Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, děkuji za odpovědi. Neřekl, jestli mám zavádět, nebo polykat (ani jsem nevěděla, když mi to psal, že to jde tak i tak), dozvěděla jsem se to až z příbalového letáčku. Myslíte, že můžu ty prášky brát normálně a když mi nebude dobře, tak je začít zavádět? Asi v tom problém nebude.
@janinka88
Klidne muzes rano polykat a vecer zavadet, je to uplne jedno… Akorat v tehu se zavadeji.
Ahoj hoky, brala jsem 17 -24 DC poprvé Utrogestan, teď jsem 26 DC a brní mě bradavky a mám píchání v celých prsou. Může to být tím Utrogestanem, že to ve mně je? A za jak dlouho po vysazení se má dostat MS? děkuji
@Macik84
Ahojky, tak ja kdyz jsem ho brala tak jsem mela ms pravidelne 28-29 den, nevim jak to mas ty ci mas nepravidelnou ms… Kolikrat jsem mela brat az do ms a prisla i pres utrous. A s tema prsama nevim, mne taky v nich pichalo ale to bylo kdyz jsem mela zvyseny proilaktin a pak v tehu ![]()
Holky a to jste měly to bolení prsou a tak i když jste zaváděly? Předpokládám, že jen při polykání, nebo? Já mám ode dneška 2-0-2
Jsem nešťastná z utrogestanu
, nikdy jsem neměla problémy s MS, měla jsem ji pravidelně do 28 dní, teď jsem brala 2× denně utrogestan. A od dobrání, jsem měla silné MS křeče a od včera špiním světůe hnědě a MS se ne a ne rozběhnout, teď třeba absolutně nic a ještě mě po něm bolela prsa. Špiníte s tím taky? Jsem zvědavá, co ještě přijde ![]()
@Macik84
Ahojky tak ja jsem utrogestan brala hlavne kvuli spineni pred ms a ten mi to utlmil… Kreče jsem nemela, chvili jsem brala taky duphaston a pri tom jsem mela kreče když se rozjiždela ms… Asi ti neporadim, kazdopadne po ms bež k dr. a vše mu řekni.
Ahoj, tak při prvním braní utrogestanu se mi motala hlava, druhý den už to bylo v pořádku, teď už beru tak půl hoďky před spaním. Jinak 6 den braní jsem začla špinit, volala jsem k Dr a řekla mi, že mám zvýšit ze 2 na 3× denně. Dneska 7.den jsem začala krvácet, tak jsem opět volala dr. a řekla mi, že mám v braní pokračovat, tak jak mi bylo sděleno, a že pokud krvácení nepřejde, tak mám v pátek přijít na nějakou kontrolu + utz. Já už se z té mé ms opravdu zblízním ![]()
Ahojky, jestli můžu, přidám sem svou první zkušenost s Utrogestanem. Tento měsíc jsem ho brala poprvé, 1-0-1, polykáním. Vůbec nic mi z něho nebylo a to jsem se po přečtení spousty zkušeností ostatních holek připravovala na nejhorší. Třetí den po dobrání přišla ms. Zkrátil mi cyklus na 28 z mých 40-60 dní. Takže já jsem zatím spokojená.
Ahoj holky, zavadite v den ET rano utrogestan a nebo radej ho polknete. Ja nevim jak to udelat mame jit na ET brzo rano a tak nevim jestli jednou nepolknout a pak zas zavadet. Jak jste to udelali vy?
@Jane29
Oni mi i v CARu rikali ze v den ET rano plykat a na obed taky a od vecera zase zavadet…
@katy2045 aha me nic takoveho nerikali a minule jsem zavedla, ale to byl ET az kolem poledne a to nic nerikali ![]()
@Jane29 Tak im to tam je asi jedno ono mozna i zalezi aky CAR, vsude nejsou stejny postupy ![]()
@katy2045 jj je to mozny a popravde ja beru rano 4 ty pilule a polknout 4 naraz tak to se mnou asi hezky zamava no uvidim mozna si je vezmu az prijdem domu
Ahoj holky, pridavam se se svou kratkou zkusenosti
beru Utrogestan druhy den, vcera jsem byla na ET. Pred ET jsem ho rano zavadala, a v poledne mi pak dali embryjko. Nikdo mi nic specialniho nerekl. Nicmene, kdyz to tady tak ctu, tak uz mozna vim, proc jsem porad tak unavena! Porad jsem nevedela z ceho, ale jsem schopna prospat pul dne a pak v noci zase! Zavadim 3×2 kousky. A asi teda budu po zavedeni par minut polehavat, aby to nevyteklo vsechno ven. To mi ani doktor nerekl ;(