Vážně jsem tak nezodpovědná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1498
17.12.19 12:19

Tak v tom prvním clánku je to dítě pekně mizerně ukotvené, resp. nijak. pokud ho más normálně ukotvené, neprevrátí se Ti. V tom druhém je tam decko hodinu, ne 25 minut. opět Tě upozornuji, ze míchás uplně rozdílné situace dohromady. Nicméně Ty más svůj názor, já svůj. netreba dále pitvat. jdu vyzvednout svá týrané dítě. pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15039
17.12.19 12:24
@hulala píše:
Tak v tom prvním clánku je to dítě pekně mizerně ukotvené, resp. nijak. pokud ho más normálně ukotvené, neprevrátí se Ti. V tom druhém je tam decko hodinu, ne 25 minut. opět Tě upozornuji, ze míchás uplně rozdílné situace dohromady. Nicméně Ty más svůj názor, já svůj. netreba dále pitvat. jdu vyzvednout svá týrané dítě. pa

Jistě, tobě se to stát nemůže, jen se nediv, až někdo zavolá tu policii :mavam: a ještě mě baví těch tvých přesných 25 minut :) Jinak opuštění dítěte není týrání, nýbrž zanedbání svých povinností, to abys byla v obraze jaký je rozdíl mezi týráním a zanedbáváním

Příspěvek upraven 17.12.19 v 12:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
17.12.19 12:24
@Kfětoslava píše:
Tak nějak. Jít jenom zaplatit benzín anebo jít nakupovat a pro starší dítě do družiny a mimino nechat před školou je rozdíl :zed:

Náhoda je blbec, já v tom rozdíl nevidím. Jak byl před pár lety případ, asi 6ti letý kluk v USA, v autě spal, matka ho nechala na benzínce spát v autě a zrovna tam šli chuligáni a nedopadlo to dobře. Ani na té benzínce bych nenechala spát dítě v autě. Proč riskovat. Snad mi i přijde ta benzinka nebezpečnější, než místo před školou, nebo minimálně na stejno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15039
17.12.19 12:26
@belladonna píše:
Náhoda je blbec, já v tom rozdíl nevidím. Jak byl před pár lety případ, asi 6ti letý kluk v USA, v autě spal, matka ho nechala na benzínce spát v autě a zrovna tam šli chuligáni a nedopadlo to dobře. Ani na té benzínce bych nenechala spát dítě v autě. Proč riskovat. Snad mi i přijde ta benzinka nebezpečnější, než místo před školou, nebo minimálně na stejno.

Já sama s dětmi nikdy netankovala a nenechávám v autě, ale když už, tak chápu situaci od stojanu běžet zaplatit. Absolutně mi hlava nebere jít nakupovat a vyřizovat si jiné záležitosti. Ale jsou mámy, kterým přijde normální nechat mimino v autě, třeba tady paní paprika tvrdí, že je to v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
17.12.19 12:29
@belladonna píše:

A já zase nechápu bezohledné matky, které musí dítě vyndavat na benzínce a tím zdržovat provoz. To dítě to ty 2 minuty bez matky za zadkem přežije.

• Citovat
  • Upravit
53190
17.12.19 12:35
@Kfětoslava píše:
Jinak opuštění dítěte není týrání, nýbrž zanedbání svých povinností, to abys byla v obraze jaký je rozdíl mezi týráním a zanedbávánímPříspěvek upraven 17.12.19 v 12:25

Hele a když necháš osmileté dítě samotné doma nebo ho (panebože!) pustíš na hodinu s kamarády ven a něco se stane, tak co? Taky je to zanedbání povinné péče? Proboha, děláš z toho všeho hroznou kovbojku. Nehody se stávají stejně jako můžeš narazit na člověka, co dítěti ublíží a to bez ohledu na to, zda sedí 10 minut samo v autě, nebo si v zoo odskočíš na WC nebo budeš stát vedle něj :nevim:
Musím říct, že bych se celkem pobavila, kdyby někdo zavolal policii, protože vidí 5ti leté dítě čekat samotné v autě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
17.12.19 12:36
@Ram16G píše:
Neřeš to. Máš z toho trauma. Stalo se něco? Nestalo. Takový co kdyby je naprd. Když půjdu kolem baráku a spadla na mě cihla. Co když mi dají v nemocnici infikovanou krev žloutenkou atd. Vezmi si z toho poučení a je to. Nic se zkrátka nestalo.

Asi tak, ja jsem nechavala u maleho obchodu kde jsem byla max.15 min. dite spat v aute, nebo kdyz jsme dojeli domu. a prte teprce usnulo, nechala jsem ho v aute dospat, samozrejme jen kdyz nesvitilo slunce, ale kazdych par min.jsem se byla na dite divat, mame rodiny dum a z kuchyne vidim na auto. Psa nechavam bezne v aute v garazi, kdyz neni horko, kdyz jdu nakoupit

• Citovat
  • Upravit
13955
17.12.19 12:37
@Lily Evans píše:
@Šarlota4 haha, tak pardon :oops:

V poho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15496
17.12.19 12:50
@lucenka píše:
Ty vyndaváš dítě i na benzínce? 8o

Nevyndavam, natankuju přejedu k okýnku a zaplatím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45747
17.12.19 12:54

@Alušáček a to bydlis v Americe ne? U nas na JM se takovy benzinky nevyskytuji :lol: Mozna v noci to tak nekde funguje, nevim, ale pres den ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17441
17.12.19 12:55

No, tak soudit zakladatelku nikomu nepřísluší.
Já osobně tříletou nechávám v autě při placení na benzínce, ale celou dobu na ni vidím.
Před LIDLem jsem ji nechala jednou a vyběhla jsem z obchodu, jak namydlený blesk, stejně jsem „nevěděla“, co chci koupit, nemohla jsem se soustředit, měla jsem pocit, že je tam snad milion lidí a všem všechno strašně trvá… byla jsem prostě nesvá, že ji nemám pod dohledem a už bych to neudělala.
Toho chlápka nechápu, proč se do toho plete, ale zakladatelku také ne… nakoupit se dá i jinak než s dítětem v autě… ale je to její věc, její zodpovědnost.
My bydlíme v satelitním městě za Prahou, jediný obchod v pěší vzdálenosti je večerka plná alkoholu a dojet na nákup, objednat nákup, zařídit např. poštu nebo čistírnu vždy na střídačku s manželem zvládnu. A to je extrémně pracovně vytížený, takže, když to jde u nás, myslím, že by to mělo jít i u zakladatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
17.12.19 13:07
@lucenka píše:
A já zase nechápu bezohledné matky, které musí dítě vyndavat na benzínce a tím zdržovat provoz. To dítě to ty 2 minuty bez matky za zadkem přežije.

Může se cokoliv stát. Zdržení pri vystupování je max půl minuta při zapínání, uvolnění 10 vterin? Nevidím jediny důvod, proč tam dítě nechávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15039
17.12.19 13:15
@unuděná píše:
Hele a když necháš osmileté dítě samotné doma nebo ho (panebože!) pustíš na hodinu s kamarády ven a něco se stane, tak co? Taky je to zanedbání povinné péče? Proboha, děláš z toho všeho hroznou kovbojku. Nehody se stávají stejně jako můžeš narazit na člověka, co dítěti ublíží a to bez ohledu na to, zda sedí 10 minut samo v autě, nebo si v zoo odskočíš na WC nebo budeš stát vedle něj :nevim:
Musím říct, že bych se celkem pobavila, kdyby někdo zavolal policii, protože vidí 5ti leté dítě čekat samotné v autě.

Přečetla jsem jen první větu a reaguješ na něco jiného, než já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
17.12.19 13:23
@carsa píše:
Asi jde o vyhodnocení rizika. Pokud je dítě po koupání, spí a venku je pod nulou, považuji za rozumnější ho nechat spát v autě. 25 minut, po které matka každou chvilku oknem a to auto zkontroluje…Jasně, že riziko tam je. Na auto venku může spadnout meteorit, v obchodě na něho může prsknout někdo nakažený černým kašlem. Obě ty varianty vidím zhruba stejně pravděpodobné.

Ne, nejrozumnější je vytáhnout z auta kočárek, spící dítě přendat do kočárku a jít si s ním nakoupit. Ale to je pro některý holt vyšší dívčí… :roll: Kdyby někdo na tebe zavolal policii, tak z toho máš vcelku průšvih. Opustila jsi dítě a nechala ho bez dozoru…

• Citovat
  • Upravit
81500
17.12.19 13:23
@belladonna píše:
Může se cokoliv stát. Zdržení pri vystupování je max půl minuta při zapínání, uvolnění 10 vterin? Nevidím jediny důvod, proč tam dítě nechávat.

A nemůže se cokoli stát i cestou na kasu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky