Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sfaticata píše:
@dani24687 Viděla jsem to v televizi. Bylo mi toho kluka líto, ale neodsuzuji ten pár. Nechci být zlá, ale jediné na co bych se zmohla by bylo zavolat policii. Co ty víš, co je to za magora? Zastaneš se, vytáhne nůž a je po tobě. Ono to taky není tak jednoduchý.
Já se divím, že se nebáli, že něco udělá i jim, víš.
Přijde mi, že se ti dva nejspíš znali. Možná tomu útočníkovi zahýbala žena s tím druhým, tak ho šel zmlátit ![]()
A kdo tady říká, že by měl člověk mezi ty dva vtrhnout a hrát si na hrdinu? Myslím, že zavolat policii nebo se shánět po nějakém tom sekuriťákovi, který tam má jako ochranka sloužit, je to nejmenší a nejjednodušší, co může (a měl by) člověk udělat. Mě nechává chladnou spousta věcí, ale tohle teda ne. ![]()
Holky, mě přijde, že si ti milenci toho prostě nevšimli
Sedí zády, hraje tam hlasitá hudba, oni si tam nědo šeptají do ucha…třeba to fakt neslyšeli a ani neviděli - chtělo by to dobrý záber, kde oni otočí hlavu, ale takhle je nemůžeme soudit…Ostatní jo, nohli něco udělat…
Byla jsem svědkem jednou takovéhleho napadení, pak jsem to vykládatala Policii a byla i u soudu. Jde o to, že prostě máš strach (já jako ženská, která nemá fyz. sílu)zasáhnout, aby ti taky něco neudělal. Kdž to vidíš, nejdřív je to pro tebe šok, pak jseš jak paralyzovaná, protože bys chtěla pomoc, ale víš, že fyzicky na to nemáš, máš strach. Tenkrát jsem volala sanitu a byla ještě vytočená, protože operátorka měla na mě otázky, který jsem absolutně nemohla vědět. Takže to mě ještě točilo víc…= důsledek čísla 112…lidi na 155 jsou místní, takže to znají místně, ale 112 je někde nějaká centrála…
U toho se snažíš alespoň si zapamatovat toho člověka, abys mohla dát popis Policii, ale stejně si pak všechno nevybavíš… ![]()
@gabi.design myslím že policajty určitě někdo volal, ale trvá než přijedou.
Mamka je hodně nemocná, poslední dobou často omdlívá, šla v nemocnici na parkovišti k autu, najednou se jí udělalo zle, říkala, že to pozná, sladko v puse, mžitky před očima, klekla si, aby sebou nešvihla, bylo jí zle, nevěděla co dělat, lidi okolo ní chodili a nikdo nepomohl, v areálu nemocnice
až prý takový cikán, obrovský, prý takový děsivý typ, přišel k ní, ptal se, co se děje, v náručí jí odnesl zpátky na to naše nové emergency, nikdo jiný si nevšiml a nepomohl, lidi dneska nevidí a neslyší, bohužel
![]()
ani jsem to nemohla dokoukat
proc??
a je ten dotycny v poradku?
Já si taky myslím, že někdo volal, ale prostě než dojedou tak to trvá to video neni tak dlouhé.. Navíc, tam procházeli i malé holky, a ti milenci jsou taky třeba mladí puberťáci..
je to hnus, ale určitě se něco dělo, ale bohužel asi pozděj.. Navíc nechápu, proč by hned měli běžet lidi něco hlásit, od toho tam mají kamery, je tam všelijakých akčních důležitých hlídačů, tak proč už tam někdo nepřiběhl???
Me rodne mesto zase jednou ukazalo tvar
myslim, ze na jinych strankach jsem cetla, ze policii nevolal nikdo z „prihlizejicich“. Ona ta natura je na severu trochu nekde jinde, ale tohle uplne nejvic ukazuje zoufalost mezilidskych vztahu, lidi jeden na druhyho serou ![]()
No já se přiznám bez mučení, že bych se potichu vytratila pryč. Prostě já se těhdle lidí bojím, a co já vim jestli mu nerupne v bedně a nezmlátí i mě… A nevím jestli bych zavolala policii. Možná by mě to napadlo, ale možná bych byla tak v šoku, že by mě to prostě nenapadlo. Každopádně bych se potichu a nenápadně odsunula od takové scény co nejdál. A nestydím se za to. Pud sebezáchovy. Být to můj kamarád, rodina, dítě, známý, tak to je jiná. Ale nenechám se ohrozit na vlastním životě, kvůli úplně cizímu člověku. Bohužel. Ale tohle opravdu vypadá na vyřizování účtů. Ten napadenej, nebyl napadenej náhodně, jen tak, že tam seděl.
Navíc souhlasím s výše napsaným příspěvkem. Ty kamery tam nejsou jen tak, a někdo to určitě viděl, někdo komu platí za to, že s timhle má něco dělat. Takže tohle vidím hlavně jako pochybení Security.
@Pamplemouse píše:
No já se přiznám bez mučení, že bych se potichu vytratila pryč. Prostě já se těhdle lidí bojím, a co já vim jestli mu nerupne v bedně a nezmlátí i mě… A nevím jestli bych zavolala policii. Možná by mě to napadlo, ale možná bych byla tak v šoku, že by mě to prostě nenapadlo. Každopádně bych se potichu a nenápadně odsunula od takové scény co nejdál. A nestydím se za to. Pud sebezáchovy. Být to můj kamarád, rodina, dítě, známý, tak to je jiná. Ale nenechám se ohrozit na vlastním životě, kvůli úplně cizímu člověku. Bohužel. Ale tohle opravdu vypadá na vyřizování účtů. Ten napadenej, nebyl napadenej náhodně, jen tak, že tam seděl.
Proč ti to přijde, že nebyl napadenej jen tak náhodně? Já bych to právě z toho videa nepoznala, jestli se znali a nebo si ho náhodně vybral… A divný je, že ten napadený se vůbec ani nesnažil bránit…
@terinka4444 on si každý myslí, že je ten dotyčný opilý, taky už jsem zvedala stařenku ze země, a ostatní čuměli ![]()
@dani24687 píše:
Proč ti to přijde, že nebyl napadenej jen tak náhodně? Já bych to právě z toho videa nepoznala, jestli se znali a nebo si ho náhodně vybral… A divný je, že ten napadený se vůbec ani nesnažil bránit…
já myslela že ten napadený je žena ![]()
@dani24687
Nvm no, většinou když nekdo chytí agro tak je oběcně agresivní, rozbíjí věci okolo atd. a pak zmlátí prvního koho potká, ale tady mi připadá, že šel přímo za tim člověkem. Je to jen pocit, samozřejmě to mohlo být jinak. ![]()