Vážně jsem tak nezodpovědná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
17.12.19 09:03

Teď jsem prolítla ty komentáře a nestíhám zírat zase na druhý extrém - přehnaně úzkostné matky… Jako vyndavat dítě na benzínce, aby se náhodou za tu minutu a 20m něco nestalo?? 8o To si ho doma berete i na WC, aby náhodou nezaplo mezitím sporák?

A že se něco může stát - úplně stejné riziko je když dítě vezme s sebou :nevim:
Neříkám, půl hodiny je fakt doba a představa malého miminka třeba 15minut plačícího v autě mě úplně svírá útroby, ale zase ocud pocud ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
17.12.19 09:03

@lebambule my jsme mluvily o mistech v OC. Parkovani u lidlu je v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
17.12.19 09:04
@Lily Evans píše:
@Šarlota4 tak musí si pánové něco vykompenzovat, žejo :mrgreen:
:oops: My ho mame
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
17.12.19 09:08
@Šarlota4 píše:
@Zabatko me to nestve. Oni si tam nestoupaji, protoze “jsou neco vic”. Lidi jsou hovada a kdyz oteviraji dvere ( u beznych mist ), pokazde svymi dvermi odrou ty tvoje. No a kdyz dojdes po 3 k autu, ktery je opet odrene, tak zvolis misto pro rodinu nebo zaberes 2 mista a je ti vazne jedno co si kdo mysli. Neb novy lak ti nikdo z nich nezacvaka.

Vidíš, já takto jednou zaparkovala na normálním místě a dávala zrovna vajíčko do auta, bylo tam málo místa, tak jsem rukou držela dveře, aby se sousední auto neodřelo, jsem na toto fakt poctivec a přiběhl chlap, že mu třískám dveřmi do auta, já jsem tam měla tu ruku, tak mu to ukazuju, říkám, postavil jste se křivě, tak tady mám málo místa, ale dávám mezi dveře a auto ruku, abych vám to neodřela… no řval na mě jak blbej, na autě fakt nic neměl, manželka vedle ho krotila, já maličké mimino v sedačce, snad 6 týdnů měla nebo tak a chlap mě tam seřval naprosto bez příčiny. Bylo mi z toho do breku, hormony, no. Já jsem fakt poctivec a on si na mně vylil jed. Plno lidí to vůbec neřeší, auta máme domlácená ze všech stran, ale já toto fakt nedělám, dávám si hodně pozor, fakt hodně, abych do auta někomu neřízla dveřmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
17.12.19 09:09
@unuděná píše:
Teď jsem prolítla ty komentáře a nestíhám zírat zase na druhý extrém - přehnaně úzkostné matky… Jako vyndavat dítě na benzínce, aby se náhodou za tu minutu a 20m něco nestalo?? 8o To si ho doma berete i na WC, aby náhodou nezaplo mezitím sporák?A že se něco může stát - úplně stejné riziko je když dítě vezme s sebou :nevim:
Neříkám, půl hodiny je fakt doba a představa malého miminka třeba 15minut plačícího v autě mě úplně svírá útroby, ale zase ocud pocud ne?

Asi tak. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
17.12.19 09:10

@Zabatko ja taky davam ruku. Taky me vadi nazor “tak si porid neco levnyho at te to tak nestve”.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
17.12.19 09:10
@unuděná píše:
Teď jsem prolítla ty komentáře a nestíhám zírat zase na druhý extrém - přehnaně úzkostné matky… Jako vyndavat dítě na benzínce, aby se náhodou za tu minutu a 20m něco nestalo?? 8o To si ho doma berete i na WC, aby náhodou nezaplo mezitím sporák?A že se něco může stát - úplně stejné riziko je když dítě vezme s sebou :nevim:
Neříkám, půl hodiny je fakt doba a představa malého miminka třeba 15minut plačícího v autě mě úplně svírá útroby, ale zase ocud pocud ne?

Na druhou stranu na WC do tebe nikdo nenabourá, že? A sporáky mají pojistky. Co si pamatuji své děti, když byly malé, tak musím říct, že pod dobu mé přítomnosti na wc dokázaly opravdu vymyslet a udělat nějakou blbost ;) Nechávala jsem si otevřené dveře a pořád s nimi komunikovala, abych měla o jejich činnosti a pohybu přehled :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
17.12.19 09:17
@Šarlota4 píše:
Nemuzes si dovolit? Tak bud to nacasuju tak, aby dite nespalo, nebo ho muzes vzbudit ne? Je to blby, ale porad lepsi varianta. Me na parkaci u kramu nabourali stojici auto. Uprimne nic by se diteti nestalo, ale rozhodne by rvalo.

ano nemůžu si to dovolit, jelikož mám děti 3 a denně nabitý program, moje dítě není režimové a z 80% usíná v tom autě, takže občas jí tam nechám a skočím vyzvednout dceru ze školy nebo syna ze školky, ano vrazit by mi do něj někdo mohl, stejně tak by na něj mohl spadnout meteorit nebo by se dítě mohlo udusit doma ve spánku v postýlce…ta pravděpodobnost je tak malá, že v tomto počasí jsem ochotná to riskovat…;)

samozřejmě se snažím, aby čas byl nejkratší, ale nebudu tu chudinku budit jen kvůli tomu, abych mohla udělat co musím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.12.19 09:17
@bartsch píše:
Na druhou stranu na WC do tebe nikdo nenabourá, že? A sporáky mají pojistky. Co si pamatuji své děti, když byly malé, tak musím říct, že pod dobu mé přítomnosti na wc dokázaly opravdu vymyslet a udělat nějakou blbost ;) Nechávala jsem si otevřené dveře a pořád s nimi komunikovala, abych měla o jejich činnosti a pohybu přehled :D

Nojo, tak holt každý má jiné děti, upřímně ale neznám žádné, které by třeba napadlo za tu minutu, co půjde mamka zaplatit benzín, vypoutat se ze sedačky, otevřít auto a někam zdrhat (navíc z drtivé většiny benzínek je ven vidět). To by bylo skorem na diagnózu, nemysíš? A jaký je rozdíl, když tě klepne pepka v obchodě oproti tomu, když tě klepne doma s miminem vedle v místnosti? :nevim: Já mám taky sklony vymýšlet hororové scénáře, teď aktuálně třeba se mi děti prostřídaly s neštovicema a to jsem vždy to nemocné musela nechat doma/sedět v autě, než jsem vyzvedla to druhé z instituce a kopila rohlíky a ovoce v obchodě. Ale tak zase se snažím nehysterčit zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
17.12.19 09:19
@bartsch píše:
Na druhou stranu na WC do tebe nikdo nenabourá, že? A sporáky mají pojistky. Co si pamatuji své děti, když byly malé, tak musím říct, že pod dobu mé přítomnosti na wc dokázaly opravdu vymyslet a udělat nějakou blbost ;) Nechávala jsem si otevřené dveře a pořád s nimi komunikovala, abych měla o jejich činnosti a pohybu přehled :D

Bavíme se o dítěti, 5 let… Za rok půjde do školy. nemělo by být už vedené k samostatnosti, že prostě 5-15 min vydží opravdu bez osobního přímého dozoru, aniž by si matka ukousala všechny nehty, co za tu dobu vyvede?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15039
17.12.19 09:21
@welovefashion píše:
ano nemůžu si to dovolit, jelikož mám děti 3 a denně nabitý program, moje dítě není režimové a z 80% usíná v tom autě, takže občas jí tam nechám a skočím vyzvednout dceru ze školy nebo syna ze školky, ano vrazit by mi do něj někdo mohl, stejně tak by na něj mohl spadnout meteorit nebo by se dítě mohlo udusit doma ve spánku v postýlce…ta pravděpodobnost je tak malá, že v tomto počasí jsem ochotná to riskovat…;)samozřejmě se snažím, aby čas byl nejkratší, ale nebudu tu chudinku budit jen kvůli tomu, abych mohla udělat co musím…
:palec: jedna taková nedávno přišla o auto a dítě, myslím, že je navždy vyškolená, ale dítě nebudila vytahováním z auta, to je pravda :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
17.12.19 09:24
@unuděná píše:
Nojo, tak holt každý má jiné děti, upřímně ale neznám žádné, které by třeba napadlo za tu minutu, co půjde mamka zaplatit benzín, vypoutat se ze sedačky, otevřít auto a někam zdrhat (navíc z drtivé většiny benzínek je ven vidět). To by bylo skorem na diagnózu, nemysíš? A jaký je rozdíl, když tě klepne pepka v obchodě oproti tomu, když tě klepne doma s miminem vedle v místnosti? :nevim: Já mám taky sklony vymýšlet hororové scénáře, teď aktuálně třeba se mi děti prostřídaly s neštovicema a to jsem vždy to nemocné musela nechat doma/sedět v autě, než jsem vyzvedla to druhé z instituce a kopila rohlíky a ovoce v obchodě. Ale tak zase se snažím nehysterčit zbytečně.

Já nemluvím o klepnutí pepky, ale o tom, že riziko nabourání tvého auta autem jiným na benzince není zanedbatelné, tak umím pochopit, že to někdo neriskuje. A pokud jde o ty autosedačky, tak dítě si samo nesmí rozepnout pásy. Pokud to tak někdo má, tak je něco špatně a není to bezpečné. Ale jak říká můj kolega, lidí je na světě dost a je na každém, jak se k tomu postaví :nevim: Za děti odpovídá ten, kdo je má na starosti (a to se navíc týká jen dospělých osob).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
17.12.19 09:25

@Kfětoslava jenže ta taková nechala auto s klíčky v zapalování a ještě auto nastartované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
17.12.19 09:26

@unuděná no přesně, vyndavat děti na benzínce, tak tam nejsem minutu, ale půl hodiny. Co teprv když někdo bude stát nervózně za mnou :lol: Jsem v některých věcech také docela úzkostlivá, ale tohle mi přijde moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
17.12.19 09:26

@Šarlota4 haha, tak pardon :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie