Vážně jsem tak nezodpovědná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
17.12.19 13:25
@veria píše:
@Alušáček a to bydlis v Americe ne? U nas na JM se takovy benzinky nevyskytuji :lol: Mozna v noci to tak nekde funguje, nevim, ale pres den ne.

U nás je jedna taková u Alberta a to jsme ve východních čechách, ne v americe…

• Citovat
  • Upravit
15039
17.12.19 13:26
@Janli píše:
Ne, nejrozumnější je vytáhnout z auta kočárek, spící dítě přendat do kočárku a jít si s ním nakoupit. Ale to je pro některý holt vyšší dívčí… :roll: Kdyby někdo na tebe zavolal policii, tak z toho máš vcelku průšvih. Opustila jsi dítě a nechala ho bez dozoru…

Pýcha předchází pád. Dokud se nic nestane, je všechno strašně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45747
17.12.19 13:29
@belladonna píše:
Může se cokoliv stát. Zdržení pri vystupování je max půl minuta při zapínání, uvolnění 10 vterin? Nevidím jediny důvod, proč tam dítě nechávat.

Plus ten brajgl co by moje 18 mes dite na pumpe za par minut udelalo ( tech spousta barevnych veci primo v jejim dosahu by ji urcite nenechalo klidnou). A vyndani a zandani mi teda trva asi dyl. Kazdyho vec, podle mne tohle zadna nezodpovednost neni a dal dite v aute na benzince budu nechavat, ty si ho vlacej vsude vsak o co jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27765
17.12.19 13:32
@Alušáček píše:
Nevyndavam, natankuju přejedu k okýnku a zaplatím.

my tu máme benzínku i s obsluhou co ti natankuje, umyje skla a nebyl by problém i zaplatit pokud člověk nechce dovnitř

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
17.12.19 13:36
@Lama Lama píše:
A nemůže se cokoli stát i cestou na kasu? :think:

Jistě že ano. Ale to dítě bude se mnou. Nebudu si to vyčítat do konce života, můžu dítě ochránit, v autě je samo. Jak jsem četla o tom případu z benzinky, tak už bych se bála. Zde holky píšou, že auto narazilo do parkujiciho auta, zbytečně riskovani mít tam samotné dítě, podle mě. Já to tak mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
17.12.19 13:38
@veria píše:
Plus ten brajgl co by moje 18 mes dite na pumpe za par minut udelalo ( tech spousta barevnych veci primo v jejim dosahu by ji urcite nenechalo klidnou). A vyndani a zandani mi teda trva asi dyl. Kazdyho vec, podle mne tohle zadna nezodpovednost neni a dal dite v aute na benzince budu nechavat, ty si ho vlacej vsude vsak o co jde.

Já to taky nikomu nevycitam, jen pisu svůj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
17.12.19 13:45
@Janli píše:
Ne, nejrozumnější je vytáhnout z auta kočárek, spící dítě přendat do kočárku a jít si s ním nakoupit. Ale to je pro některý holt vyšší dívčí… :roll: Kdyby někdo na tebe zavolal policii, tak z toho máš vcelku průšvih. Opustila jsi dítě a nechala ho bez dozoru…

Promiň, ale z toho, co píšeš vyznívá, že ti ani tak nejde o to dítě, jako o to, aby na tebe někdo neudělal tytyty a neměla jsi průšvih. Zkusme se chovat jako dospělí lidé, kteří přemýšlejí o svém jednání a ne to tom, co tomu řekne někdo jiný.

• Citovat
  • Upravit
45747
17.12.19 13:49
@belladonna píše:
Jistě že ano. Ale to dítě bude se mnou. Nebudu si to vyčítat do konce života, můžu dítě ochránit, v autě je samo. Jak jsem četla o tom případu z benzinky, tak už bych se bála. Zde holky píšou, že auto narazilo do parkujiciho auta, zbytečně riskovani mít tam samotné dítě, podle mě. Já to tak mám.

Co kdyz do tebe a do ditete narazi auto az ho k te kase poneses. To je zhruba stejna pravdepodobnost, jako ze do auta stojiciho u stojanu narazi cizi auto. Jezdim autem 20 let, tankuju nejmin jednou za tyden a nehodu u benzinky jsem jeste nevidela. Nevim o jakem pripadu pises, nekomu tam ukradli auto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
17.12.19 13:50
@carsa píše:
Promiň, ale z toho, co píšeš vyznívá, že ti ani tak nejde o to dítě, jako o to, aby na tebe někdo neudělal tytyty a neměla jsi průšvih. Zkusme se chovat jako dospělí lidé, kteří přemýšlejí o svém jednání a ne to tom, co tomu řekne někdo jiný.

Ne, tím jsem chtěla říct, že ani státní orgány se na takové opuštění dítěte nedívají jako na běžnou věc, ale naopak to dost řeší. Není z toho třeba vyvozovat závěry o mně, jako o matce :roll:

• Citovat
  • Upravit
8288
17.12.19 14:03
@veria píše:
Co kdyz do tebe a do ditete narazi auto az ho k te kase poneses. To je zhruba stejna pravdepodobnost, jako ze do auta stojiciho u stojanu narazi cizi auto. Jezdim autem 20 let, tankuju nejmin jednou za tyden a nehodu u benzinky jsem jeste nevidela. Nevim o jakem pripadu pises, nekomu tam ukradli auto?

Ukradli auto i s dítětem. Jak jsem psala Lamalama. Když je dítě se mnou, můžu ho ochranit, nemusím si vyčítat, že jsem ho nechala samotného bez pomoci. Podle mě je lepší varianta ho tahat sebou, než ho nechávat v autě. Pro mě rozhodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45747
17.12.19 14:05

@belladonna u benzinky? Nebyl to ten pripad jak nechala nastartovany auto u skoly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
17.12.19 14:06
@veria píše:
@belladonna u benzinky? Nebyl to ten pripad jak nechala nastartovany auto u skoly?

Ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.12.19 14:20

@Janli znovu se ptam-jaky je rozdil „opustit“ dite na pet minut u obchodu v aute oproti „opusteni“ na podobnou dobu, kdyz treba jdu prevzit balicek pred barak/vynest odpadky? V jakem veku to uz neni opusteni, ale normalni „dite ceka doma/v aute“??A na jakou dobu? Kdyz treba jde zena s batoletem a miminem v kocarku na hriste, batoleti se chce kakat a mimino tedy necha spat pod stromem a jde s prckem do krovi-taky je to opusteni, pokud by ho nekdo treba prevrhl nebo do kocaru spadla vetev? Jsem zvedava, co vyroste z tehle prepecovavane generace.Tim teda nemyslim tve deti, ale tak celkove co tu ctu docela valim oci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
17.12.19 14:26

@unuděná bezpečné opuštění dítěte beru na dobu, kdy jsem k němu schopná v případě problémů doběhnout a jsem schopná nějakým způsobem kontrolovat jeho činnost, ať už zrakem nebo sluchem. A samozřejmě záleží na věku dítěte a jeho běžné aktivitě. Jinak budu přistupovat k miminu, které permanentně ublinkává, jinak k hyperaktivnímu pětiletýmu drakovi a jinak ke čtyřletýmu ukázněnýmu kliďasovi. Každá si musíme sama vybalancovat a určit, co je pro nás za hranou. Chápu, že dříve se k dětem takhle úzkostlivě nepřistupovalo, ale taky jich o dost více umíralo nebo bylo zraněných při běžných činnostech.

• Citovat
  • Upravit
45747
17.12.19 14:26

@unuděná rika se tomu “helikopterove deti”. Pac kolem nich rodice litaji jako helikoptery :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí