Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kvaček píše:
@mag to souhlasím.. ale můj názor je, že na tu moct člověk musí mít, a nesmí ho to ohrozit..
Např sice blbý příklad, ale třeba zloděj ukrade kabelku a chtít po někom, který ma berle aby za ním utikal.. A nebo Těhotná ženská a někdo potřebuje pomoct třeba s těžkým kočárem a ona třeba nesmí nic tahat..
Já bych všechny lidi neházela do jednoho pytle, prostě někdy člověk pomůže když může a když by mohl, tak raději je na prvním místě jeho zdraví..
Jako bacha, i profesionální záchranáři vždycky na všech kurzech, co jsem absolvovala, opakují, že na prvním místě je vaše zdraví a vaše bezpečnost. Oni to teda používají jako příklad např. u autonehod - napřed správně zaparkovat, vzít si ochranné pomůcky - rukavice vestu, obhlídnout situaci a až pak volat záchranku a zachraňovat. To samý při útoku tohohle magora - nejrozumnější by bylo odejít za roh a zavolat policajty, nic víc nic míň.
@Loki01 asi tak no… několikrát se mohlo důchodcům, několikrát jsem zvědala opilce v domění, že jim něco je, ale hranice mám jasné.. nesmí to ohrožovat život můj a mojí rodiny..
A první pomoc je snad něco jiného.. spíš se mluví asi o té bitve…
@kvaček
Určitě ti nebudu názor vyvracet. O noži jsem psala já. Nerovný boj to nebyl. Můj muž tam prostě jen vběhl, cigošovi sáhl na ruku, cigoš zjistil že jsou na něj dva a bylo po legraci. Prostě utekl.
Ono to stejně funguje i naopak víš. On ten útočník taky neví, jestli máš zbraň nebo ne. Tohle je o chrakateru člověka.
A zrovna když se někdo topí, řekla bych že svůj život nasazuješ ještě víc než s cigošem. Zkoušela sis někdy někoho dotáhnout jen tři metry? Já ano, tak neuvěřitelně vyčerpávající věc, že si troufám říct, že bych tonoucího nezachránila a riskovala vyčerpáním i svůj život. Přesto bych to zkusila.
Když jsem to zkoušela, manžela jsem nedotáhla ani zprostřed bazénu ke kraji a to se mi necukal jako to tonoucí dělají. ![]()
@kvaček píše:
@Loki01 asi tak no… několikrát se mohlo důchodcům, několikrát jsem zvědala opilce v domění, že jim něco je, ale hranice mám jasné.. nesmí to ohrožovat život můj a mojí rodiny..
A první pomoc je snad něco jiného.. spíš se mluví asi o té bitve…
Maleho bych urcite neriskovala, to ne. Ten je pro me na prvnim miste.
Určitě, může bodnout. Ale s takovou premisou pak nepomůže člověk nikdy. S tím rizikem do toho jde.
A musím říct, že vždycky uváženě.
@Jackie se mi vymazal přísvěk.. takže nevím.. ale.. samozřejmě. že každý to má jinak, ale jak jsem psala, nikdy po nikomu nemůžeš chtít aby šel s prázdnýma rukama proti někomu kdo má nůž, pistol…Když to někdo udělá, tak klobouk dolů, ale nečekala bych to od lidí a ani bych neřekla, že je to jejich povinnost..
jak jsem psala pomoct může x krát za život, ale nemusí jít do něčeho, kde skončí na hřbitově…
Třeba píšeš, že si manžela vážíš.. ale já kdybych byla měsíc před porodem, tak by mi jeho čin z mého pohledu přišel jak nerozum… Ale hádat se nechci… Raději bych křikla, do davu, že má nůž, třeba, a on by se mohl zaleknout
povinnost lidi je poskytnout první moc, ne z každou cenu nastavovat život za někoho jiného..
@slunicko83 píše:
@Jackie a takhle to má být, máš doma hrdinu a máš právo na něj být hrdá, protože tohle by málokdo udělal![]()
![]()
No na Velíška může být jeho rodina taky hrdá, otázka je, jestli to těm dětem stačí ![]()
@Jackie u chlapa je taková věc hrdinství ne blbost, buď na něj pyšná ![]()
Můj takhle zachránil holku, dělal taxikáře, jel pro klienta, a z křoviska vyběhla holka tak čuměl, co tam jako blbka dělá večer sama, přibrzdil trošku a koukal do zpětného, a za holkou nějaký kluk, svalil ji na zem a kopal do ní, muž dal spátečku, dojel, vyskočil a chlapci dal pár kopanců, holka skočila do auta a odvezl ji do špitálu, těch výslechů co potom měl, a udělal by to znova.
A jednou zase jel po mostě, je trochu z kopce a zase se kochal a kouká, ženská kecá z ženskou a auto ji odjíždí
tak vyskočil, a běžel za autem, nevím jak to udělal, v té době měl skoro 140 kilo, zabrzdil. No v autě bylo v zadu v sedačce malé dítě
říkal, že měl jen nějaký vnuknutí, pocit ![]()
@K.Black
Já tohle tak ráda čtu, že takoví lidi jsou. ![]()
Já vím, že vám to některým přijde jako neuváženost, ale z těch příspěvků co tady v diksuzi čtete to vždycky jen jen o správném vyhodnocení situace ale hlavně o pozornosti vůči svému okolí, že se do zpětného podívají, že si ve tmě všimnou, že někdo tahá nůž… já na to třeba zírala stejně jako manžel a vůbec jsem ho neviděla.
@Jackie píšeš to správně, vyhodnotit situaci, pochybuju že by můj muž šel bránit někomu kdo útočí třeba se samopalem, není magor ![]()
Já bych třeba v tom centru, taky nešla na chlapa ale rychle bych odeslala děti dál ode mě, zavolala policajty a pak bych ječela, a řvala na přítomné chlapi ať něco dělají
pak bych přišla domů, a muž by mi dal přes hubu, že jsem blbá a riskuju ![]()
@K.Black Asi tak.
Taky bych dostala pravděpodobně doma lekci.
Člověk má pomoct, pokud cítí, že situaci může efektivně ovlivnit.
Kdybych byla mesic pred porodem a muj by si sel hrat na hrdinu tak bych moc nadsena nebyla…co kdyby ho cigan pobodal? Dite by bylo polovicni sirotek jeste nez se narodi:(Radsi at se srab ale at zije ![]()
@Jackie Člověk má pomoct, pokud cítí, že situaci může efektivně ovlivnit. No vidíš…a v tomhle s tebou souhlasím. V případě toho kluka mi to ale moc efektivní nepřišlo. Nevím, nevím kdo by si na něj troufl. Vypadal opravdu v ráži. ![]()
Já bych mu nepomohla, nebot bych prostě věděla, že na něj nemám.
@Sfaticata píše:
@Jackie Člověk má pomoct, pokud cítí, že situaci může efektivně ovlivnit. No vidíš…a v tomhle s tebou souhlasím. V případě toho kluka mi to ale moc efektivní nepřišlo. Nevím, nevím kdo by si na něj troufl. Vypadal opravdu v ráži.
Já bych mu nepomohla, nebot bych prostě věděla, že na něj nemám.
Tak snad bys pomohla tím, že bys zavolala na 158.
To mi přijde efektivní dostatečně ![]()
@Gina108 píše:
Tak snad bys pomohla tím, že bys zavolala na 158.To mi přijde efektivní dostatečně
To bych UDĚLALA. Já mám na mysli…ježíš, doufám, že píšu správné i nebo y.
osobní pomoc. Vrhnout se mezi ně…to je podle mně hloupost. Zavolat policii je pro mně více než logické. ![]()