Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Denisa56 Já ho do ničeho nezatahuji. Žádné názory mu neříkám. A problémy s jinými 13, 14 letými kluky, to on několikrát viděl na vlastní oči, tak jak by to mohl nevědět, když to viděl…
A oni ho nechráněj. Měsíc držet doma jako rukojmého není ochrana, ale týrání.
@asdf001 ty za sebe klidne muzes udelat rozhodnuti, co zverejnit. Jednak mas trestnoptavni odpovednost, jednak se v tvem veku predpoklada urcita vyspelost. Kamarad je dite, a otazka toho, co z jeho zivota bude viset na siti, nalezi jeho rodicum. Tak jednoduche to je.
@Denisa56 Ano. V některých rodinách je nutné kontrolovat děti na sociálních sítích, když ti rodiče nejsou ochotní dítěti vysvětlit, co je nebezpečné a proč. To mně rodiče vysvětlili, co je na internetu nebezpečné a hlavně proč to je nebezpečné a tak to chápu a prostě to nedělám a nikdy jsem neměl potřebu to dělat, nikdy jsem si na fb nepřidal někoho, koho neznám a nikdy neměli rodiče přístup do mých účtů (s výjimkou vodafonu a banky, kde to je potřeba).
@Svetluska.Lulu Ano. V některých rodinách je nutné kontrolovat děti na sociálních sítích, když ti rodiče nejsou ochotní dítěti vysvětlit, co je nebezpečné a proč. To mně rodiče vysvětlili, co je na internetu nebezpečné a hlavně proč to je nebezpečné a tak to chápu a prostě to nedělám a nikdy jsem neměl potřebu to dělat, nikdy jsem si na fb nepřidal někoho, koho neznám a nikdy neměli rodiče přístup do mých účtů (s výjimkou vodafonu a banky, kde to je potřeba).
@asdf001 píše:
@Denisa56 Já ho do ničeho nezatahuji. Žádné názory mu neříkám. A problémy s jinými 13, 14 letými kluky, to on několikrát viděl na vlastní oči, tak jak by to mohl nevědět, když to viděl…
A oni ho nechráněj. Měsíc držet doma jako rukojmého není ochrana, ale týrání.
Jéžiš
RUKOJMÍ, RUKOJMÍHO mě to škube obočím úplně ![]()
@Anna766 píše:
JéžišRUKOJMÍ, RUKOJMÍHO mě to škube obočím úplně
nerej, má přece samé jedničky a studuje prestižní gympl… to takové staré struktury jako my nemůžou pochopit.
@asdf001 píše:
@Svetluska.Lulu Ano. V některých rodinách je nutné kontrolovat děti na sociálních sítích, když ti rodiče nejsou ochotní dítěti vysvětlit, co je nebezpečné a proč. To mně rodiče vysvětlili, co je na internetu nebezpečné a hlavně proč to je nebezpečné a tak to chápu a prostě to nedělám a nikdy jsem neměl potřebu to dělat, nikdy jsem si na fb nepřidal někoho, koho neznám a nikdy neměli rodiče přístup do mých účtů (s výjimkou vodafonu a banky, kde to je potřeba).
Jiste, ze je to potreba. To, ze s ditkem promluvim, jeste neznamena, ze dite do dusledku porozumi - treba rozdil mezi facebookem a youtubem, frekvenci a ton prispevku a podobne. Po nekolikate, to, ze ty v 16 rozumis a aplikujes to, o cem s rodici mluvis, neznamena, ze tvuj kamarad je toho schopen taky.
@asdf001 píše:
@Keyllah Kamarádili jsme se tři měsíce. Byli jsme spolu venku většinou čtyři dny za týden. Tyhle věci jsem mu neříkal. Nikdy to jeho rodičům nevadilo, i když mě od vidění znali a věděli, že mi je 16. Rozhodně nejsem psychopat, nejdřív si na netu zjisti, co to slovo znamená a pak ho používej.
Zkus se hodit do klidu. Jestli tak, jak se chováš a vystupuješ tady, chováš i v reálném životě při kontaktu s lidmi, tak se opravdu nedivím, že si od tebe začal klučík udržovat odstup a že z tebe asi nejsou jeho rodiče nadšení…
@asdf001 píše:
@Svetluska.Lulu Já jsem to chápal i ve píše: Více
Já já já já já…
Víš kolik dětí vědělo co smí a nesmí, má a nemá…třeba bavit se s někým neznámým…a přesto se nikdy nevrátily domů? To jsou strašně vážný věci. A rodiče to ví.
@asdf001 píše:
@Svetluska.Lulu Já jsem to chápal i ve píše: Více
Ty jsi marnej případ, klasickej puboš, kterej si myslí, že je nejchytřejší a všichni kolem jsou tupci. Tak když jsi byl už od dětství tak nadprůměrně vyspělý a inteligentní, že rodičům stačilo něco ti jednou vysvětlit a ty jsi si to už navždy zapamatoval a nikdy, opravdu vůbec nikdy jsi neudělal něco, co se nemá, nezkusil chuť zákázaného ovoce, prostě od útlého dětství výkvět ctbosti a inteligence, tak mi řekni, jaktože nejsi schopen pochopit, že pro dvanáctiletého kluka fakt nejsi vhodný nejlepší kámoš?
Mam pocit, ze zakladatele uz vyrazili ze vsech existujicich pubertackych netovych stranek, tak si nasel rodicovske forum a jede tam dokola, jak kolovrat.
Ja byt rodicem, tak taky sve dite budu pred nekym takovym chranit. Nikde nevidim zadnou pridanou hodnotu toho, aby se maly kluk stykal s nekym takovym. Naskakuji mi jen sama negativa.
Radeji bych, aby zakladatel byl troll, nez trotl.
@mado píše:
Mam pocit, ze zakladatele uz vyrazili ze vsech existujicich pubertackych netovych stranek, tak si nasel rodicovske forum a jede tam dokola, jak kolovrat.
Ja byt rodicem, tak taky sve dite budu pred nekym takovym chranit. Nikde nevidim zadnou pridanou hodnotu toho, aby se maly kluk stykal s nekym takovym. Naskakuji mi jen sama negativa.
Radeji bych, aby zakladatel byl troll, nez trotl.
Ja jeste v koutku duse doufam, ze na nas provadi socialni experiment…
@mado Jenže ty být jeho rodičem by jsi neměl ani ponětí o tom, že kamarád vašeho syna má takové názory…