Vážně jsem tak nezodpovědná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6661
17.12.19 10:17

Tak už víme, že některé to tak neřeší, je to jejich riziko. Ale ty ostatní nepovažuji za úzkostné, ale jednoduše více předjímají :nevim: Ta prevence za to stojí ;) Dnes ráno jsem zachytávala na kraji silnice u zaparkovaného auta dítě (tak rok a půl), kdy jeho matka se snažila nastartovat své auto a nešlo to. To, že nechala otevřené dveře auta do úzké ulice, kde je mohla jiná auta urazit, byla v porovnání se starostí o její dítě blbost. Dítě nechala u auta, nekontrolovaně se batolilo na kraji silnice, matka měla pocit, že ho má pod kontrolou. Mluvila na něho. Ale neměla, ve chvíli kdy chtělo dítě vejít před autem do silnice, šla jsem zrovna kolem, tak jsem ho lapla za kapuci a zastavila ho. Vzápětí projíždělo kolem auto, nemělo by šanci střetu zabránit. A matka čuměla jak puk :roll:

Příspěvek upraven 17.12.19 v 10:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
17.12.19 10:17

@bartsch a jéje! Premianty?!? To si tady zase někdo honí triko ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.19 10:18

@unuděná u nás před školou nechala maminka 6 létě dítě v odemcenem autě ať kouká na tablet na pohádku. K autu přiběhl cikán, otevřel dveře, dítěti tablet vytrhl z ruky a zmizel.

• Citovat
  • Upravit
81500
17.12.19 10:19
@unuděná píše:
@bartsch Tak ono je to vždy na rodiči aby zvážil poměr riziko:pohodlí. O ničem jiném to není. Já jsem třeba ochotná přijmout dle mě minimální riziko, že do auta stojícího na benzinové pumpě během 1-2minut mé nepřítomnosti narazí auto jiné oproti vyhánění dvou dětí z auta, rozmlouvání koupení dobrůtky na pokladně a jejich opětovnému lezení dovnitř auta a kontroly pásů. Mám jen jedny nervy a čas taky nezastavím.
Ale zjevně jsou i matky, kterým přijde normální odběhnout od nastartovaného auta s dítětem uvnitř :nevim: A jiné zase do auta nevlezou vůbec, protože riziko bouračky vyhodnotí jako příliš vysoké :nevim:

Strach je iracionální, i jjá mám strach z iracionálních věcí. A tak bych to respektovala i u jiných. Problém vidím tehdy, když se snaží přesvědčit ostatní, že jsou strašlivě nezodpovědní, když nemají strach z totožné věci.
Pokud by bylo opravdu tak vysoké riziko nehody se vznikem požáru na benzínové pumpě, tak bych se naopak snažila ten čas na pumpě minimalizovat, tedy děti rozhodně nevyndavat. Nebo jezdit na benzinu jen bez dětí, případně je nejprve vyložit bokem, pak jet tepve netankovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
17.12.19 10:20
@Anonymní píše:
@unuděná u nás před školou nechala maminka 6 létě dítě v odemcenem autě ať kouká na tablet na pohádku. K autu přiběhl cikán, otevřel dveře, dítěti tablet vytrhl z ruky a zmizel.

Chyba maminky, ze5 nechala dítě v odemčeným autě.

• Citovat
  • Upravit
81500
17.12.19 10:21
@Anonymní píše:

NO, vidíš, u nás chodí šestileté děti sami ze školy domů. Takže by mohl cikán přiběhnout taky. Co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
17.12.19 10:22
@Anonymní píše:

Nechce se mi věřit, že by to ten náš spoluobčan udělal :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
17.12.19 10:22
@VVVZ píše:
@bartsch a jéje! Premianty?!? To si tady zase někdo honí triko ne? :nevim:

Ano, jsou, máš problém? V dnešní době, aby se za to snad člověk i styděl, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
17.12.19 10:23

V autě se malý děti nemají samotné nechávat. Nikdy nevíte, co se muze stát… Je to vždy riziko, které se ale chováním matky nebo otce dá úplně eliminovat, tak proč zbytečně riskovat… Já se klidně přiznám, že úzkostlivá jsem, a kdybych viděla nějaké cizí miminko samotné v autě, tak volám policii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
17.12.19 10:25

@bartsch Jo to mám. Mám problém když si tu někdo honí triko! Nechceš si ho radši honit někde v reálu? To by asi takoví premianti už nebyli vid… Protože každéj má premianty že, takže kdo je víc?!? Asi ty viď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
17.12.19 10:27
@unuděná píše:
@bartsch Tak ono je to vždy na rodiči aby zvážil poměr riziko:pohodlí. O ničem jiném to není. Já jsem třeba ochotná přijmout dle mě minimální riziko, že do auta stojícího na benzinové pumpě během 1-2minut mé nepřítomnosti narazí auto jiné oproti vyhánění dvou dětí z auta, rozmlouvání koupení dobrůtky na pokladně a jejich opětovnému lezení dovnitř auta a kontroly pásů. Mám jen jedny nervy a čas taky nezastavím.
Ale zjevně jsou i matky, kterým přijde normální odběhnout od nastartovaného auta s dítětem uvnitř :nevim: A jiné zase do auta nevlezou vůbec, protože riziko bouračky vyhodnotí jako příliš vysoké :nevim:
:palec: :potlesk:
Přesně tak, o tom to prostě je.
  • Citovat
  • Upravit
6661
17.12.19 10:33
@aknadar píše:
Nechce se mi věřit, že by to ten náš spoluobčan udělal :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Spoluobčani jsou šikovní a mají oči všude :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
17.12.19 10:34
@unuděná píše:

Na benzince nechávám děti v autě odmalička. Auto tam stojí, je pod kamarama, obsluha ví, které auto je moje (kdyby se mi něco stalo), a upřímně mi nejnebezpečnější na celé operaci u benzínky přijde přeběhnout dovnitř k pokladně, protože občas auta vyjíždějí ostře nebo tam někdo jen projíždí apod. Tzn. vyndavat do tohoto prostředí bez chodníku 2 malé děti (z každé strany) mi přijde nebezpečnější (i když s nimi jdu za ruku, auta často vidí např. při couvání od benzínky jen mě, protože jsou děti malé, a už se mi stalo, že mě chtělo auto zblízka objet a málem mi srazilo dítě), než je nechat 2min. v autě, na které vidím a jsem 10m od něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
17.12.19 10:36
@zrcadlo píše:
Na benzince nechávám děti v autě odmalička. Auto tam stojí, je pod kamarama, obsluha ví, které auto je moje (kdyby se mi něco stalo), a upřímně mi nejnebezpečnější na celé operaci u benzínky přijde přeběhnout dovnitř k pokladně, protože občas auta vyjíždějí ostře nebo tam někdo jen projíždí apod. Tzn. vyndavat do tohoto prostředí bez chodníku 2 malé děti (z každé strany) mi přijde nebezpečnější (i když s nimi jdu za ruku, auta často vidí např. při couvání od benzínky jen mě, protože jsou děti malé, a už se mi stalo, že mě chtělo auto zblízka objet a málem mi srazilo dítě), než je nechat 2min. v autě, na které vidím a jsem 10m od něj.

No, přesně tak. Pokud už bereme v potaz srážku, takové síly, že vyvolá požár, tak volně pohybudjící se dítě venku by v případě takové srážky bylo pravděpodobně mrtvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
17.12.19 10:39
@VVVZ píše:
@bartsch Jo to mám. Mám problém když si tu někdo honí triko! Nechceš si ho radši honit někde v reálu? To by asi takoví premianti už nebyli vid… Protože každéj má premianty že, takže kdo je víc?!? Asi ty viď.

Byla to reakce na natvrdlé děti a ano, klidně si mohu honit triko i v reálu, pokud mi to tedy tak hezky radíš ;) Ale takové lidi, jako jsi ty, v reálu moje děti také potkávají a je to pro ně dobrá škola :palec: Úsudek si umí udělat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí