Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ellusa píše: Řekla bych, že toto jí teď fakt hodně „pomůže“…![]()
Já si totiž myslím, že to bylo všechno trochu jinak. Nechci jí soudit, protože tady už pomoci fakt není. To dítě už je, existuje, bohužel nemůže za své rodiče. Co si myslím já? Děti v 16 by mít děti neměly, tím spíš, když nemají partnera, který by byl oporou. Tady evidentně selhala totálně výchova. Je vidno, jak chybí péče a starostlivost matky. Chybí tu totiž úplně všechno, zázemí, péče…
@Anonymní píše:
Já například tak, že jsem ji nebrala pravidelně
Měli jsme v té době sex tak jednou do měsíce a úplně jsem to nehlídala
Po jedné hádce když jsem priteli vyčetla, že se mnou nespí, následovala „náprava“.
Tož tak.
Pak tomu ale neříkej otěhotnění přes HA, to je otěhotnění vlastní blbostí, které se selháním HA nemá celkem nic společného…
@dendule4 matka není záruka. Před chvílí tu byla diskuze o tom, jak se matka ptala na dávky pro dceru, co otěhotněla s fetakem a nechtěla ho uvádět do RL.
@Ellusa píše:
To ti neberu, ale nemění to nic na tom, že dnes je na světě cca šestitýdenní mimino, které má 16tiletá matka s jen o trochu starším rozmazleným děckem. To je aktuální situace, kterou ona musí řešit, a to, co všechno selhalo, je sice evidentní, ale nijak jí to nepomůže. Že by děti neměly mít děti, o tom žádná.
A co by jí teda pomohlo? Když vykopne partnera asi se jí uleví, ale nic tím nevyřeší. To dítě sama stejně neuživí. Ano žije s tatínkem, ale ten zřejmě nemá moc šajnu(což je docela smutné, že se nezajímá o své dítě),nebo ani pomoct nechce, nebo nemůže. Jinak by ta situace přece nebyla taková, jaká je. Takže co poradit? Možná uvažovat o pěstounské péči pro dítě?? No a ted do mě…
@dendule4 Ale no tak, myslíš že holce která vyrůstá v kompletní rodině se to stát nemůže?
@arinecka píše:
@dendule4 Ale no tak, myslíš že holce která vyrůstá v kompletní rodině se to stát nemůže?
To rozhodně netvrdím. ALe určitý faktor to je
@Ellusa Když tedy chodí brzy ráno do práce a pozdě večer domů, kdo se stará o malé? Já se omlouvám, sice jsem dočetla až do konce, ale dělá mi problémy se v tom orientovat
@dasa1207 píše:
Jeden vajecnim vubec nemam… A byla jsem na vysetreni v nemocnici ale vpohode
Já nemyslela jenom tebe konkrétně. Tohle typický scénář emimina ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Pak tomu ale neříkej otěhotnění přes HA, to je otěhotnění vlastní blbostí, které se selháním HA nemá celkem nic společného…
Jee, to jsem psala já a nějak se mi to zanonymizovalo. Na mobilu píšu jak debil.
Myslela jsem to spíš ironicky. Samozřejmě že to neni otěhotnění přes HA, to je spíš přes „HA“. Jen vysvětluju, jak se to může stát a někdo za tím vůbec nevidí vlastní zodpovědnost.
Kopni ho do koulý a ať táhne. K čemu ti tam je prosím tě? K ničemu. Akorát Tě ten k**z stojí prachy. A to, že ti vezme malého? To říkají všichni tito zoufalci. Buď v klidu
.
@kamikaa Jasně a všechny úřady to dítě jen tak nechají nezletilé, když má zletilého otce…
@kamikaa píše:
Kopni ho do koulý a ať táhne. K čemu ti tam je prosím tě? K ničemu. Akorát Tě ten k**z stojí prachy. A to, že ti vezme malého? To říkají všichni tito zoufalci. Buď v klidu.
V tomhle případě by ale zřejmě otec dítě do péče dostal úplně s přehledem. Takže tyhle silácké řeči jsou taky k ničemu.
@dendule4 píše:
V tomhle případě by ale zřejmě otec dítě do péče dostal úplně s přehledem. Takže tyhle silácké řeči jsou taky k ničemu.
Tak zplnoletit
Já například tak, že jsem ji nebrala pravidelně

Měli jsme v té době sex tak jednou do měsíce a úplně jsem to nehlídala
Po jedné hádce když jsem priteli vyčetla, že se mnou nespí, následovala „náprava“.
Tož tak.