Útok v obchodním centru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15404
12.3.13 17:26
@Jackie píše:
Tak ono kdyby na toho Velíška všichni nečuměli jako paka tak to zřejmě dopadlo jinak. A přesně o tom to je.

Můj manžel se taky do takových situací míchá.
Jednou jsme vyšli už za tmy z Alberta a najednou se borec z ochranky rozběhl za cigošem přes parkoviště aby mu sebral nakradenou igelitku. Chvíli ho pacifikoval, manžel to jen z dálky sledoval. Najednou k nim vystřelil jako namydlenej blesk a já vůbec netušila co se děje. Manžel si totiž všiml, že na toho chudáka cigoš vytáhl nůž. Jak tak manžel vběhl cigoš pustil tašku a mazal. Nakonec mu muž věnoval svého vlastního boxera z mládí. Ten securiták byl mladej klučina, ukrajinec, co potřeboval každou kačku a svoji práci dělal nejlíp jak uměl. A chyběl kousek, aby to byla poslední zachráněná igelitka.
Já z něj tehdy málem potratila, čekala jsem prvního syna a byla jsem v 8 měsíci. :roll: Ale vždycky jsem na něj neskutečně hrdá, že to není hajzl co jsou mu jedno lidi okolo.

A přesně na tohle můj muž často říká, kdyby těch lidí jako Velíšek bylo víc, tihle hrdinové by nezařvali. :(

Příspěvek upraven 12.03.13 v 17:23
:srdce: krásně napsané
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
12.3.13 17:27

@Sfaticata naprostý souhlas. O zavolání pomoci vůbec nemá smysl debatovat to je jasné, ale kdyby např. manžle chtěl tam něco uřadovat, tak bych mu to razantně zatrhla…
Má rodinu a nechci aby byl sice hrdina ale odnesl to - případně..A za mě taky neni o čem psát, jako ženská bych se do nějaké rvačky nehnala vůbec, už proto že nemám šanci a hlavně mám doma dítě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
12.3.13 17:40

@Jackie a takhle to má být, máš doma hrdinu a máš právo na něj být hrdá, protože tohle by málokdo udělal :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
12.3.13 17:53

Holky děkuju. :hug: Upřímě jsem nečekala pozitivní reakci. Tehdy jsem od některých našich známých když jsem jim to řekla slyšela jakej je blb, že si neváží vlastní rodiny.

Já si ale myslím, že právě tihle lidi si jí váží nejvíc. Sami se chovají tak, jak bych chtěli aby se chovalo okolí, kdyby se něco takového stalo jejich nejbližším.

Cena Michala Velíška by měla vés mnohé k zamyšlení. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
12.3.13 18:04

@kvaček
No právě. Ztratila bych chlapa kterého miluji a ještě bych se dostala do svízelné situace a k tomu by malá byla bez táty. K čemu mi bude hrdost, když bude ležet někde v hlíně? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
12.3.13 18:06

Není hnusnější pocit, než když potřebujete pomoct a lidi se radši otočí a přejdou na druhý chodník…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
12.3.13 18:09
@Sfaticata píše:
@kvaček
No právě. Ztratila bych chlapa kterého miluji a ještě bych se dostala do svízelné situace a k tomu by malá byla bez táty. K čemu mi bude hrdost, když bude ležet někde v hlíně? :,(

A to je bohužel důvod, proč lidi nepomůžou. Protože většina kouká jen sáma na sebe. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
12.3.13 18:09

@mag to souhlasím.. ale můj názor je, že na tu moct člověk musí mít, a nesmí ho to ohrozit..
Např sice blbý příklad, ale třeba zloděj ukrade kabelku a chtít po někom, který ma berle aby za ním utikal.. A nebo Těhotná ženská a někdo potřebuje pomoct třeba s těžkým kočárem a ona třeba nesmí nic tahat..
Já bych všechny lidi neházela do jednoho pytle, prostě někdy člověk pomůže když může a když by mohl, tak raději je na prvním místě jeho zdraví..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
12.3.13 18:12

@Jackie nezlob se, ale to neni hrdinství, ale spíš nerozum… Pomohu důchodci, když se někdo topí, když prostě někde někdo spadne.. ale nemůžeš od někoho chtít, aby vystavoval svůj život.. to je nerozum…
Tady někdo psal o tom noži.. podle mě je to nerovný boj… partner je hrdina, pomohl, ale kdejaký jiný by to odnesl…
To je stejné jakoby se někdo vrhnul na člověka s pistolí.. udělala bys to??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
12.3.13 18:12

@kvaček Ano, záleží na situaci, sama bych se nepouštěla do křížku se zlodějem, jsem matka a to je pro mě priorita, ale věřím, že můj chlop ano.
V mém konkrétním případě jsem pouze ležela v mínus 9 na zemi na chodníku v centru velkoměsta, omdlívala od bolesti, vedle mě stálo vyděšené tříleté dítě a nikdo se neobtěžoval. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
12.3.13 18:14

@mag já vím, že lidi jsou svině.. ale nemůže nikdo po nikom chtít, aby zachraňoval život na ukor svého… to mě přijde nesmyl.. pomoct ano, to je jasné, ale to je jakoby viděl, že někdo kráčí do silnice a někdo tam rychle skočil a odnesl to sám.. aprostě se řekl, je hrdina neviděl jenom sebe, ale pomohl.. a teď leží sám v nemocnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
12.3.13 18:16

@kvaček Jenomže to jde ruku v ruce, ani ty policajty nezavolám, protože bych měl akorát oplétačky a nedejbože k soudu vypovídat atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
12.3.13 18:18
@kvaček píše:
@Jackie nezlob se, ale to neni hrdinství, ale spíš nerozum… Pomohu důchodci, když se někdo topí, když prostě někde někdo spadne.. ale nemůžeš od někoho chtít, aby vystavoval svůj život.. to je nerozum…
Tady někdo psal o tom noži.. podle mě je to nerovný boj… partner je hrdina, pomohl, ale kdejaký jiný by to odnesl…
To je stejné jakoby se někdo vrhnul na člověka s pistolí.. udělala bys to??

Kazdy ma asi jine zasady. Ja ziju tak abych se mohla podivat do zrcadla a nestydet se za to jak jsem priposrana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
12.3.13 18:18

@mag tak třeba já spíš mluvím o tom, jak tady někdo psal o noži, pak někdo psal, že by po manžleovi nechtěl - i já, a někdo odpověděděl, že je to lhostejnost.. tak spíš na to reaguju..
volání policie je zase jiné..
My jednou tak zavolali, a je pravda, že jsme z toh měli týden dusno no, ale asi bysme znovu něco nahlásily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
12.3.13 18:19

@Jackie Zas bych to tolik nehrotila. Ztratit otce rodiny je vážná věc. To není sobeckost ani myšlenka jenom na sebe. To není jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová