Už nemám sílu na dceru v pubertě, mám ji nechat do péče otci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9076
2.5.22 10:06

@VitaminC To si fakt jako myslíš, že puberťačka s psychickými problémy se nedá od otce zmanipulovat? Promiň, ale jsi dost mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
2.5.22 10:07

@VitaminC mne treba neprijde, ze nejhorsi z tech tri je zakladatelka. Je tam jasny otec manipulator, kteremu o decko nejde-ma typicky projevy manipulatora, ktery se snazi zdeptat zenskou a jde na to, jak jinak, nez pres nejcitluvejsi bod-pres psychicky labilni dite. Zakladatelka evidentne nevi, kudy kam. Placa se v tom. Nevim, jaky smysl ma utocit na zakladatelku. Jasne, dokonala urcite neni, ale snazi se vec uchopit s ohledem na dite (ma posudky od pschiatra).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
2.5.22 10:09
@welovefashion píše:
já tě chápu, no měla by to občas ovládnout, ale nemůže dát tomu dítěti volnost, ten psycholog jí měl poradit, co tedy dělat v případě, že dítě nechce spolupacovat, jestli teda třeba odebrání telefonu, počítače, by mělo efekt, že by si své povinnosti začala plnit, kde není nutné na věcech naopak lpět a tak podobně… ale opravdu mám pocit, že velký podíl má na tom, že jí otec říká, maminka je zlá ona na tebe zase řve…

S tím já souhlasím, nějaká výchova musí být. :kytka: Jen prostě osobně nevidím rovnítko mezi křikem a dobrou výchovou. Nebo jo, někde to může fungovat, asi(?). Ale pokud se z toho holka hroutí (ať už je manipulovaná nebo ne), tak ta metoda prostě nefunguje no.

• Citovat
  • Upravit
2778
2.5.22 10:16
@Jajajajajajaja píše:
Tak nějak to je. Dcera je bodelář a má doma zvířata, o která se slíbila starat, protože je chtěla. A nepostarat se o zvířata považuje za hodně velký přečin. Pokud po ní něco chci v domácnosti a okolo domu, a ona buď nereaguje, nebo řekne jo a pak zjistím, že se na to vykaščlala, ano zvýším hlas. Stejně zvýším hlas, když mi pubertálně odvrhne nebo mě při příchodu domů přehlídne a nepozdraví. nemyslím, že takové chování by se měl u tak velkého člověka tolarovat. A ano, vysvětlování už bylo hodně. Klidným hlasem…

No v momentě, kdy jsem psychicky rozložená a někdo by po mně vyžadoval 100% výkony a za každou chybu by na mne zvyšoval hlas, tak bych od něj utekla. V tomhle věku je to úplně normální chování. Myslím, že bys měla hodně slevit se svými nároky na dceru. Jestli zvládá chodit do školy, tak to úplně stačí a s ostatním jí pomáhej a zbytečně situace nehroť, bude vám všem lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
2.5.22 10:17

Vubec bych se s ním nebavila a když oba chtějí tak bych nechala péči otci. Ona dcera bud prozře nebo ne. S manipulatorem a magorem se nemá smysl přít.

• Citovat
  • Upravit
25897
2.5.22 10:17

@Janli Přesně. Mně jedno z dětí říkalo v pubertě matka nutička. A v dospělosti poděkovalo, protože bez toho mého nucení k určitým věcem, by některé věci prostě nebyly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
2.5.22 10:20
@VitaminC píše:
@welovefashion Neverim, ze patnactileta se da ockovat.

no jestli už jí takhle manipuluje delší dobu, tak proč ne? Ono to jde dobře manipulovat i s dospělou ženskou, tak proč ne s 15 letou holkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
2.5.22 10:25
@Janli píše:
Víš, co to je výchova? Kdybych nechala děti dělat to, co jim vyhovuje, tak se budou živit čokoládou, žít v bordelu a nebudou chodit do školky.
Ty si do toho zas moc promítáš svůj vztah s matkou a zaměňuješ normální výchovu s cíleným terorem. Některý témata by jsi tu měla v rámci sebeteflexe úplně vynechávat, protože pak jen nesmyslně prudíš.

Ja tak vidim, ze zakladatelka nechce manzela vyplatit, nechce se odstehovat, na dceru rve a to ze ji dcera odmita, svadi na otce.
Pokud je na tom holka tak spatne jak zakladatelka tvrdi, nema na ni zvysovat hlas…
A stejne moc nechapu, co se tu resi. Ex chce stridavku, holka chce stridavku, za me je to jasny.
No, ona moje mama by ti taky rekla, ze jen „vychovavala“ a „ma rada cisto“ a „aby z nas neco bylo“. Mozna by tu sebereflexi spis potrebovaly tyhle matky-prudicky, s kteryma nemluvi vlastni dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
2.5.22 10:27
@kalie píše:
@VitaminC mne treba neprijde, ze nejhorsi z tech tri je zakladatelka. Je tam jasny otec manipulator, kteremu o decko nejde-ma typicky projevy manipulatora, ktery se snazi zdeptat zenskou a jde na to, jak jinak, nez pres nejcitluvejsi bod-pres psychicky labilni dite. Zakladatelka evidentne nevi, kudy kam. Placa se v tom. Nevim, jaky smysl ma utocit na zakladatelku. Jasne, dokonala urcite neni, ale snazi se vec uchopit s ohledem na dite (ma posudky od pschiatra).

Muzes mi napsat, kde vidis manipulativnost otce?
Mne podle textu prijde spis manipulativni a hystericka zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
2.5.22 10:30

Zakladatelko, jste kazdy jiný, a to není špatné. Jde o to, abyste se doplňovali a vážili si toho. Zkus o tom s manželem v klidu promluvit. Děti potřebují Vás oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
2.5.22 10:37
@divine woman píše:
@Janli Přesně. Mně jedno z dětí říkalo v pubertě matka nutička. A v dospělosti poděkovalo, protože bez toho mého nucení k určitým věcem, by některé věci prostě nebyly.

To je otázka do čeho nutí a proč :nevim: mě mamka taky věčně peskovala, rvala kvůli úklidu a víš co? I když máme dobrý vztah, tak zrovna za tohle ji vděčná fakt nejsem. Jo chápu udržovat společný prostor uklizeno, ale proč by měla matka řešit pokoj pubertální dcery? Jestli tam má nebo nemá uklizeno? Za mě je lepší nechat volnost a nějaký vlastní prostor? O dost mladší sestra to tak měla, protože mamka už na to prý neměla nervy a je to normální poradny člověk :nevim: jo a mám ataky nikdy nekricela :lol: :lol: prý to jen říkala důrazně :pankac: do teď se tomu s bratrem smejeme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
2.5.22 10:41

@VitaminC sleduju tě ve vice diskuzich a všude jen rejes a máš zbytečný řeči, co nejsou k věci. ty vitamine :mrgreen:

Edit admin: urážky do diskuzí nepatří, příspěvek jsem upravila, tak aby neporušoval pravidla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
2.5.22 10:49

Patnáctiletá může říct, s kým chce být. Bude to její rozhodnutí, podle mě se s pokorou vrátí.

Sama bych se snažila vyřešit oddělené bydlení a dceři bych nabídla nějaké 3. místo, aby se nemusela rozhodovat mezi vámi dvěma. Buď internát nebo podnájem, babička atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
2.5.22 10:52

@Lutern No jejej, to je ale neprustrelny argument. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40536
2.5.22 11:13
@Jajajajajajaja píše:
Na pychoterapie nechodím, na to už není čas. Před 5 lety jsem chodila s psycholožce, protože jsem byla na dně a v té době jsem se ještě nechtěla rozvádět - abych netrhala rodinu dětem (ano, tak to říkal manžel a já cítila vinu, že budu dětem trhat rodinu). Když jsem konečně zahájila rozvod, strašně se mi ulevilo, ale manžel od té doby přitvrdil. (Prví žádost odohodu byla manželovi řečena před rokem - od té doby to manžel zdržuje a protahuje, jak se jen dá).
Bydlení je naše. Koupené na hypotéku, která však je splacená po fixaci z mých peněz (dar pd rodičů), stejně tak rekonstrukce domu je daru od rodičů. Nicméně v tom domě máme zvířata, o která se starám já, celý dům je „zpekněný“ mnou, renovovaný mnou.

A co ta druhá dcera, jak to máte, ta chce zůstat doma?

https://www.emimino.cz/…-let-446783/

Jinak já osobně bych dceři nebránila jít s otcem.
Bude jí 15, já si už připadala jako dospělá a jela si po svém, do nějakých sporů bych si nepřála být zatahovaná a řev doma, který byl (cholerický tatínek, vyčítavá maminka) jsem nesnášela a už v té době se těšila, až budu bydlet sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí