Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Samamama tak jasne ze ovesana taskami vyzeram jak tazny kon. Ale ked vyrazam z domu, tak si tasky zarolujem do kabelocky. Batoh do kabelocky nezarolujem, a tak uz aj cestou do obchodu vyzeram jak vandrak.
Ale ja sa na to divam inak, u nas je ‚vandrak‘ urazka, v Cechach pochvala ![]()
@Samamama píše:
Já už jen čekám, kdy se tu objeví diskuse, v jaké poloze je vhodné močit, aby to bylo dostatečně ženské a přitažlivé![]()
.
tak bacha jako, jo, DÁMA přece nemočí. pissing provozují maximálně tak… prodejné ženy ![]()
Nákup klidně v batohu, protože všude jezdím s dcerou na kole a i do práce na koloběžce. Uvezu klidně 10kg a aspon nekuju blbiny. Autem jedu na nákup tak 1× měsíčně. Když není batoh špinavej, nepadnoucí a děravej, tak proč ne? Taky mám bolavější záda, tak je netrýzním igelitkama. I s kočárem jsem občas chodila s batohem, abych nemusela autem.
@Bábi Zlopočasná Nevím, kdo ti poradil, že vandrák je v Čechách pochvala
. A stejně tak nevím, kde jsi přišla na myšlenku, že s batohem je každý automaticky vandrák. To snad záleží na spoustě dalších věcí, ne? Nehledě na to, že i ženská s „kabeločkou“ může vypadat jako vandrák. Bylo by opravdu hodně povrchní a primitivní dát rovnítko mezi kabelka= dáma, batoh= vandrák. Já tímto nikoho nenutím nosit batoh, pokud ho nemá v oblibě, jen se ohrazuji proti některým militantním prohlášením ohledně méněcennosti lidí nosících batoh.
@Samamama píše:
@Bábi Zlopočasná Nevím, kdo ti poradil, že vandrák je v Čechách pochvala. A stejně tak nevím, kde jsi přišla na myšlenku, že s batohem je každý automaticky vandrák. To snad záleží na spoustě dalších věcí, ne? Nehledě na to, že i ženská s „kabeločkou“ může vypadat jako vandrák. Bylo by opravdu hodně povrchní a primitivní dát rovnítko mezi kabelka= dáma, batoh= vandrák. Já tímto nikoho nenutím nosit batoh, pokud ho nemá v oblibě, jen se ohrazuji proti některým militantním prohlášením ohledně méněcennosti lidí nosících batoh.
Hele, tohle neukecáš, Bábi má jasno a nikdo jiný tomu tolik nerozumí, prostě protože Bábi má vysoký morální - a podle všeho i společensky cilivý - kredit.
My ostatní jsou pouhý nemyslící plebs bez kouska úrovně. ![]()
Diskuse je zcela zbytečná.
@SAJ Hm, asi máš pravdu, já hloupá se ještě snažila hájit čest batohů, potažmo práva jedinců lišit se od striktně daných vzorů dokonalosti (určených bůh ví kým).
@Samamama píše:
@Bábi Zlopočasná Nevím, kdo ti poradil, že vandrák je v Čechách pochvala. A stejně tak nevím, kde jsi přišla na myšlenku, že s batohem je každý automaticky vandrák. To snad záleží na spoustě dalších věcí, ne? Nehledě na to, že i ženská s „kabeločkou“ může vypadat jako vandrák. Bylo by opravdu hodně povrchní a primitivní dát rovnítko mezi kabelka= dáma, batoh= vandrák. Já tímto nikoho nenutím nosit batoh, pokud ho nemá v oblibě, jen se ohrazuji proti některým militantním prohlášením ohledně méněcennosti lidí nosících batoh.
Netvrdim ze kto ma batoh, je vandrak, ale ze ked mas batoh, VYZERAS jak vandrak. Spravidla. To samozrejme neznamena, ze ked nemas batoh, tak ako vandrak vyzerat nemozes
a to som ani nenapisala.
A ked som prisla do Brna, a vytkla ludom, voci ktorym som si to mohla dovolit, nech sa aspon rozhodnu ci chcu tu koselu dnu alebo von, a nie pol tak, pol tak, bo vyzeraju jak vandraci, tak som dostala sprda, ze som panicka, ze byt vandrak je dobre. ![]()
@Samamama píše:
@SAJ Hm, asi máš pravdu, já hloupá se ještě snažila hájit čest batohů, potažmo práva jedinců lišit se od striktně daných vzorů dokonalosti (určených bůh ví kým).
Ale ja som nenapisala, ze batoh je hnus
To boli ine. Pre mna je batoh iba straslivo neprakticky.
Ale je fakt, ze moje oci vidia cloveka s batohom ako vandraka, no, tak ma to od malicka doma naucili ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
Ale ja som nenapisala, ze batoh je hnusTo boli ine. Pre mna je batoh iba straslivo neprakticky.Ale je fakt, ze moje oci vidia cloveka s batohom ako vandraka, no, tak ma to od malicka doma naucili
pro me je zase straslive neprakticka kabela - batoh je zaklad a kdyz uz je plny, jeste se mi pripadne vejou kabely do rukou, ale to uz trpim.
takze super, ze jde vyhradne jen o praktickou stranku veci, ze se vzajemne tak hezky respektujeme a o nekoho, komu vice vyhovuje jiny styl, se ani sluvkem neotreme
jen tak dal.
To s tím batohem, to bylo na Módním pekle, ne?
To bych brala s rezervou, protože podle tamějších uživatelek jsou k smíchu ženy s nákupem tak jako vůbec. Jim totiž zřejmě nakupuje maminka a ony se starají jen o to, jestli vzor na punčochách ladí s vzorem sukně
Případně nakupují pouze pro sebe, což se jim vejde do designové taštičky, stravují se venku nebo nežerou ![]()
Podle mě je třeba rozlišovat… Pokud vím, že nákup ponesu kilometr do kopce a jdu cíleně na nákup, tak nevím, proč nejít s batohem. Jdu určitě normálně upravená )můžu mít balerínky, sukni…), takže jako vandrák vypadat asi ani nemusím. I když batoh neladí celkově k mému stylu, dá se tipnout, že jdu možná na nákup.
Problém je spíš ten, že spousta těch „vandráků“ vlastní jeden batoh jako jediné zavazadlo, navíc na tom batohu je vidět, že nebyl dva roky praný, visí na něm ožužlaný medvídek neurčité barvy a jeho majitel má na sobě odrbané rifle, textilní páskové sandály (s výhodou s ponožkama) a vytahané triko s obrázkem - pak skutečně jako vandrák vypadá.
Ale myslím, že není potřeba nechat se unášet stereotypy ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
Netvrdim ze kto ma batoh, je vandrak, ale ze ked mas batoh, VYZERAS jak vandrak. Spravidla. To samozrejme neznamena, ze ked nemas batoh, tak ako vandrak vyzerat nemozesa to som ani nenapisala.A ked som prisla do Brna, a vytkla ludom, voci ktorym som si to mohla dovolit, nech sa aspon rozhodnu ci chcu tu koselu dnu alebo von, a nie pol tak, pol tak, bo vyzeraju jak vandraci, tak som dostala sprda, ze som panicka, ze byt vandrak je dobre.
No, myslím, že v tomto případě „být vandrák“ a „vypadat jako vandrák“ vyjde naprosto na stejno, protože asi nikomu nepřijde v tu chvíli na mysl původní význam slova vandrák, tedy jakýsi člověk, toulající se kraji se vším majetkem v uzlíčku, že? A že kdosi v Brně prohlásil, že být vandrák je dobře, je asi tak relevantní, jako když jsem slyšela, že správný chlap má smrdět, a když nesmrdí, tak má v kapse nosit ho.no. Taky jsem si z tohoto tvrzení neudělala obecný názor a neposílám ho dál. Přesto trvám na tom, že člověk nesoucí batoh prostě nemusí a často nevypadá jako vandrák, to je pro mě přehnané tvrzení, a to nejsem žádná salámista, co chodí k doktoru v teplákách a na svatby v džínách.
@Bábi Zlopočasná píše:
Ale ja som nenapisala, ze batoh je hnusTo boli ine. Pre mna je batoh iba straslivo neprakticky.Ale je fakt, ze moje oci vidia cloveka s batohom ako vandraka, no, tak ma to od malicka doma naucili
A mohu se zeptat, s jakými „nádobami“ jsi chodila po ty roky do školy?
Nemáte někdo nákupní tašku na kolečkách? Už nějakou chvíli nad ní uvažuju, říkám se, že kdybych našla nějako stylovou, že by mi to hodně pomohlo. Mám problémy se zády a nosit vše v rukách už pro mě není nic moc..
@Jajarča Já jsem před časem viděla takovou mladou kočku s opravdu stylovou taškou na kolečkách, vypadalo to fakt dobře, ale odkud jí měla to ti neporadím ![]()
Tak to jsem ráda, že si takhle viděla někoho mladýho kdo s ní vypadal dobře. Díky, jdu hledat snad nějakou takovou stylovou najdu..