Zemřel Václav Havel

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
6378
18.12.11 13:47

Taky je nám to moc líto :,( :,( :,( .
Upřímnou soustrast jeho rodině.

Pořad na čt24 sledujem

• načítám...
mag
12862
18.12.11 14:01

Pane Prezidente přeji šťastnou cestu a na tu pro Vás u nás hoří svíčka. S Vámi končí jedna veliká éra. Bez Vás tady bude pusto.

• načítám...
5502
18.12.11 14:09

Taky sleduji ČT24,je to strašné!!! Svíčka mi už hodinu hoří a bude hořet celý den!!! I když jsem byla v době kdy „panoval“ na základce ale měla jsem ho ráda jako člověka!!! Ale jsem ráda,že zemřel ve spánku na chalupě. To je hezká smrt,takovou si zasloužil!!!

• načítám...
2058
18.12.11 14:13
Brokianaa píše:
Taky sleduji ČT24,je to strašné!!! Svíčka mi už hodinu hoří a bude hořet celý den!!! I když jsem byla v době kdy „panoval“ na základce ale měla jsem ho ráda jako člověka!!! Ale jsem ráda,že zemřel ve spánku na chalupě. To je hezká smrt,takovou si zasloužil!!!

Souhlasim. Byl to velky clovek.

• načítám...
683
18.12.11 14:16

Je mi to moc líto, velmi jsem si ho vážila, udělal pro ČR strašně moc, upřímnou soustrast rodině.

• načítám...
lucineeccka

Myslím, že měl hezkou smrt.Zemřít v klidu,ve spánku a po boku milované osoby,to je přece krásné.Podle toho co čtu a poslouchám,tak on věděl, že zemře - proto si také pozval Dalajlámu.A smrti se nebál.Přeji mu,aby jeho duše brzy našla klid. :srdce:

Tento týden jhe takovej smutnej.:(

• Upravit
lucineeccka

A svíčku taky zapálím.

• Upravit
11529
18.12.11 14:18

u nás už taky svíčka hoří, upřimně, když umřela olga, a pak jsem poprvé viděla havla s veškrnovou, neměla jsem ji „ráda“ prostě mi to nějak nešlo, ale tím, jak se o něj starala, vyjadřovala a byla s ním, změnila jsem názor…
vyjádření klause mě taky překvapilo, čekala jsem trochu lidštější kondolenci, ale aspoň se nepřetvařoval.......
je to pro mě taky obrovská ztráta a byl už opravdu moc nemocný, a každý „obyčejný“ člověk s jeho nemocí, by už tady dávno nebyl, myslím, že stihl, vše co od života čekal i nečekal a odešel krásně, ve spánku, určitě si to zasloužil,
jen je škoda, že týden před vánoci :,( :,( :,(
a přesně jde vidět, jak řekl špaček, u nás neměl nikdy takovou autoritu, respekt, uznání (co jde vidět, i z vyjádření některých lidí) jako ve světě......pro náš národ klasika :,( :,( :,( :,(

• načítám...
18305
18.12.11 14:28

Václav Havel byl pro některé lidi měřítko, kterým se mnohé dalo poměřovat. Soudruzi (hlavně ti, co byli tvrdě na straně Moskvy) ho neměli rádi, protože pro ně představoval synka z buržoazní rodiny (před válkou Havlovým patřily barrandovské filmové ateliéry, palác Lucerna a další nemovitosti…) Hodně známým se stal v sedmdesátých letech otevřeným dopisem tehdejšímu prezidentovi Gustávu Husákovi, kdy si dovolil připomenout (na začátku vlny zatýkání a politických procesů), že i Československo podepsalo Závěrečný protokol helsinské konference o lidských právech a ten se tehdy jaksi nedodržoval. No a vykoledoval si vězení a neustálý dohled tajné policie…
Hodně lidí, hlavně Slováků, mu nemůže zapomenout necitlivou konverzi zbrojního průmyslu, kvůli které přišli o slušně placená zaměstnání. Ve vztahu k zahraničí byl možná až moc měkký (když nám Američani na začátku devadesátých let zakázali uskutečnit kontrakt na vývoz 300 tanků do Sýrie - to položilo hlavně ty slovenské fabriky…)
Ale faktem je, že Havel a lidi kolem něho cosi nastartovali. A výsledky toho sklízíme dodnes - třeba tím, že se tady svobodně můžeme vyjádřit o tom, že v našich diskusích nechceme žádnou cenzuru (což mně připomíná souběžnou diskusi o jiném komunitním serveru…)

• načítám...
13376
18.12.11 14:33

Zemřel krásnou smrtí......
Vyjadřuji upřímnou soustrast jeho rodině.
Je to ztráta pro celý svět.
:andel: :andel: :andel:

• načítám...
3169
18.12.11 14:44

Upřímnou soustrast rodině.
Dáša byla nedávno v Sama doma a vypadala velmi smutně. Asi už oba tušili. A záběry s Dalajlámou mě opravdu dojaly :,(
Jdu zapálit svíčku.

• načítám...
577
18.12.11 15:02

Vaclava Havla jsem si moc vazila je mi moc lito ze zemrel, mam pocit, jako by s nim odesla cela jedna era. Je to moc smutne takhle pred Vanoci, ale alespon zemrel na Hradecku mezi svymi blizkymi a ve spanku - krasna smrt. Uprimnou soustrast pani Dase, musi to byt pro ni moc tezke:-( Misto zapaleni svicky (pac nam doma dosly:-)) si jdu pustit Odchazeni, achjo:-(

• načítám...
2216
18.12.11 15:11

Mnohem blíž se svými názory je mi sice pan Klaus, ale je škoda každého člověka, který umře. Takže rodině vyjadřuji upřímnou soustrast

• načítám...
6256
18.12.11 15:26

Je mi to moc lito :,( Zemřel muž s velkým M

• načítám...
102677
18.12.11 16:04

upřímnou soustrast. je mi to moc líto.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat