Vážně jsem tak nezodpovědná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13955
17.12.19 07:37

@Zabatko tato mista jsou spis o solidarnosti. Muze si tam stoupnout kdokoliv. Jednou me zdrzkovala zenska v OC co si jako myslim, kdyz tam stojim jestli mi to neni blby. No nebylo, neb v OC byl manzel se sedackou a podvozkem a ja je vyzvedavala. No ja se nedam, servala jsem ji taky. :nevim: Ale vysvetluj to nekomu no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
17.12.19 07:41

Ne, nikdy. Tahám i na benzínku při placení - výjimku dělám, když vidím že jsem tam jediný auto a budu rychle zpátky, a to ještě jenom u nás, na dálnici nikdy. Prostě nikdy nevíš. Viděla jsem vyprošťování dítěte z auta, rodiče se taky dušovali že šli „jenom na dvacet minut“, dítě celou dobu ječelo zpocený, vyděšený. Nejsem zrovna opatrnická matka co dítě nedokáže spustit z očí, ale z aut mám prostě respekt, nevíš co se stane. Přestane fungovat centrální odemykání, někdo ti do něj naboří, nebo se prostě v obchodě zasekneš - udělá se ti blbě, fronta, cokoliv. Prostě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
17.12.19 07:47
@Kriss Tina píše:
@Zabatko no myslím malé dítě, skolkove a mladší. 6 létě děti kolikrát už chodí sami do školy, takže i chvíli doma zvládnou. Já nechávám 7 měsíčního max když spí nebo je pripoutany v lehátku, na 2 minutky než vybehnu třeba před barák vyzvednout balík a i tak sem ve stresu, nevím jak bych si dokázala v klidu nakoupit, kdyby mi dítě půl hodiny bylo samo v autě. U staršího (4 roky) bych zas měla strach, že bude mít nějaký blbý nápad, poleze ven z auta atak.

Taky bych na to neměla nervy, jo, na poštu jsem si párkrát odskočila u nás na vsi, kde chcíp pes a taky pořád koukala z okna na auto jestli se nic neděje. Prostě to tak mám, půl hodiny bych nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
17.12.19 07:49
@Šarlota4 píše:
@Zabatko tato mista jsou spis o solidarnosti. Muze si tam stoupnout kdokoliv. Jednou me zdrzkovala zenska v OC co si jako myslim, kdyz tam stojim jestli mi to neni blby. No nebylo, neb v OC byl manzel se sedackou a podvozkem a ja je vyzvedavala. No ja se nedam, servala jsem ji taky. :nevim: Ale vysvetluj to nekomu no.

Já vím, že právní nárok žádný není na tato místa, ale když vidím nějakého manažera v audině bez dětí jak si tam stoupá, tak mě to štve taky. Prostě by měli být lidi k sobě všímavější. Já jsem pak fakt měla kolikrát problém to ošéfovat na běžném místě, však každá víme jak je blbé vyndávat vajíčko z auta na běžném místě, nebo ho dávat zpět a připínat. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15039
17.12.19 07:54

Jedna nedávno nechala s dítětem i klíče a do auta jí skočil zloděj a ujel, za půl hodiny se může stát cokoli, může ti ho někdo nabourat, jak tě to vůbec může napadnout nechat tak malý děti v autě??? Jsi normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15039
17.12.19 07:56
@Anonymní píše:
Proto se ptam…jak říkám, na auto bylo vidět a spal…jindy bohuzel nakoupit moc nejde…Jsem z malé vesnicky a krám tu neni…kdybych ho vzbudila řval by na celý krám a zase bych nic nenakoupila a ještě by se na me vsichni koukali, proč jdu do kramu s brecicim ditkem…

a co bys dělala, kdyby bylo horko? Poradila by sis nějak nebo bys ho nechala v peci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15039
17.12.19 07:59
@lebambule píše:
Ja mam problém nechat čtyřletáka zamceneho na benzine, nez zaplatim, tak i tam ho beru s sebou. Hele klepne te pepka a kdo má cuchat, ze mas venku ještě jedno dítě. Nenechala bych. Ani minutu. S sebou nebo holt jina organizace. :nevim:

Přesně tak, je v obchodě se něco stane a v autě malé děti :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
17.12.19 08:00

@Zabatko me to nestve. Oni si tam nestoupaji, protoze “jsou neco vic”. Lidi jsou hovada a kdyz oteviraji dvere ( u beznych mist ), pokazde svymi dvermi odrou ty tvoje. No a kdyz dojdes po 3 k autu, ktery je opet odrene, tak zvolis misto pro rodinu nebo zaberes 2 mista a je ti vazne jedno co si kdo mysli. Neb novy lak ti nikdo z nich nezacvaka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
17.12.19 08:05

Zakladatelko, já klidně řeknu, že dítě v autě nechám, pokud jsem si jistá, že bude spát, nebo starší, které už umí v klidu samo počkat. Ale časově tak do 5 minut - na benzínce, když jdu vyzvednout dítě ze školky, když jen skočím pro jednu věc do malého obchodu. Do supermarketu bych teda nešla.
25 minut je podle mě už fakt moc. Jako neberu hororové scénáře, že se něco stane s autem, ale jen kdyby se vzbudil, což je ta nejpravděpodobnější varianta, tak aby tam třeba 15 minut plakal, to už je strašně moc.
Takže jo, na tak dlouhou dobu je to nezodpovědnost.

• Citovat
  • Upravit
81500
17.12.19 08:20
@Aduš8 píše:
Odemknout by si asi dokázal, ale otevřít bezpečnostní sponu v autosedačce, kde mám problém někdy i já, asi těžko. A pořád se tu bavíme o 2-3 minutách oproti půl hodině. :nevim:

No a? To je snad jedině dobře, ne?
Bych se naopak bála tam nechat dítě, které by si odemknout nedokázalo. Pětileták snad není uplně debilní, aby zdrhnul. :nevim: Pětileté dítě jsem už nechala skočit naproti nakoupit samotné.
Naopak batole bych se bála.
U mě je hlavně důležité, zda by si dítě dokázalo poradi v případě, že by se něco se mnou stalo. A riziko, že zpanikaří. 25 min by bylo na mé děti tedy moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
17.12.19 08:22
@Zabatko píše:
Já vím, že právní nárok žádný není na tato místa, ale když vidím nějakého manažera v audině bez dětí jak si tam stoupá, tak mě to štve taky. Prostě by měli být lidi k sobě všímavější. Já jsem pak fakt měla kolikrát problém to ošéfovat na běžném místě, však každá víme jak je blbé vyndávat vajíčko z auta na běžném místě, nebo ho dávat zpět a připínat. :P

Já už jsem tak zblblá, jak se snažím bejt solidární, že jsem si na rodinný místa nestoupala když jsem místo kočáru brala nosítko. A jednou jsem zaparkovala v podzemních garážích, vedle rodinných míst, nahodila jsem nosítko s dcerou a zrovna šel kolem správce garáží a říkal, že je to hrozný, že maminky, aby nezabíraly místo jiným maminkám, tak si stoupaj na normální místa, a na těch rodinných stojí borci s obřím fárem, který se jim jinam nevejde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
17.12.19 08:25

@Lily Evans no jasne, na dnesni dobu jsou ta mista nekde fakt mala i pro lidi bez deti. To je proste fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
17.12.19 08:29
@Micaella22 píše:
Ses kra. a. Kdyby to s tebou svihlo, tak se nikdo nedozvi, ze v aute bylo dite. Nikdy nevis co se stane tobe ani diteti v aute. Poslala bych te do p*dele taky. Takovym blbkam jako ty uz par deti umrelo v aute… protoze kdyz dite nechali v aute v zime, tak to parkrat zkusili i v lete a ono to nevyslo…

A kdyby jí švihlo v tom autě? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
17.12.19 08:31
@Kriss Tina píše:
Nikdy bych nenechala dítě v autě samotné, v žádném věku. Stejně jako bych nenechala zaparkovany kočár s dítětem před samoskou, stejně jako bych nenechala dítě samotné doma. Takže ano, za mě jsi nezodpovědná. Ono se může stát víc věcí, než že je teplo.Příspěvek upraven 17.12.19 v 07:19

Jako že třeba 15tiletého puboše, když jdeš zaplatit na benzínce? :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
17.12.19 08:31

@Šarlota4 protože lidi mají hodně aut a potřebují s nimi někde parkovat. A aby všichni měli místo, tak jsou ty místa malý. Musely by se stavět víc parkovací domy místo parkovišť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí