Vánoce 2013 - těšíte se?

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
7.10.13 17:40

@smilestrawberry tak my zase slavíme 25. narozeniny kluka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
7.10.13 17:45

Tak já mám pocit asi stejný jako většina z Vás… u nás je to hodně hektický - už minulý rok jsem řekla, že aspoň 24 chci mít klid. Takže 23 vaření rybí polévky - asi ze 6 kaprů., 24 dopol. jedeme k mámě s kaprem, polévkou a vyzvednout si cukroví. Dáme si tam vánočku, polívku a jedem domů. Vyrážíme do lesa ke krmelci nakrmit zvířátka a pak chystat večeři.
25 jedem - můj táta, oběd se zbytkem mojí strany, 26 jedem tchýně a oběd u nich, odpol. manželova babička a tchán. Přiznám se, je to fajn, že se vidíme, ale jak oni se nemusí všichni navzájem je to sakra náročný a občas bych radši seděla doma na zadku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
7.10.13 17:48

@K-Black já člověče nevím.. asi jak u kotho..ono se to těžko popisuje, aby to nevyznělo tady blbě- jde o dárky a tak celkově.. Ale u tchýně je to tak, že celý rok si kĺuka moc nevšímají a pak pod stromkem si ho vyloženě kupují- neni to ten praví duch Vánoc nebo jak to napsat, a ani když by někdo napsal, chtějí mu prostě koupit, je tam prostě takové kdo koupí víc a kolik to stálo.. Loni dokonce to tam bylo tak, že kluk se hnal ke stromečku dárky, nikdo nám neřekl, že se ještě čeká na švagrovou - ani mě ne, a prostě šel a vzal baík a tchán na něho takovým šíleným stylem zařval, nech to vrátí, že kluk zalezl pod stůl a nechtěl už nic.. navíc jsem vezla dort má narozeniny.. tchýně z toho špatná, atmosféra.. a to je každý rok něco.. Minulý zase před klukem začaly říkat, že toto koupily tam a tam a stálo to tolik a tolik a přitom jvěří na Ježíška- to mu bylo ten den 4..
u mamky je to zase takové, že se klukovi věnuje, bere siho, ale nemá ráda Vánoce a je opak tchýně nerada, něco kupuje, slaví a auž dopředu ze sebe vydává negativní energii, v Vánoc..
Takže to je jezdění takové, že o ničem no :oops: my jsme rádi, že vidíme rodiče, ale duch Vánoc to neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
7.10.13 17:53

@Navli já to taky beru, že je to fajn, ale prostě je to jenom sedění v autě a přejíždění..
Už jsem přemýšlela, jak to udělat, třeba jeden den, obě rodiny jedna na půl dne, druhá další půlka a prostě další den, dva být jako rodina.. Ono s ostasntí rodinou - tchýně, máma, táta atd. člověk může být celé Vánoce kdykoliv, je dost dní k návštěvám.. Mě spíš jde vyloženě o ty sváteční

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
7.10.13 19:34
@kvaček píše:
@Navli já to taky beru, že je to fajn, ale prostě je to jenom sedění v autě a přejíždění..
Už jsem přemýšlela, jak to udělat, třeba jeden den, obě rodiny jedna na půl dne, druhá další půlka a prostě další den, dva být jako rodina.. Ono s ostasntí rodinou - tchýně, máma, táta atd. člověk může být celé Vánoce kdykoliv, je dost dní k návštěvám.. Mě spíš jde vyloženě o ty sváteční

No tak u nás je ten problém, že to nejde rozdělat do více dní, protože většina z nich má pocit, že další dny už to nejsou Vánoce pokud nedorazíme o svátku. :roll: Když jsme byli bezdětní dalo se to. Tamhle kafe, tamhle oběd, tamhle procházka a navečer vínko. 4 návštěvy za den OK a za dva dny jsme měli oběd strany rodiny. No, ale se dvěma malýma dětma, kde jim trvá než se rozkoukají atd. je to prostě náročný a honička kdy já pořád jen oblíkám, nosím, chovám věnuji se, aby dotyčným nezbořily barák a z návštěvy mám prd.
navíc jak píšu vztahy nic moc. Taky je druhá věc, že bych chtěla omezit dárky, včera jsem psala seznam a mám tam 33 položek - tzn. 33 obdarovaných - jsou to třeba maličkosti do 200Kč, ale i tak je to hodně a přijde mi to i zbytečný, proč jen tak neposedět u vína, cukroví, popovídat si.. klidně 28.12, ale v klidu.

Snažila jsem se to minulý rok nějak stáhnout, ale babičky nás chtějí obdarovat, takže odmítnout je nejde ani by si to nezsloužily. Naši rodiče taky, teta s rodinou - prý jim nic dávat nemusíme, ale oni nám dají.. :lol: to se pak cítím jak debil. :roll: A pak samo naši sourozenci, kterým se rodina rozrůstá rychleji jak nám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
7.10.13 20:57

@Stáňa Zbíralová Mno, čekáme druhé dítko a mám TP 27,11. :mrgreen: Uvidíme, jak to půjde, ale mám to v plánu takhle - říjen/listopad nakoupíme dárky, nebudem toho kupovat moc, takže snad to sfouknem rychle. Vánoční úklid nějaký velký nedělám, prostě normálka, běžný úklid, trochu nějaká výzdoba. Cukroví bych letos chtěla stihnout alespoň perníčky, vanilkové rohlíčky a pracny, možná linecké. Když nestihnu, tak mi ho udělá ségra ;)
23.12. peču každý rok vánočku.
Na štědrý den mám v plánu ráno LEHCE poklidit, připravit na večeři, pak odpoledne poslat muže s malou ven a na mši a mezitím udělat stromeček a nanosit dárky :nevim: Nebo možná půjdu ven já a děti a a muž udělá stromek, uvidíme :nevim: pak si dáme dárky, najíme se a možná pojedeme kolem 7 k našim - to bude záležet na miminu :nevim:
25.12. se tradičně jezdí k naší babi, teda my nejezdíme, máme ji přes chodbu :mrgreen: Jinak do Silvestra ještě stihneme návštěvu tchýně a manželovo babi :nevim: No a po celé svátky chci hlavně KLID a pohodu, žádné hádky..Chci si užít dětí a toho, že jsme všichni spolu doma.
Taky se teda těším na atmosféru ve městě - výzdoba trhy, zpívání koled :dance:

Vánoce miluju, ale spíš ocením atmosféru, posezení s rodinou u stromku a cukroví a ne tuny drahých dárků… návštěvy k nám domů nezvu (krom našich, tchánovců a kamarádky ze skotska), protože chci klid a ne kolem někoho furt běhat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
7.10.13 21:48

Jééé já taky miluji Vánoce a manžel je zase nemusí :P on je ale nemusí, protože počítá výdaje a na to já moc nekoukám no :oops: klasika.
Jinak je má rád, ale kdyby to bylo zadarmo, tak by to miloval taky :P

Naši pro nás vždycky připravili krásné Vánoce a přitom peněz nějak extra do toho neinvestovali… vždycky to krásně vonělo, cukroví, úklid a ta slavnostní atmosféra, sváteční oblečení u večeře, načančaný stůl, stromeček a naše rozzářený očička při vyhlížení Ježíška :andel:
Snažím se to samé teď dělat pro nás… návštěv naštěstí moc nemusíme (jen rodiče), takže to je pohoda.

Nacpané obchody tedy ale taky nesnáším! :pocitac: loni se nám ale povedlo vše nakoupit s předstihem (nemyslím jen dárky) a pak se už do obchoďáku nešlo a pro to co mělo být čerstvé se šlo k maloobchodníkovi a tam nával není… takže to byla pohoda.

Dárky už jsem začala tento týden řešit… mám seznam s nápady… něco řeším po netu a něco v kameném obchodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
11.10.13 12:08

@Jankaxx Ja vedela, ze te tu najdu :hug: :hug: :hug: U nas to bylo a je uplne stejny jako u vas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
11.10.13 17:34

@Flooa hááá, to jsem tak průhledná :mrgreen: :P dobře mě znáš! No jo, já Vánoce žeru…
už pořizuji dárečky, ale nejde to tak rychle jak jsem čekala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16970
21.10.13 16:38

Obnovuji diskuzi neb jsem v šoku. Právě jsem se z TV dozvěděla, že od tohoto roku na Slovensku nosí dárky Santa. Kam ten svět spěje.. :( http://www.youtube.com/…azimeToSpolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
21.10.13 16:40

@Králičice lidi jsou střelení :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19799
21.10.13 16:52

@Králičice to je ale ošklivá reklama :roll: já se těším na tu naši reklamu s holčičkou, tatínkem a divočákem, pak je to ta správná vánoční nálada :D
Jinak na vánoce uklízím, peču cukroví, na večeři jdeme k tchýni, tak je štědrý večer klidný a já si ho užívám, jen před tím ty 3 týdny jsou ve znamení chaosu a nervů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
21.10.13 17:01

Já mám Vánoce ráda a od té doby co máme děti je to ještě lepší. Jen mě mrzí, že nemůžeme být celá rodina pohromadě. Naši jsou od nás daleko, ale máme tady na Štědrý večer aspoň tchána. Což je taky zástupce jiné generace. A je to moc fajn. Manžel sice Vánoce moc nemusí, ale pomáhá jak může, s cukrovím, vařením,…děda je zase ochotný pohlídat děti, takže nám to docela funguje. Dárky kupujeme tak nějak průběžně a raději jeden dva větší, protože jinak bychom jen rozbalovali dárky. A já fakt miluju ten klid, když zaženeme děti a sedneme si v klidu k pohádce, zobeme cukroví, popíjíme lahodný mok,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
22.10.13 11:16

@Králičice No jo, Ježíšek už prostě není IN! Santa jede že :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
23.10.13 09:57
@Jankaxx píše:
@Králičice No jo, Ježíšek už prostě není IN! Santa jede že :?

To je děs..Já doufám, že u nás to Ježíšek zůstane.. :pankac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný