Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Máš radost ze zásnub, které zorganizovala mužova nejka? Žena, která tě vůbec nezná?
Vážně? ![]()
Přechozený vztah, když 7 let chodíte jen na rande… my jsme s manželem 9 let, máme dvě děti, starší má skoro 7 let, 7 let je to i od svatby, v přípravách na svatbu jsem plánovaně otěhotněla
postavili jsme dům …u Vás už jste asi najeli na rutinu, nic nebudujete, tak mu je asi lépe jinde 😇 ![]()
Je nám 24. Máme mít děcko už v 17? Navíc si nejsem jistá, jestli dítě vůbec chci. Za celou dobu spolu budujeme hlavně naše kariéry. Já studuju a zakládám firmu a on chytá praxi ve svém oboru. Oba rádi cestujeme, procestovali jsme spolu už několik zemí, bydlíme spolu, dítě by nás akorát brzdilo. Navíc pokud by žádost o ruku přišla dřív, bylo by to příliš brzo a žili jsme toho názoru, že nepotřebujeme papír, abychom si dokázali, že se milujeme. Nechci být nezodpovědná a dělat si děcko, když vím, že nejsem připravená a nejsem schopna mu teď dát všechno. Chci prostě cestovat, poznat svět… nevidím důvod proč bych měla být jako ostatní, jen protože je to tradice. Takhle to máme se snoubencem stejně, na tomhle se shodneme oba. Žádost o ruku zorganizoval sám, ale ptal se kolegyně na názor, to je podle mě normální. Mamky by se zeptat nemohl, protože s mamkou nemáme tak důvěrný vztah, že bychom si povídaly, co se mi líbí atd. Ona sama by nevěděla, co chci. On to všechno vybral sám, protože ví, co se mi líbí, jen si nechal poradit ( s detailama).
Manipulátor není. Chápu, že to může působit divně, taky jsem si nejdřív říkala, ale komunikovali jsme spolu teď fakt hodně. Zásnuby pro něj znamenají fakt hodně. A kamarádi které máme společně, mi pořád jen říkají, že jde vidět, že mě strašně miluje, že by nebyl schopný mě podvést, ani já sama se toho nebojím. Bojím se spíš toho, že by byl schopný navázat s jinou ženou pouto, které máme mezi sebou. Kamarádi nás jinak znají hodně dobře, ví, jak spolu komunikujeme a jak spolu fungujeme. Chodili jsme spolu na střední. Na dovolené jsme spolu taky byli. Každé léto jezdíme stanovat, pijeme spolu, bavíme se spolu. Znají nás fakt dobře v tomhle ohledu. Kolikrát mi i říkali, že o mně mluví fakt krásně a že sami závidí, co máme mezi sebou.
Tak jo… A má tě dobře zpracovanou. Rozdíl mezi tímto a prvním příspěvkem. Dobrý…
Normální chlap, který zná svoji partnerku takových let zvládne vymyslet zásnuby sám a to i v dokonalé verzi.
Na to se nemusí radit s pracovní kolegyní co s ní 3 roky pracuje.
Tak hlavne ze s tou jeho kolegyni mas duverny vztah a vi, co se ti libi, kdyz tvoje mamka ne.
Kamaradi ti porad rikaji, ze je videt, ze te miluje a nepodvedl by te, a to proc? Proc maji potrebu ti to rikat? To se jich ptas?
Jestli jste si to spolu vyresili, tak super. Ale oproti prvnimu prispevku to opravdu spis vypada, ze te hezky zpracoval.
@hani28 píše: Více
Tak přirozeně mám potřebu se svěřit, když se něco děje. Povídám si s kamarády o vztazích a když přijde na tohle tak mi jen řeknou svůj názor na nás, stejně jako já jim třeba.
Problémy jsme měli už víckrát a vždy to vyřešili, protože spolu umíme komunikovat. Nepotřeboval mě zpracovat, jen to chtělo hodiny komunikace. U nás je komunikace základ, proto si říkáme všechno a přijde mi to daleko lepší, než kdybysme se každý den doma setkali po práci, lehli na gauč a řekli si sotva jednu větu.
A když o všech problémech dokážete tak krásně komunikovat, proč on o nich komunikuje ještě s kolegyní?
A zas tak všechno ti neříká, viz tvůj první příspěvek.
Moc držím pěsti, anonymní. Zkus chvilku nezapomenout, že Tě miluje a nemít strach o Váš vztah - žádost o ruku je velký důkaz lásky. A je v pořádku, když se radí s kamarádkou. Stejně, jako Ty se můžeš radit s kamarády. Přeji Vám oběma, že máte další blízké lidi kolem sebe.
Přidávám se k těm, kterým se to moc nezdá. Hlavně kdyby to bylo všechno tak krásné a růžové, jak píšeš v předposledním příspěvku, tak jsi vůbec nezaložila tuhle diskuzi.
Ale chápu, že některé zkušenosti jsou nepřenosné. Ty jsi naštěstí ještě mladá a máš čas ztrácet čas. Věřím, že narazíš na muže, který tě bude milovat a budeš pro něj vším, ale nevěřím, že je to tvůj současný partner.
@hani28 píše: Více
jojo, zacpal jí pusu prstýnkem, teď bude holka rok na růžovém obláčku, než zjistí, že to bylo jen gesto pro zacpání huby.
Ono stejně celkově pro budoucnost není nejmoudřejší vzít si první lásku…
@Lucy75 píše: Více
a za rok napíše diskusi, jak porodila dítě a partner je jí nevěrný s kolegyní, on byl dosud taaaak skvělý a po porodu se změnil ![]()
takže všechno je super, partner je skvělý, a žádný problém nemáte - a diskusi jsi založila v chvilkovém poblouznění, protože tvé prvotní příspěvky a to, co píšeš dnes, je 100 a 1
Jo ex mě taky požádal o ruku a kamarádka nebyla jen kamarádka. Jak přes kopírák.
Naštěstí před svatbou vycouval. Aspoň na to ty koule někde vyhrabal.
„… Mamky by se zeptat nemohl, protože s mamkou nemáme tak důvěrný vztah, že bychom si povídaly, co se mi líbí atd. Ona sama by nevěděla, co chci. On to všechno vybral sám, protože ví, co se mi líbí, jen si nechal poradit ( s detailama).“
Takze kolegyne te zna lip, nez vlastni mama?
No holka jak myslis, prala bych ti, aby ti to vyslo, ale mne to teda dost smrdi.