Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@malá_holka píše:
ježíšito urcitě, seš celá žhavá ho zase vzít zpátky, až se bude potřebovat vystříkat, úplně to z tebe kape
on to ví, že tě má jistou
a podle toho se k tobě taky chová.
no, pokud budu upřímná, on mi v posteli neskutečně vyhovuje, to je tak citlivý milenec, že fakt nechápu, že jinak je citlivý jak lednička … tenhle rozpor jsem u něj nikdy nechápala … no, vím, že je a čase zapíchnout to definitivně …
Nepleť si milenecký vztah s partnerským. Pokud toužíš po partnerském vztahu, tak se tak sama začni chovat a najdi si partnera! Ne milence, či kamaráda s výhodami, jak tomu říkáš ![]()
@LadyLada píše:
Nepleť si milenecký vztah s partnerským. Pokud toužíš po partnerském vztahu, tak se tak sama začni chovat a najdi si partnera! Ne milence, či kamaráda s výhodami, jak tomu říkáš
jo, tohle je to dilema… teoreticky mi možná momentálně vyhovuje milenecký vztah, spíš než partnerský… prostě partnerství nestíhám. Nicméně i milenci se po třech letech mohou rozejít na rovinu a věnovat tomu třeba 3 až 5 vět, ne?… fakt jsem ten týden něvěděla, jestli mám být smutná (je nemocný) nebo naštvaná (má jinou)
Nedavno jsem si prosla necim podobnym.Taky takovy vztah, nevztah. On pak prestaval psat. Planoval se uz neozvat. Proste jednoduche reseni, i kdyz zbabele.
Ale ja proste chtela to ukonceni. At si jako dospely lidi rekneme: neklape to, nechame toho a muzeme se rozejit v klidu. Takze ackoliv mi vetsina lidi radila, at mu nepisu, jsem za damu, odejdu stredem, atd., ja to nevydrzela.Napsala mu, on se ozval, slusne jsme se rozesli.
A vis co? Mne se taaaaaaaak ulevilo. Nebyla jsem na nej nastvana, pokud se nekde potkame, muzeme si v klidu rict ahoj. Mohla jsem to v sobe uzavrit. Ja proste potrebovala ukonceni a ne to nechat viset ve vzduchu.
Akorat navrhoval, ze muzeme byt kamaradi a to jsem odmitla a vsude si ho vymazala. Potrebovala jsem se odstrihnout. A to bych doporucila i tobe. Napis mu, ukonci to v sobe a odstrihni ho. Protoze pokud by ses po tomhle k nemu jeste nekdy vratila, uz bys byla za hlupku.
Nedělat ze sebe zoufalku. Povznést se, zapomenout a jít dál
. Však určitě potkáš někoho, kdo s tebou bude rád trávit čas
![]()
@Anonymní píše:
Nedavno jsem si prosla necim podobnym.Taky takovy vztah, nevztah. On pak prestaval psat. Planoval se uz neozvat. Proste jednoduche reseni, i kdyz zbabele.Ale ja proste chtela to ukonceni. At si jako dospely lidi rekneme: neklape to, nechame toho a muzeme se rozejit v klidu. Takze ackoliv mi vetsina lidi radila, at mu nepisu, jsem za damu, odejdu stredem, atd., ja to nevydrzela.Napsala mu, on se ozval, slusne jsme se rozesli.
A vis co? Mne se taaaaaaaak ulevilo. Nebyla jsem na nej nastvana, pokud se nekde potkame, muzeme si v klidu rict ahoj. Mohla jsem to v sobe uzavrit. Ja proste potrebovala ukonceni a ne to nechat viset ve vzduchu.
Akorat navrhoval, ze muzeme byt kamaradi a to jsem odmitla a vsude si ho vymazala. Potrebovala jsem se odstrihnout. A to bych doporucila i tobe. Napis mu, ukonci to v sobe a odstrihni ho. Protoze pokud by ses po tomhle k nemu jeste nekdy vratila, uz bys byla za hlupku.
jo, tomu rozumím. Ježe já mám chuť mu spíš napsat toho kre.éna, což o tom dalším zdravení už moc nebude. A za hysterku budu zase já. Ale já mu v zásadě nechci psát nic rozumného, ono vlastně všechno už zaznělo … no, zkusím se udržet …
@Judynka33 píše:
Nedělat ze sebe zoufalku. Povznést se, zapomenout a jít dál. Však určitě potkáš někoho, kdo s tebou bude rád trávit čas
![]()
vím, že tohle je rozumný …
@Anonymní píše:
jo, tomu rozumím. Ježe já mám chuť mu spíš napsat toho kre.éna, což o tom dalším zdravení už moc nebude. A za hysterku budu zase já. Ale já mu v zásadě nechci psát nic rozumného, ono vlastně všechno už zaznělo … no, zkusím se udržet …
Bud budes rozumna, ale vnitrne te to bude zrat nebo budes za hysterku, ale ulevi se ti. Jak se znam, ja bych brala druhou moznost.Aby bylo lip mne.Co si mysli on, je jeho problem. Ale delej, co je tvemu naturelu blizsi. ![]()
Šel bych od něj. Měl jsem podobný milenecký vztah. Když jsme byli spolu, byla to pohoda. Ale jinak intriky, držení si odstupu, kalkulování apod. Ten vztah mi více bral než dával. Bylo těžké to ukončit, tak jsem se taky chvílí neozýval a ukončila to ona. Mě pak hrdost nedovolila dolízat.. a taky jsem si do 2 týdnu našel někoho jiného a viděl ten obrovský rozdíl. Na podobný typ vztahu si nebudeš mít problém najít někoho, kdo si Tě bude více vážit.
@Anonymní píše:
Bud budes rozumna, ale vnitrne te to bude zrat nebo budes za hysterku, ale ulevi se ti. Jak se znam, ja bych brala druhou moznost.Aby bylo lip mne.Co si mysli on, je jeho problem. Ale delej, co je tvemu naturelu blizsi.
ze jo?1 ![]()
Přijde mi, ze mas potřebu to cele nejak uzavřít, dat tomu tu poslední tečku. Což by asi vyjádření ,,jsi sobecky kreten” splnovalo. Ale odpověděla bych si na jinou otázku(otázky) - bude ti potom lip? Nebo te bude hlodat svědomí, jestli fakt nejsi hysterka? Je pro tebe tak důležitý někoho urazit (byt by to byla pravda sebevic)? Veris, ze si potom neco uvědomí, neco se změní? Nebo jen proste potřebuješ upustit ventil…? Ani jedno řešení podle me není špatný. Jasně, byt za damu a v tichosti se nad to povznést je určitě ušlechtilé, ale někdy to nestačí a je proste potřeba někoho nazvat kretenem a ulevit si. Jestli to tak je i u tebe, směle do toho… ![]()
@Anonymní píše: Šel bych od něj. Měl jsem podobný milenecký vztah. Když jsme byli spolu, byla to pohoda. Ale jinak intriky, držení si odstupu, kalkulování apod. Ten vztah mi více bral než dával. Bylo těžké to ukončit, tak jsem se taky chvílí neozýval a ukončila to ona. Mě pak hrdost nedovolila dolízat.. a taky jsem si do 2 týdnu našel někoho jiného a viděl ten obrovský rozdíl. Na podobný typ vztahu si nebudeš mít problém najít někoho, kdo si Tě bude více vážit.
shodou okolností mne ve čtvrtek pozval na kafe chlap v práci … úplně často se mi to nestává, takže možná mi ho přihrál osud jako náhradníka. Fakt je, že ačkoliv mne kolegové nutili, ať jdu hned na to kafe, že nabídka od tohoto muže se neodmítá, nějak jsem nedonutila … Tak uvidíme, zda se příští týden donutím, ale řekla bych, že zatím nee
@Anonymní píše:
vím, že tohle je rozumný …
kašli na hysterické zprávy. Evidentně máš chuť ho vyprovokovat, chceš nějakou reakci. Tím dáváš najevo, že ti na něm pořád záleží(i negace značí zájem). On na tebe peče,má tě na háku, dokáže tě ignorovat a ty se akorát zesměšníš. Ignoruj ho, nic mu už nepiš a třeba mu to začne vrtat v hlavě, proč najednou to ticho a začne se pídit sám…vydrž to a neponižuj se ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, po čase zase potřebuju externí pohled na věc… Mohla bych napsat dlouhý příběh… ale zkusím to zkrátit - po rozvodu jsem 3 roky strávila s jedním mužem. Ikdyž strávila nebude správné slovo, vztah to byl tak první cca 4 - 6 měsíců, pak už jen rozchody a příchody za účelem kamarádství s výhodami. Rozcházela jsem se já, přicházel on. Nicméně teď jsme spolu trávili poslední půl rok. A popravdě mne to vyhovovalo. Tím, že jsem věděla, že spolu dlouhodobě nevydržíme, udržovala jsem si odstup. Ale každý měsíc jsme spolu vyrazili na prodloužený víkend, vídali jsme se, když to šlo (já bez dětí, on bez dětí)), takže nijak často, ale pravidelně. On komunikoval, nemlžil, mně to přišlo fajn a ano, vztah to nebyl. Za ten půl rok jsem nikdy nevytáhla, že bychom se měli vidět častěji, jak to vidí do budoucna, co jiné ženy. Neměla jsem prostě tu potřebu. Ale fakt je, že mi nepopřál k narozeninám. Což jsem mu řekla, že mi vadí. A od té doby komunikace ustala. Prý nemá čas. Má jiné plány. V práci toho má hodně. A poslední bylo, že teď prostě není OK. Na základě té poslední věty, jsem se fakt bála, jestli s ním není něco zdravotně (má totiž jednu docela vážnou diagnózu). Takže jsem mu napsala, že mne trochu děsí a co s ním je. Na to už se neozval. Teď je na víkendu sám (nenabídl mi, že s ním můžu jet, což dělal poslední půl rok v podstatě pokaždé) a na soc. sítích fotka plus komentář, přál bych si, abys tu byla se mnou…
Závěr:
- Ano, nestojí o mne. Bude radši sám, než se mnou.
- Pravděpodobně je celou dobu zamilovaný do někoho jiného. Tuším, že ona bude nějakým způsobem nedostupná (možná holka kvůli které se před lety rozvedl, bych si tipla).
- Mrzí mne, že to skončilo, ale to se stává a budoucnost jsem tam neviděla, takže si dokážu i racionálně zdůvodnit, že je dobře, že je konec.
Ale fakt nechápu, proč mi to jasně nenapsal. Vzhledem k jeho zdravotním potížím je věta, „nejsem teď OK“ docela matoucí a on vůbec necítil potřebu mi říct, ať se o něj nebojím, že je OK, jen že se mnou nechce trávit čas. Radši si dá na FB, že si užívá víkend a že by si přál, aby tam kdosi byl…
Ale teď k otázce… a tady potřebuju racionální úvahu… mám mu napsat, že je sobecký kretén a nebo se na to povznést. Přiznám se, že jsem spíš pro první variantu, ale nevím jestli to není moc hysterický…
No a deprese jsem to nazvala proto, že je mi smutno. Ty víkendy byli super těšila jsem se na ně. Mrzí mne, že jsme si zase nedokázali sednout a vyříkat si to do očí. Asi mne i mrzí, že za ty tři roky si ke mne nevytvořil alespoň takový „vztah“, že by mi napsal zdravotně jsem v pořádku, ale myslím na někoho jinýho. Proto jsem ti nepopřál k narozkám a proto budu radši sám… Nejsem teď OK a nechat to vyšumět mne asi uráží…
Omlouvám se, že to dávám anonymně, ale pro mne je to prostě intimní
Protirecis si. Jemu to zrejme prestalo vyhovovat. Nech to byt. Nic nebylo receno/slíbeno. Psát,ze je kretén,je úplně zbytecny. Asi nevidí proc by Ti měl něco vysvětlovat. Takhle je to jednodušší. Na tom vztahu nevztahu jste se,svým přístupem k tomu,mlcky dohodli. Pokud má zdravotní problém,nech to na lekarich.
fakt? by mi to přišlo v našem případě nejjedodušší, říct to na rovinu … nejsme manželé, nic velkého jsme si neslibovali … ale on mne radši nechá u toho, že si týden myslím, že je vážně nemocný … bože já jsem debil …