrmu jsem nejistá jako při prvním…
Z prvního odkazu jsem si vytiskla stravu do jednoho roku, potom už to půjde samo. Je to fakt pěkně zpracované…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my jsme začali bramborem, protože malej měl problém s kakáním, tak aby ho mrkev neucpala. A v pohodě. Do každé porce jsem přidala pár kapek olivového oleje.. Uvařila, odlila vodu - rozmixovala a vodu naředila na danou hustotu, pak přidala ten olivový olej.. Vařila jsem víc i na druhý den. V případě mrazení příkrmů, tak se nemají mrazit brambory! A pak jsem postupně přidávali ostatní druhy..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S těma bramborama jsem si taky nebyla jistá, jestli nevadí mražení. Sestře doporučila mražení příkrmů dětská doktorka, tak snad ví co mluví. Vařím tak na týden dopředu… Po vychladnutí ihned zamrazím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ráda bych se zeptala. Náš Oliver má týden před 5ti měsíci. Jak vidí jídlo nebo pití u kohokoliv, tak by se mohl zbláznit. Před dvěma dny jsem začala v poledne dávat brambůrku, pak ještě nakojila a šupky dupky do postýlky. Četla jsem tu, že se má začínat jednou lžičkou a pak přidávat, ale Olivet toho sní klidně půl misky a pak ještě kojím. Nevadí to ničemu? Hrozně mu chutná. Ještě nemá ani 7kg, tak si říkám, že by to snad vadit nemuselo ??? a jinak v noci se budí každé 2 hodiny a né že by chtěl úplně papat, když mu dám prso, tak se vždycky napije, usne a pak pokračuje v postýlce, jen k ránu by se nejradši usídlil u nás v posteli. Asi nezbyde nic jiného než vydržet a být důsledná, jinak ho budeme mít brzo v posteli na celou noc. Přemýšlela jsem i o kašičkách na noc, ale to už mi u takhle starého miminka přijde až moc, v poledne příkrm a ještě na noc? Má s tímhle někdo zkušenosti?????? Díky
- Citovat
- Upravit
@vililik píše:
ahojky, myslím, že tohle řaší každá maminka, bud v klidu
.
Takže: já jsem jako první příkrm koupila Hami první lžičku mrkev( ujednoduší to práci a konzistence je přesně taková, jako má být), pak brokoloci, špenát, dávala první den jednu lžičku, pak dokojila, druhý den 2-3 lžičky, pak dokojila a vetšinou třetí den už mi děti snědli dobrou polovinu skleničky. Jinak u prvního jsem kupovala skleničky do roka, u druhého jen první měsíc, než se dcerka naučila přijímat jinou strukturu potravy
, pak jsem začala vařit. Uplně jednoduše…Uvaříš např. mrkev + brokolici, vedle uvaříš ( pokud už má příkrm s masem) např. kuř. prsní řízek. Uvařenou zeleninu vyndáš, přidáš nakrájený uvařený řízek a podle potřeby a podle toho, jakou chceš konzistenci, postupně během mixování přidáváš vývar ze zeleniny + ze řízku. Dcerka mi to vždycky slupla jako nic
.
Aha a pak kldyž jsi 4.den přidávala k mrkvi brambor tak se dává znovu 1lžička, 5. den 2-3lžičky???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě dcera od prvního příkrmu snědla vždy celou misku toho co jsem jí předložila, pokud bych jí nedala víc jak jednu lžičku, tak řvala, že chce ještě. Takže bych to nehrotila.Pokud chce prcek baštit, tak ať baští.
- Citovat
- Upravit
Nejedlikum se dava jen po lzickach, zroutikum klidne pul misky, kdyz jim chutna…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@audik ..ahoj, také právě řeším stejnou věc. Dneska bych ráda začala s mrkvičkou. Tu chci nabízet do konce týdne. Příští týden bych vyzkoušela brambůrek. Vše chci dělat sama jako u první dcery, ale musím říct, že mě lákají kupované první lžičky. Neměla jsem k tomu nikdy důvěru, ale jak tady čtu asi vyzkoušíme.
..vidím, že maminky tady s tím mají dobré zkušenosti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@heda18 : ano mám s tím ty nejlepší zkušenosti. jen mě pak nechtěl jíst to, co jsem mu vařila já
oni to prostě umí skvěle ochutit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsme po obědě. Snědli jsme všechno , co jsem jí připravila
.. pro začátek jsem dala asi 1/4 té malé skleničky od Hami - první lžička mrkvička . A šmakovalo jí to
Kdybych jí dala víc, určitě by to slupla, podle toho jak otvírala pusinku
.. tak paráda mám radost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, přiznám se, že jsem u obou dětí dávala až do 1roku Hami skleničky, tedy hotové příkrmy. Především kvůli tomu, že jejich složení je kontrolované a tedy bezpečné. Ocenila jsem ale také to, že nemusím řešit jestli pokrm připravuji správně. Až po roce jsme postupně přecházeli na domácí stravu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte, obnovuji diskuzi. ráda bych se zeptala - první příkrm - mrkev či brambor vařit ve vodě nebo v páře?? zítra začínám a nevím v podstatě jak:-D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@evulkanov Vše je na tobě
obecně se začíná mrkví..brambor není moc chutný na první papání.
Já vařím ve vodě a pak do toho jak to mixuju vodu postupně přilévám, abych dosáhla nejlepší konzistence. Hodně štěstí!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@evulkanov píše:
Ahojte, obnovuji diskuzi. ráda bych se zeptala - první příkrm - mrkev či brambor vařit ve vodě nebo v páře?? zítra začínám a nevím v podstatě jak:-D
V páře se zachová víc vitamínů, ale je to v podstatě jedno, dítě se tím poprvé stejně jen opatlá a něco malinko možná sní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit