Vážně jsem tak nezodpovědná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15039
17.12.19 09:27
@Aduš8 píše:
@Kfětoslava jenže ta taková nechala auto s klíčky v zapalování a ještě auto nastartované.

No ale taky běžela na skok a měla naprosto stejné uvažování. Vsadím boty, že ji do té doby ANI NENAPADLO, že by se mohlo něco přihodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154

Za mě nejsi nezodpovědná. 25 min je dost, ale ty úzkostné matky co se tu křižují a nenechají spící dítě ani 5 min samotné jsou taky směšné.
Pokud by spal, tak bych si nakoupit skočila, ale snažila bych se to zvládnout rychle, popř. bych z obchodu občas vyběhla zkontrolovat, jak na tom je.
Moje babička mi říkala, že když chodily ženské na pole, nechávaly děti doma v postýlce i několik hodin.
Neříkám, že je to dobře, ale dnes jsme svědky druhého extrému. A mám pocit, že největší průšvihy se nakonec dějí těm přehnaně úzkostným a hlídajícím matkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190

@bartsch Tak tohle riziko mi opravdu jako zanedbatelné přijde. Kdybych se měla obávat, že za tu minutu, co jdu zaplatit, mi někdo zbourá auto, tak na tu benzínku nepojedu dítě/nedítě. Když to do tebe někdo napere ve chvíli, kdy tankuješ, tak se mi to jeví ještě jako horší. A zdaleka nejhorší je nabourat v normálním provozu, přece kvůli tomu nepřestanu jezdit autem? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
@bartsch píše:
Já nemluvím o klepnutí pepky, ale o tom, že riziko nabourání tvého auta autem jiným na benzince není zanedbatelné, tak umím pochopit, že to někdo neriskuje. A pokud jde o ty autosedačky, tak dítě si samo nesmí rozepnout pásy. Pokud to tak někdo má, tak je něco špatně a není to bezpečné. Ale jak říká můj kolega, lidí je na světě dost a je na každém, jak se k tomu postaví :nevim: Za děti odpovídá ten, kdo je má na starosti (a to se navíc týká jen dospělých osob).

8o Jo máš děti nějak extrémně natvrdlé, že si neumí v 5ti letech rozepnout pás? Naopak, pásy jsou koncipované tak, aby je v případě optřeby rozepnul i uplnej dement. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.12.19 09:29
@Kfětoslava píše:
No ale taky běžela na skok a měla naprosto stejné uvažování. Vsadím boty, že ji do té doby ANI NENAPADLO, že by se mohlo něco přihodit.

Tak to je ale podstatný rozdíl ne?? :zed: Jestli jí nenapadlo, že jí může někdo ukrást nastartované odemčené auto, tak je prostě hloupá. Ani v chcíplém autě bych klíčky nenechala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15039
17.12.19 09:30
@bigl píše:
Za mě nejsi nezodpovědná. 25 min je dost, ale ty úzkostné matky co se tu křižují a nenechají spící dítě ani 5 min samotné jsou taky směšné.
Pokud by spal, tak bych si nakoupit skočila, ale snažila bych se to zvládnout rychle, popř. bych z obchodu občas vyběhla zkontrolovat, jak na tom je.
Moje babička mi říkala, že když chodily ženské na pole, nechávaly děti doma v postýlce i několik hodin.
Neříkám, že je to dobře, ale dnes jsme svědky druhého extrému. A mám pocit, že největší průšvihy se nakonec dějí těm přehnaně úzkostným a hlídajícím matkám.

Odejít od dítěte a nechat ho v autě nezodpovědné je, i když se to některé snažíte zlehčovat. Ale asi máte hodně dětí, já mám jen dvě, tak jsem je v autě nenechávala :kytka: a přehnaně úzkostná nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
17.12.19 09:30
@bartsch píše:
Já nemluvím o klepnutí pepky, ale o tom, že riziko nabourání tvého auta autem jiným na benzince není zanedbatelné, tak umím pochopit, že to někdo neriskuje. A pokud jde o ty autosedačky, tak dítě si samo nesmí rozepnout pásy. Pokud to tak někdo má, tak je něco špatně a není to bezpečné. Ale jak říká můj kolega, lidí je na světě dost a je na každém, jak se k tomu postaví :nevim: Za děti odpovídá ten, kdo je má na starosti (a to se navíc týká jen dospělých osob).

A v čem pomůže, že v tom autě v tu chvíli budu sedět já? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15039
17.12.19 09:31
@unuděná píše:
Tak to je ale podstatný rozdíl ne?? :zed: Jestli jí nenapadlo, že jí může někdo ukrást nastartované odemčené auto, tak je prostě hloupá. Ani v chcíplém autě bych klíčky nenechala :nevim:

Hloupé jsou všechny, co nechají dítě v autě. Je skvělé pozorovat to kastování, ona hloupá měla klíčky v autě, já chytrá to dítě tam zamknu a podobně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
17.12.19 09:40
@Kfětoslava píše: :palec: jedna taková nedávno přišla o auto a dítě, myslím, že je navždy vyškolená, ale dítě nebudila vytahováním z auta, to je pravda :think:

myslíš tu co tam nechala klíčky??? já zásadně zamykám… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lebambule
17.12.19 09:41
@bartsch píše:
Na druhou stranu na WC do tebe nikdo nenabourá, že? A sporáky mají pojistky. Co si pamatuji své děti, když byly malé, tak musím říct, že pod dobu mé přítomnosti na wc dokázaly opravdu vymyslet a udělat nějakou blbost ;) Nechávala jsem si otevřené dveře a pořád s nimi komunikovala, abych měla o jejich činnosti a pohybu přehled :D

Přesně. Na benzine mi jde hlavně o to, ze sedí u stojanu s BENZINEM, v zamcenym autě, ja prostě nerada chodím něčemu naproti. Vevnitř muže být navic fronta, nevim, nepripadam si přehnaně uzkostna, napriklad bydlim v patře baraku a kolikrat jeste houpu kočár a starší chce uz jit domu, tak jde sam, jsou mu ctyri, rozsvítí si, svlece se a pustí třeba pohadku, ma v obýváku okno na vetracku a případně na mě zavolá a nechám ho tam klidně i hodinu. Vsemu se zabránit neda, ale napospas osudu v zamcenym aute bych ho nenechala, to mi prijde jako hodně velkej risk.

• Citovat
  • Upravit
6661
17.12.19 09:43
@Lama Lama píše:
Bavíme se o dítěti, 5 let… Za rok půjde do školy. nemělo by být už vedené k samostatnosti, že prostě 5-15 min vydží opravdu bez osobního přímého dozoru, aniž by si matka ukousala všechny nehty, co za tu dobu vyvede?

Nejde o vedení k samostatnosti. Každí dítě je jiné. Nelze generalizovat. Některé bude poslušně sedět na bobku a kreslit si a jiné, jen za tebou zapadnou dveře, půjde „zkontrolovat“ kuchyňskou linku, sporák, kotel atd. :nevim: A pokud se něco stane, zodpovědné za to nebude to dítě :nevim: Pokud pětileté dítě dokáže přivolat pomoc, dokáže spolupracovat při krizových situacích, tak 10 minut zvládne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
17.12.19 09:46
@Lama Lama píše:
A v čem pomůže, že v tom autě v tu chvíli budu sedět já? :think:

Při nabourání může auto začít hořet, z venku se do zamčeného auta bude blbě dostávat. To víš, já jsem technik, tak se v těchto záležitostech orientuji trochu více a více předjímám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.12.19 09:46

@lebambule A proč v zamčenym? Pokud to není mimino, tak je přece lepší nechat auto odemčené, aby v případě problému mohlo z auta vylézt/někdo ho může vyndat. To samé doma - taky asi dítě nezamykáš, když jdeš dolů za pošťačkou, ne?
Mě to prostě přijde hodně úzkostné - větší riziko vnímám jen tu samotnou cestu autem :nevim: A je fakt, že kdyby byla na benzince fronta, jakože třeba na Onu je téměř vždy a v autě přede mnou někdo vyndaval dítě, aby s ním šlo platit, tak si budu vážně klepat na čelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.12.19 09:50
@bartsch píše:
Při nabourání může auto začít hořet, z venku se do zamčeného auta bude blbě dostávat. To víš, já jsem technik, tak se v těchto záležitostech orientuji trochu více a více předjímám.

To samé se ti ale může stát při normálním ťukanci v provozu - dveře se promáčknou a nepůjdou otevřít ani zevnitř :nevim: Zajímala by mě nějaká statistika nehod přímo na benzinové pumpě :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
17.12.19 09:50
@bartsch píše:

Mluvíme o dítěti 5 let. To snad dokáže dveře otevřít, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí