Vážně jsem tak nezodpovědná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
K92
2038
17.12.19 08:32

A kdyby se tvoje dítě začalo dusit, nebo se stalo cokoliv jiného, co by ohrožovalo jeho život, tak je teď ten chlap blbec vlastně za hrdinu. Možná by to bylo už dávno v televizi a všichni by ho chválili a říkali, jak je super, že jsou v dnešní době ještě všímaví lidé a ty sama bys ho nenazývala blbcem ale ještě bys mu poděkovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
17.12.19 08:34
@Zabatko píše:
Otázka je jak velké dítě nechat samo doma. Dceru od pěti let jsem samotnou občas doma nechávala na pár minutek, ona je fakt rozumná, řekla jsem jí, že bude koukat na pohádky a koukala. Jak stát se může vždycky něco, ale 100% záruku na život nikdo nedá. Od 6 let klidně i delší dobu, ale tak já mám dětí plný barák od 6 do 15 let, takže klidně jdeme na procházku na hodinu a půl a děti jsou doma samy. Dcera bude mít příští rok 16 let a nechám ji 4 dny klidně samotnou doma.

Ale tak samozřejmě, spousta 6tiletých prvnáčků už zvládně samo aktivně se pohybovat venku, dojít do školy. Tak z těch pětiletáků nedělejte neschopné idioty, co nevydrží v prostředí, které zná třeba 10-15 min samotné.
Otázka je, aby bylo schopné přivolat pomoc nebo si poradit, kdyby něco - maminka se nevracela, udělalo se mu špatně… Ideálně mobil doma, sousedka naproti, dítě poučené. A hlavně pomaloučku zvykané - vydrží, než skočim vynést koš, nebo vydrží, zatímco jsem před barákem na zahradě, nebo na kafi u sousedky. Pokud to je ověřené, vyzkoušené, můžu skočit pro ty rohlíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
17.12.19 08:35

Z lidlu jde videt na auto? Aspon z naseho jde videt jen jednema dverma, vchod a vychod, jinak ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
17.12.19 08:35
@Lily Evans píše:
@Šarlota4 protože lidi mají hodně aut a potřebují s nimi někde parkovat. A aby všichni měli místo, tak jsou ty místa malý. Musely by se stavět víc parkovací domy místo parkovišť.
:pankac: Presne tak. Navic nektera SUV jsou obri
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
17.12.19 08:39
@K92 píše:
A kdyby se tvoje dítě začalo dusit, nebo se stalo cokoliv jiného, co by ohrožovalo jeho život, tak je teď ten chlap blbec vlastně za hrdinu. Možná by to bylo už dávno v televizi a všichni by ho chválili a říkali, jak je super, že jsou v dnešní době ještě všímaví lidé a ty sama bys ho nenazývala blbcem ale ještě bys mu poděkovala.

Hele, zas nevymýšlejme nějaké extra buřty. Kdyby se její dítě začlo dusit, když spí doma v pokojíčku, ona by vařila v kuchyni a poslouchla u toho Sama doma, tak to dopadne stejně, jako kdyby byla v Lidlu.
Tím nechci obhajovat to, co udělala, na mě je to taky moc. Ale spíš bych řešila reálnější situace - hlavně to, že děti, at už mladší nebo starší a budou 25 min v autě řvát, bez možnosti odejít, vyhledat mámu, najít pomoc. Vylekat je může spousta věcí - cizí lidi, starší bude chtít čůrat/kadi, někdo do auta vrazí, bude jim to připadat dlouhé, mladší se probudí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
17.12.19 08:42

Nikdy jsem své děti, když byly malé, samotné v autě nenechala, vždy to jde vyřešit, jen se musí chtít a použít mozek. A o rodičích, které v autech své děti nechají si myslím něco o dutých hlavách, vůbec jim nedochází ta rizika :roll: Místo focení a nadávání pána jsi taky zakladatelko mohla u auta už potkat měšťáky a jim vysvětlovat něco o tom, že je to OK a celou dobu z Lidlu do auta vidíš a nic se nemůže stát :roll: Jo a chci vidět ten Lidl, ze které je neustále vidět do auta :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
17.12.19 08:43

@Šarlota4 tak musí si pánové něco vykompenzovat, žejo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2038
17.12.19 08:51

@Lama Lama to jsou ale situace, které často předem nevymyslíš, to dušení jsem uvedla jako příklad. Tady v diskuzi už padly mnohem větší extra buřty, viz. hořící auto atd. V postýlce mám monitor dechu, tak tam by se mi to nestalo. Navíc větší dítě by se dokázalo otočit na bříško a třeba to vykuckat, ale když je přikurtované k sedačce, tak nemůže nic, v tom je to podle mě ještě horší, nechat takto přivázané dítě samotné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lebambule
17.12.19 08:51
@Šarlota4 píše:
@Zabatko me to nestve. Oni si tam nestoupaji, protoze “jsou neco vic”. Lidi jsou hovada a kdyz oteviraji dvere ( u beznych mist ), pokazde svymi dvermi odrou ty tvoje. No a kdyz dojdes po 3 k autu, ktery je opet odrene, tak zvolis misto pro rodinu nebo zaberes 2 mista a je ti vazne jedno co si kdo mysli. Neb novy lak ti nikdo z nich nezacvaka.

U Lidlu jsou všechna místa širší, aspoň na nových parkovišťich, tam uz totiž zaznamenali, ze dnešní auta potřebuji vic místa.

• Citovat
  • Upravit
1984
17.12.19 08:54

Nechala jsem holky v autě jen párkrát při placení na benzínce. Spící dítě jsem na nákupu řešila nosítkem - většinou se při přesunu ze sedačky do nosítka ani nevzbudily, takže já si vklidu nakoupila a mládě se dospalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15039
17.12.19 08:54
@Šarlota4 píše:
@Lily Evans no jasne, na dnesni dobu jsou ta mista nekde fakt mala i pro lidi bez deti. To je proste fakt.

To je pravda, někde se z auta vycucnu jen proto, že mám malá prsa :mrgreen: a to se kolikrát soukám 20 cm otvorem, přestože stojím hezky mezi čárama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.12.19 08:55

Nečtu celou diskuzi, ale 25 minut bych spící dítě v autě nenechala, bez ohledu na věk. Spící mimino jsem nechala maximálně na benzínce nebo na 2 minuty před večerkou. Pokud jsem chtěla na delší nákup a neměla hlídání, načasujovala jsem si to tak, aby žádné dítě nespalo. Teď už mám děti větší teda, 7 a 4,5 a ty klidně nechám v autě sedět 10-15 minut (jsou vzhůru, auto odemknuté a jsou poučeni, coby kdyby - stejně jako když je nechám chvilku samotné doma). Nicméně reakce toho chlápka byla přehnaná a asi bych mu řekla, že jsem si napsala jeho spz a pokud bez svolení dá video mého dítěte na internet, podniknu patřičné kroky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
17.12.19 08:56
@Lama Lama píše:
Jako že třeba 15tiletého puboše, když jdeš zaplatit na benzínce? :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen:

No v dalším příspěvku píšu, že se bavím o skolkovem dítěti. Jasně že puberťáka sebou táhnout nebudu, ale já žádného nemám. Mám nejstarsi 4 lete a ani to si netroufám nechat víc jak 5 minut samotné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
17.12.19 08:57
@Lama Lama píše:
Jako že třeba 15tiletého puboše, když jdeš zaplatit na benzínce? :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen:

Puberťáka určitě nechat hrát si na mobilu v autě, by si ještě na benzině nabral chipsy, časáky a zmrzku a to už by se člověk nedoplatil vůbec. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
17.12.19 08:58

Já bych své dítě v této situaci nechala, ale fakt max deset minut a i z toho bych byla nesva. Ale stalo se mi, že jsem u silnice odchytila bosky chodící cizi dítě, asi 2 roky, možná 2 a půl, hledala jsem jeho rodiče a nakonec jsem našla tatínka, který kecal s nějakým známým a hleděl na mě nechápavě, že dítě má jako spát v autě. Děcko se vzbudilo, tatínka hledalo, šlo na jinou stranu než on stal, se mnou bylo min. 20 minut u hlavní silnice. Strašný. Otce jsem dořvala taky. On to vůbec nechápal prvně, že přej se nic nestalo. Tak jsem mu řekla, že mě štěstí a ať je za to rád, mohlo to dopadnout úplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí