Útok v obchodním centru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17013
12.3.13 16:41

Jinak jsem už pomohla asi 5 lidem, když jsem bydlela v Praze, měla jsem na ně „štěstí“, dvakrát epileptička, jedné jsem musela vydolovat jazyk, třikrát stařenky, které sebou řízly, ta jedna fakt ošklivě, teklo z ní krve, to pomůžu, ale jak se jedná o nějakého psychopata, tak bohužel, nenechám se zmrzačit nebo zabít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
12.3.13 16:43
@Janichka píše:
@monika32 no a predstav si ze by to byl treba tvuj syn ( ten napadenej) a nikdo by mu nepomohl :nevim:

Jo blbý, ale nikoho bych neodsuzuvala, krom ochranky která by měla sedět u monitorů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
12.3.13 16:50

@monika32 promiň, ale nesouhlasím s tebou. Jak bylo v článku napsáno, přihlížejícím, kteří nic neudělali, hrozí až 2 roky vězení. Mohli pomoc aspoň tím, že zavolají pomoc. To je základní povinnost každého z nás. Bohužel dnešní společnost už je tak prorostlá tímhle jájíčkováním (hlavně aby mě se nic nestalo, rychle mažu domu, apod…), že zapomínáme na slušnost, solidaritu a zdravej rozum. Dneska když má každej mobil, tak nechápu, kde je problém zavolat policajty! Přesně jak jsem psala a jak už tu bylo psáno, kdyby tam ležel takhle zmlácenej tvůj syn, nebo někdo z tvojí rodiny, nejspíš budeš nadávat právě na lidi okolo, kteří mu nepomohli ani zavoláním policie nebo záchranky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
12.3.13 16:55

Je to hnus…jako matka rozhodne nechci po sobe nechat tri male deti, takze bych prosla a za rohem hned volala policajty ale do do nich se fakt nemichala. Udaje bych taky nehlasila nebybyhc proste nechtela riskovat ze si me pak nejde najde a domlati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.3.13 17:03
@slunicko83 píše:
@monika32 promiň, ale nesouhlasím s tebou. Jak bylo v článku napsáno, přihlížejícím, kteří nic neudělali, hrozí až 2 roky vězení. Mohli pomoc aspoň tím, že zavolají pomoc. To je základní povinnost každého z nás. Bohužel dnešní společnost už je tak prorostlá tímhle jájíčkováním (hlavně aby mě se nic nestalo, rychle mažu domu, apod…), že zapomínáme na slušnost, solidaritu a zdravej rozum. Dneska když má každej mobil, tak nechápu, kde je problém zavolat policajty! Přesně jak jsem psala a jak už tu bylo psáno, kdyby tam ležel takhle zmlácenej tvůj syn, nebo někdo z tvojí rodiny, nejspíš budeš nadávat právě na lidi okolo, kteří mu nepomohli ani zavoláním policie nebo záchranky…

jsi se někdydo krizový sitauce dostala? Hodně lidí ztuhne a není ničeho schopná, ani zavolat ty policajty. Nemůžeš to házet na dnešní dobu, tohle je prostě lidská vlastnost. Kdo měl reagovat, byla ochranka.

• Citovat
  • Upravit
1817
12.3.13 17:04

@monika32
Souhlasím s tebou do posledního puntíku. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
12.3.13 17:04

No sila, j taky samozrejmne nevim co bych delala, v prvnich okamzicich to vypadalo na par facek ala vyrizovani uctu, jit okolo, tak asi taky projdu, na to bych policii nevolala - nevim, jestli bych sledovala z povzdali zvedave co bude dal. Pak uz to bylo jasny a to bych volala polici urcite, treba z povzdali.

takovyhle pripadu nevsimavosti je vic - treba ta opila zena, jak spadla do metra, taky trvalo dlouho, nez ji nekdo vytahl, nebo cokoliv udelal, nebo jak dva nasilnici tahli mladou holku nadrazim a ona volala o pomoc a nikdo tu policii nezavolal. To je fakt hnus, na to taky nemam moc omluvu.

ze zeme taky zvedam, ale jedno jsem videla lezet v metru mladika, ale dle obleceni vypadal na bezdomovce, toho jsem si teda v pudu sebezachovy nevsimala :nevim:

@slunicko83 nemusis se za Cechy stydet, nemej iluze, ze jinde to je lepsi, naopak cim vic na zapad, tim vic lidi kopou za sebe a jsou bezohlednejsi. Ziju v nemecku a jako mamince s kocarkem ci tehotne mi lidi nepomahaj, kolikrat spis dostanu sprda co se tam s kocarem motam…se dvema detma je tezkej a kolikrat se ne vzdy elegantne vytocim… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
12.3.13 17:07

@slunicko83 tak já si zrovna myslím, že v obchodním domě mají zodpovědnost za pořádek ti co tam hlídaji..
Na každém rohu v dejakém Tescu a jinde stojí, někdy maj lidi i s nima prolbémy, že je falešně obvidí a taky měli zakročit oni… A hlavně když to mají v přímém přenosu na kameře…Já třeba být někde v obchodáku a začne se tam někdo mlátit tak očekávám, že zakročí ti, co tam mají na starost pořádek. Je jiné vidět někde na prázdné zastávce, když je někdo zmlácený a nebo někde na ulici… Ale tady bych spíš nadávala na ty co celé dobu měli přímý přenos.. Mohli volat hned po půl minut a jít tam… když viděli agresivitu..
No kdyby viděli, že někdo krade, tak už by tam někdo byl, aby někoho chytil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
12.3.13 17:09

@lucenka dostala jsem se do podobných situací několikrát. Volala jsem policajty, záchranku, dokonce jsem ječela ( v posledním případě jsem zachraňovala sama sebe ).
Několikrát jsem pomáhala zraněným lidem, které lidi přecházeli jakoby nic na ulici, byla jsem svědkem podobné rvačky, utekla a volala policii. Nejsem lhostejná jako ostatní, kteří umí jen čumět a pak o tom vyprávět sousedce. Neříkám že se vrhám mezi dva rváče, ale mám mobil a nic mi neudělá zavolat pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817

@lucenka
Přesně tak. Teď můžu říct, že bych zavolala za rohem policii, ale jistá si tím nejsem. Možná bych prostě byla tak v šoku, že by mě to ani nenapadlo zavolat policii. Jediný co vím jistě, že bych utekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856

Ja kdyz se kolikrat k necemu nachomejtnu, tak situace neni moc jednoznacna, tak ani nevim jak ji presne interpretovat :nevim:.

kazdopadne by pomoc ci nepomoc mel posuzovat soud, ne my tady.

nicmene obecna lhostejnost lidi se mi taky moc nelibi :think: ale nedelam si iluze, ze to bylo nekdy jiny. To je o lidech, bohuzel je vic tech co prekroci a min hrdinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.3.13 17:14

@slunicko83 tak takovou povahu ti závidím. Mě se stalo, že mě a kamarády začal ohrožovat jeden chlápek, utekla jsem a až v bezpečné vzdálenosti jsem volala 112, kde mi to položili jenom proto že jsem nebyla schopná přesně říct v jaký jsem ulici a baba na tom operačním středisku neměla čas než dojdu na konec ulice kde si ten název přečtu :pocitac: takže po tomhle zážitku bych asi měla opět pochyby jestli to má cenu někam volat.

• Citovat
  • Upravit
12.3.13 17:14

To video je drsný, drsný, drsný…i když by člověk neměl sil zakročit, i když by neměl sil zavolat sám policii, tak si myslím, že stačí zaběhnout někam, kde jsou v tom obchoďáku pokladní (tam jsou sekuriťáci vždycky), anebo do prvního obchodu, aby člověka útočník neviděl, a požádat prodavačku, ať někoho zavolá buď z ostrahy, či tu policii. Tímto člověk tolik neriskuje, že jej někdo napadne, nebo uvidí apod., ale přesto to může druhému pomoci :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
12.3.13 17:21
@monika32 píše:
Jako hnus, ale já bych taky neudělala nic. Jako aby mě ještě napadnul? Co měli dělat? psychouš kterej brutálně napadne bez jakéhokoli problému… Tak co? Budu chtít odejít, nasere ho to a určitě bych nevzala telefon a nevolala policajty. Jako na to se mám moc ráda a chci tu bejt pro rodinu, než abych se nechala zabít kvůli cizímu. Viz Velíšek, hnusné, ale je to tak :nevim:

Tak ono kdyby na toho Velíška všichni nečuměli jako paka tak to zřejmě dopadlo jinak. A přesně o tom to je.

Můj manžel se taky do takových situací míchá.
Jednou jsme vyšli už za tmy z Alberta a najednou se borec z ochranky rozběhl za cigošem přes parkoviště aby mu sebral nakradenou igelitku. Chvíli ho pacifikoval, manžel to jen z dálky sledoval. Najednou k nim vystřelil jako namydlenej blesk a já vůbec netušila co se děje. Manžel si totiž všiml, že na toho chudáka cigoš vytáhl nůž. Jak tak manžel vběhl cigoš pustil tašku a mazal. Nakonec mu muž věnoval svého vlastního boxera z mládí. Ten securiták byl mladej klučina, ukrajinec, co potřeboval každou kačku a svoji práci dělal nejlíp jak uměl. A chyběl kousek, aby to byla poslední zachráněná igelitka.
Já z něj tehdy málem potratila, čekala jsem prvního syna a byla jsem v 8 měsíci. :roll: Ale vždycky jsem na něj neskutečně hrdá, že to není hajzl co jsou mu jedno lidi okolo.

A přesně na tohle můj muž často říká, kdyby těch lidí jako Velíšek bylo víc, tihle hrdinové by nezařvali. :(

Příspěvek upraven 12.03.13 v 17:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
12.3.13 17:23

@Janichka Sice to nebyla reakce na mně, ale to snad nevadí. :) Kdyby to byl můj syn, samozřejmě by mně mrzelo, že mu nikdo nepomohl. Přesto ty lidi chápu. Já nemůžu riskovat svůj život pro cizího člověka. A kord když mám doma rodinu. :nevim: Aspon policii bych ale zavolala…určitě bych neseděla jako blbka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová