Upřímný vzkaz dospělým a puberťákům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
196
23.11.17 22:53

@bartsch Boží mlýny melou pomalu, ale jistě. Takže pokud jim zakazuješ kamarády (ať už obecně, nebo některé), tak děláš strašlivou chybu. Jestli to tak opravdu je, tak oni budou vytrvale čekat na možnost, se ti za despocii pomstít a to až budeš starý, tím, že se o tebe nepostarají. Být tebou, bych si dával bacha a respektoval bych je…

Příspěvek upraven 23.11.17 v 22:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
@asdf001 píše:
@robínek Protože se zde hodně lidí se mnou hádá a tudíž nemám čas, abych si vše kontroloval

Aha, tak pa, génie! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
@asdf001 píše:
@robínek Protože se zde hodně lidí se mnou hádá a tudíž nemám čas, abych si vše kontroloval

Ty to neumíš na první dobrou? Jedničkář??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
23.11.17 22:56
@asdf001 píše:
@bartsch Boží mlýny melou pomalu, ale jistě. Takže pokud jim zakazuješ kamarády (ať už obecně, nebo některé), tak děláš strašlivou chybu. Jestli to tak opravdu je, tak oni budou vytrvale čekat na možnost, se ti za despocii pomstít a to až budeš starý, tím, že se o tebe nepostarají. Bít tebou, bych si dával bacha a respektoval bych je…

@bartsch
Tahle věta všechno vysvětluje. Pokud by při mlácení Tebou o zem zároveň zvládnul i dávat si bacha a respektovat děti, tak musí dělat hodně věcí najednou. Tudíž je to ženská, čemuž odpovídají i ty jedničky v devítce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.11.17 23:01
@asdf001 píše:
@Svetluska.Lulu Já nejsem nedůvěryhodný. Na rozdíl od mnoha jeho vrstevníků mu rozhodně nedám cigaretu ani chlast. Co je na mě nedůvěryhodného. A zakazovat na základě věku je pouhé zlovůle rodičů, kteří se v tom v tom případě zřejmě i sexuálně vyžívají, protože jinak to není možné. Pokud je to tak, tak si zaslouží na věky hořet v ohni pekelném.

Jenomze to, jestli jsi duveryhodny, nezavisi jenom od chlastu a cigarety. Napriklad

• rad bys s klukem chodil do lesa
  • rad bys s nim tocil youtube videa
  • on branil tebe pred kluky jeho veku, kdyz te na hristi zacali sikanovat
  • s jeho rodici nekomunikujes, podle tvych slov o tobe a tvych nazorech nic nevi

Pro mne jako rodice je posledni bod dostacujici aby vzbudil neduveru. Predposledny bod pro rodice znamena, ze tvoje pritomnost vystavuje dite nebezpeci.

Mimochodem, kdyz se rodice rozhodnou, ze nejsi vhodnym spolecnikem pro jejich dite, nemusi tobe sve duvody vysvetlovat. Takze I kdybys nahodou mel pravdu, a klukovi rodice ZAKAZOU te kontaktovat, porad ti nikdo neni povinen rict, proc se tak presne stalo. Tvoje tvrzeni, ze je to jenom na zaklade veku, neobstoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
23.11.17 23:02
@asdf001 píše:
@bartsch Boží mlýny melou pomalu, ale jistě. Takže pokud jim zakazuješ kamarády (ať už obecně, nebo některé), tak děláš strašlivou chybu. Jestli to tak opravdu je, tak oni budou vytrvale čekat na možnost, se ti za despocii pomstít a to až budeš starý, tím, že se o tebe nepostarají. Bít tebou, bych si dával bacha a respektoval bych je…
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Nepleť se do věcí, do kterých ti nic není. A kterým ani nerozumíš. Své frustrace řeš s odborníky. Ale pro začátek si vem Pravidla českého pravopisu, opraš učebnice češtiny z 1. stupně a koukej se učit. Je to bída. Jo a ať se nerozptyluješ u učení datlovám na netu. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
23.11.17 23:06
@robínek píše:
@bartsch
Tahle věta všechno vysvětluje. Pokud by při mlácení Tebou o zem zároveň zvládnul i dávat si bacha a respektovat děti, tak musí dělat hodně věcí najednou. Tudíž je to ženská, čemuž odpovídají i ty jedničky v devítce…

Pochybuji, že by mnou bil. :mrgreen: Doufám, že někdo s takovou češtinou fakt nemá jedničku. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
23.11.17 23:16

@Svetluska.Lulu Hej. Youtube byl jeho nápad, ne můj. A opět, přečti si 16 odstavec úmluvy o právech dítěte. Rodič nemá právo dítěti zakazovat kamarády, protože to je svévolný zásah. Jestli mu zakázali se se mnou kamarádit, tak to nejsou lidi, člověk by nic talového vlastnímu dítěti neudělal. A co, že se mě zastává? Je to jeho rozhodnutí, do kterého ho nimdo nenutil, tak proč by mu do toho měli „rodiče“ kecat? Oni mu kecají do věcí, do kterých jim nic není. Vy dospělí jste svině, kteté se umí jen povyšovat nad děti a to proto, že jste fyzicky silnější. Vy dospělí týráte nás děti. Jen málokterý rodič má rád své dítě, většina má dítě jen proto, aby měli nějakého otroka, nějaki kopii sebe, někoho nad kým drží moc. Nemáte nád rádi rodiče. Vy nám zakazujete kamarády, my si to líbit nenechápe. Uděláme povstání lidu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
23.11.17 23:40

Lidi, vy jste se totálně pomátli. Nedávno, ani ne 700 let zpátky, se Karel IV. ve 13 letech sám účastnil politiky v Itálii a účastnil se bitev. Jan Lucemburský v pouhých 14 letech by českým králem a vládl samostatně a absolutně. Tak když 14 letý kluk mohl sám vládnout velkému království, proč by si 12 letý kluk nemohl sám vybírat kamarády? Vy jste se naprosto pomátli! Myslím, že vládnout je možná bilionkrát těžší a zodpovědnější, než si vybrat kamarády.
A co vám tak vadí na lesu? Vždyť chodit do lesa je zdravé a přirozené. Před 8 tisíci lety jsme všichni žili v lese. V Amazonii se děti celé dny toulají po lese a sbírají rostliny a pavouky. Tak proč, když se 10 leté děti toulají v džungly samy, proč by nemohl 12 letý kluk se bez dospělých pohybovat po městě nebo občas v lese v okolí města?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.17 00:02
@asdf001 píše:
@Svetluska.Lulu Hej. Youtube byl jeho nápad, ne můj. A opět, přečti si 16 odstavec úmluvy o právech dítěte. Rodič nemá právo dítěti zakazovat kamarády, protože to je svévolný zásah. Jestli mu zakázali se se mnou kamarádit, tak to nejsou lidi, člověk by nic talového vlastnímu dítěti neudělal. A co, že se mě zastává? Je to jeho rozhodnutí, do kterého ho nimdo nenutil, tak proč by mu do toho měli „rodiče“ kecat? Oni mu kecají do věcí, do kterých jim nic není. Vy dospělí jste svině, kteté se umí jen povyšovat nad děti a to proto, že jste fyzicky silnější. Vy dospělí týráte nás děti. Jen málokterý rodič má rád své dítě, většina má dítě jen proto, aby měli nějakého otroka, nějaki kopii sebe, někoho nad kým drží moc. Nemáte nád rádi rodiče. Vy nám zakazujete kamarády, my si to líbit nenechápe. Uděláme povstání lidu!

Ze ja se vubec snazim :roll:

Tvoje nazory („jestli mu to a to zakazali, tak to nejsou lidi“) nejsou fakta. Ptal ses, cim bys mohl byt neduveryhodny, kdyz pominu ten youtube, pak stale neduveryhodnym zustavas.

Vis, uz jenom to, ze te ty deti sikanovali v pritomnosti kamarada, je pro nej potencialne nebezpecne, protoze by lehko mohli ublizit i jemu. Nebo zacit ho sikanovat taky, protoze ho vidi s tebou.

Navic, to, ze s jeho rodici nekomunikujes a neznaji tvoje zaliby, zamery, postoje, pripadne slabe stranky je nebezpecne. Rodice chteji vedet, ze kamaradi kluka nezatahnou do neceho nekaleho, nebo nejak (byt neumyslne) neohrozi. A oni to o tobe proste nevi, protoze s nima nekomunikujes. Muzes byt ten nejhodnejsi sestnactilety pod sluncem, ale nedal jsi jim prilezitost to poznat.

A tyhle dve veci me vedou zpatky k povinnosti rodice zajistit bezpeci sveho ditete. To neni svevule.

Vis, ja chapu, ze ti kamarad chybi. Bohuzel to vypada tak, ze se budes muset se situaci smirit. Protoze svet neni tak uplne cernobily, hodne lidi se ti tu snazilo vysvetlit, proc a jak tato situace nastala. Snad jsme i doufali, ze uvidis v nasich argumentech logiku.

Treba jednou, az budes mit vlastni dite, zacnes nebezpeci kolem nej vnimat jinak. Treba ne :nevim: Kazdopadne ti preju hodne stesti pri hledani kamaradu a budovani duvery s jejich rodici. :hug: a protoze se chci vyspat, vypinam upozorneni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
24.11.17 04:26

Mám tři děti mezi 8 - 13 lety. A ne, nezakázala bych svému nejstaršímu (nebo prostřednímu, to je jedno)s tebou kamarádit JEN na základě věkového rozdílu. Ale když se moje dítě s někým kamarádí a chce s ním chodit ven, já jako rodič chci vědět, jestli to není pedofil, vrah, násilník, úchyl. Protože mám povinnost jako rodič své dítě před takovými „kamarády“ chránit. Jak mám vědět, že nekouříš, nefetuješ, nekradeš, nechceš mi ho v lesích znásilnit, když tě neznám? Když se se mnou nebavíš? Jak mám poznat, že nepředstavuješ pro moje dítě nebezpečí? Pokud bych viděla situaci, že šestnáctiletého kluka šikanuje na hřišti parta dvanáctiletých, blikla by mi varovná kontrolka: „S tím klukem nebude všechno v pořádku“ Protože ne, není to běžná situace, je to divná situace.
Nezakázala bych s tebou svému synovi kamarádit. Pozvala bych tě domů, chtěla bych tě poznat, chtěla bych vědět, kdo jsi. Možná bych chtěla mluvit i s tvými rodiči. A ano, chtěla bych vědět, že máš Aspergerův syndrom, protože to hodně vypovídá o tom, jak tě vnímat, jak se k tobě chovat, jak tě chápat. Mluvila bych se svým synem, protože to běžně dělám.
Můj nejmladší má už několik let kamaráda. Kdysi byli fakt nejlepší kámoši. Ale štval ho. Věšel se na něj, dokázal na něm viset (fyzicky myšleno) dlouhé minuty. Jindy se choval agresivně. Dokázal ho z radosti i počůrat. Bylo to divné. Synek se postupně od něj začal distancovat, protože ho to obtěžovalo. Až pak nám jeho máma řekla, že je autista, a že na mém dítěti velmi lpí, jako na jedné z jistot jeho života…
Víš, je to těžké. Možná opravdu rodiče tvého kámoše mu zakazují s tebou kamarádit. Možná to dělají jen proto, že tě neznají a o svého syna se bojí. Zkusil ses jim někdy představit? Promluvit si s nimi? Aby zjistili, že pro jejich dítě nepředstavuješ nebezpečí? Možná by to stačilo…
A možné je i to, že si tvůj kamarád našel další kamarády a s tebou už se stýkat nechce. Nebo ne aspoň tolik jako dřív. Možná se ti to bojí říct, aby se tě nedotkl, protože si musel všimnout, že jsi jiný, že jiné kamarády nemáš a možná se bojí, že ti odmítnutím ublíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
24.11.17 07:58

@Svetluska.Lulu No a co, že se mě zastával? Bylo to jeho rozhodnutí, nikdo ho do toho nenutil. Navíc se to stalo jenom jednou a to na konci září. A ti kluci, to byli takoví, co mají dvojky z chování. Jeho rodičům do toho nic není, je to jeho zkušenost. Maximálně by ho mohli pochválit, jak je dobrý člověk, že se dovrde zastat kamaráda.
Pokud najde důkazy, že mu se mnou zakázali kamarádit, tak si to nenechám líbit. Budu to řešit. A spravedlnost je dočká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
24.11.17 08:03
@asdf001 píše:
@Svetluska.Lulu No a co, že se mě zastával? Bylo to jeho rozhodnutí, nikdo ho do toho nenutil. Navíc se to stalo jenom jednou a to na konci září. A ti kluci, to byli takoví, co mají dvojky z chování. Jeho rodičům do toho nic není, je to jeho zkušenost. Maximálně by ho mohli pochválit, jak je dobrý člověk, že se dovrde zastat kamaráda.
Pokud najde důkazy, že mu se mnou zakázali kamarádit, tak si to nenechám líbit. Budu to řešit. A spravedlnost je dočká…
:mrgreen: promiň, to už se vážně nedá. Jak by jsi to chtěl řešit? a kde? za sebe pokud bych byla ve stejné situaci, tak jako rodič toho chlapce bych nebyla nadšená, a pokud bych byla přítomna některému z výstupů, jak se prezentuješ tady, tak bych to kamarádství s obavou o své dítě, zakázala taky. Navíc si stejně myslím, že chlapec už s tebou prostě kamarádit nechce, ale jak jsem pochopila, tuto variantu si nedokážeš ani připustit, tak aby jsi nebyl překvapený…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
24.11.17 08:05

@makysek Tak zaprvé, já bych se rozhodně nechoval, jako ten kamarád vašeho syna. Rozhodně bych někoho nepomočil, na někoho se fyzicky nevěšel.
Zadruhé, já se jeho rodičům nestraním, oni jsou zalezlí doma, tak jak mě asi můžoi poznat?
Za třetí, velice bych si dával bacha, co synovi o kamarádovi řeknete. Ta informace, že mám as, by se mohla rozšířit a mezi dětmi snížit moji vážnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
24.11.17 08:07

Bot :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie