Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nenechala bych. Ani miminko, leda pak opravdu starší rozumné dítě.
@unuděná píše:
Myslím si totéž, co @bigl -je to o úhlu pohledu a není univerzální pravda, že nechat díte v autě je nezodpovědné. Stejně tak nezodpovědné se může jevit nechat ho posazené v nákupním vozíku zatímco nandavám jablka…
A sama ven (do parku před barák) mi chodí i 4,5 letá dcera a to bydlíme v PrazeA zdaleka tu není nejmladší
No 4 leté dítě bych samo v parku taky nenechala. Každý má právo své volby, takže klidně je nechávejte v autě a malé děti venku, je to na vás. Zakladatelka se ptala, jak to vidí ostatní, já jsem psala, že bych malé dítě v autě nenechala a není nad čím polemizovat
. Má to tak více lidí, jak je zde patrno. A pak je druhá sorta, co děti a psy v autě nechávají a čas od času je o nich zmínka ve zprávách nebo v černé kronice. Anebo se nic nestane a oni mastí rukama, jak je super si ušetřit čas, když se „přece nic nestane“ ![]()
Asi budu jedna z mála, ale já bych nechala. necháváme dvouletou od malinka, pokud není horko a jdeme právě na těch pul hodky nakoupit. kdyz nechce pětiletý, tak i jeho. asi jsem téz nezodpovedna. na nepríjemného chlapa se vyprdni a delej si to i nadále po svém. nic spatného nedelás
![]()
@hulala píše:
Asi budu jedna z mála, ale já bych nechala. necháváme dvouletou od malinka, pokud není horko a jdeme právě na těch pul hodky nakoupit. kdyz nechce pětiletý, tak i jeho. asi jsem téz nezodpovedna. na nepríjemného chlapa se vyprdni a delej si to i nadále po svém. nic spatného nedelás![]()
Příspěvek upraven 17.12.19 v 12:03
@Kfětoslava nezlob se, ale míchás jablka s hruskama. zakladatelka nenechávala ani dítě ani psa v autě ve triceti stupních. co by se asi za tohohle pocasí stalo, aby to bylo na cernou kroniku? ![]()
@Kfětoslava a jako co? muzu snad taky vyjádrit svůj názor, ne?
@hulala píše:
@Kfětoslava nezlob se, ale míchás jablka s hruskama. zakladatelka nenechávala ani dítě ani psa v autě ve triceti stupních. co by se asi za tohohle pocasí stalo, aby to bylo na cernou kroniku?
Nííííc, spi dál
http://www.idnes.cz/…_stk/diskuse
Asi jde o vyhodnocení rizika. Pokud je dítě po koupání, spí a venku je pod nulou, považuji za rozumnější ho nechat spát v autě. 25 minut, po které matka každou chvilku oknem a to auto zkontroluje…Jasně, že riziko tam je. Na auto venku může spadnout meteorit, v obchodě na něho může prsknout někdo nakažený černým kašlem. Obě ty varianty vidím zhruba stejně pravděpodobné.
@hulala píše:
@Kfětoslava a jako co? muzu snad taky vyjádrit svůj názor, ne?
Však ano a já myslím, že je hoden potlesku
@Kfětoslava uprimne si nedokazu predstavit, jak se mi muze dítě pripoutené k sedacce, kdyz je i sedacka pripoutaná v ní prevrhnout. takze tak. Se psem se nic neprevrhlo? ![]()
@Kfětoslava jistě, jako snad jedinná tu do zakladatelky neryju, ze? ![]()
@hulala píše:
@Kfětoslava uprimne si nedokazu predstavit, jak se mi muze dítě pripoutené k sedacce, kdyz je i sedacka pripoutaná v ní prevrhnout. takze tak. Se psem se nic neprevrhlo?
Tak když si to nedovedeš představit, tak se to nestalo
@hulala píše:
@Kfětoslava a ty znás okolnosti?
Je problém si rozkliknout ten článek? Tady máš jiný http://tn.nova.cz/…-v-aute.html. Takže já vidět malé dítě v autě bez dozoru, dám akademickou čtvrthodinku a volám policii. V zahraničí by možná nedali ani akademickou čtvrthodinku.