Víra (v Boha)

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Cizinka 999
29.12.24 12:21
@Yasmina21 píše: Více

Pro mě jsou to pohádky pro dospělé :lol:

• Citovat
  • Upravit
29.12.24 12:26
@1010 píše: Více

ono to pokřtění těm miminům nějak vadí?
to máš jak s píchnutím náušnic, taky se těch holčiček nikdo neptá, nebo s očkovánim atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4942
29.12.24 12:30
@Cizinka 999 píše: Více

Každý to vidíme po svém. Já v tom pohádky rozhodně nevidím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4942
29.12.24 12:32
@Parfem_z_hadovky píše: Více

Zrovna nedávno zde byla diskuze o tom, že není tak jednoduché se potom v dospělosti oficiálního zapsání do církve zbavit. Je to celkem zdlouhavý proces. Ohledně víry v Boha je to ale samozřejmě jedno.

Příspěvek upraven 29.12.24 v 12:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.24 12:43

Ja jsem věřila díky rodině, ale občas pochybnosti byly…
Jenže ta nádhera božího světa, ty vzorce, dokonalost přírody… těžko se věří, že to vzniklo jen tak samo.
Co se týče křtu, nevim čemu to přesně vadí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.24 12:47

Kdysi se křtili lidé, kteří přijali Ježíše Krista jako svého osobního Pána a Spasitele, úplným ponořením do vody.Je to symbol na důkaz toho, že ten dřívější člověk symbolicky umřel, a vstává ten nový, znovuzrozený Křesťan/Kristovec, patřící Kristu/, který chce žít podle Božích přikázání. Pokud někdo nechává pokřtít miminko, tak má u křtu i kmotry, kteří se zároveň zavazují, že budou to dítě vést k víře v Boha, a taky v případě, že by se něco stalo s rodiči, tak mu taky řeknou i tom, že bylo pokřtěno, a budou mu oporou na cestě k víře.

• Citovat
  • Upravit
Leontodon
29.12.24 12:55

Já třeba i jako hodně logický člověk v něco víc věřím - resp. ani ne tak věřím jako cítím a vnilímám něco jako ducha nebo vůli za tím úžasným zázračným světem kolem nás. Ale že bych proto měla „věřit“ v nějakou oficiální instucionální víru, hříchy a podoblé věci, to vůbec. Za mě je náboženství hlavně mocný politický nástroj k manipulování lidmi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.24 13:00

Vadí. Pak je z tebe celý život křesťan, církev na tebe bere příspěvky a teoreticky to nejde odčinit nebo jenom hodně těžko.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.24 13:02
@Anonymní píše: Více

Vadí v tom, že ti rodiče tímhle berou vlastní vůli. Víra by měla být věcí osobního rozhodnutí. Takhle je křest vlastně násilný akt.

• Citovat
  • Upravit
9977
29.12.24 13:02

S naušnicemi jsem to právě srovnávala…společné je to, že se tě nikdo neptá…nemůžeš se rozhodnout sama…

Příspěvek upraven 29.12.24 v 13:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.24 13:03

Karel je Bůh. Škoda, že je už pár let na Nebesích. 8)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.24 13:07

Křesťanem se stává člověk, který se sám za sebe rozhodne, že chce přijmout Ježíše Krista za svého osobního Pána a Spasitele. Je to Osobní vztah člověka se svým Bohem. Víra se nedá vnutit, nebo naočkovat. jedná se o svobodné rozhodnutí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.24 13:11

V Boha nevěřím. Věřím pouze v osud a na to, že každý má svůj život někde napsaný a každá věc se děje z určitého důvodu. Já nikomu nic necpu a nemám ráda, když mě někdo cpe nějaké náboženské věci. Též nechápu to zaslepené „Bůh odpouští“, a co když neodpustí? Nechci do toho zabíhat, jinak bych se asi hádala, protože to políbení vírou nemám a ani nechci. Nelíbí se mi i ty návyky, nic z toho. Ať si každý v životě dělá, co chce, ale nikomu to hlavně necpe. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.24 13:12

Nevim o tom, ze se berou příspěvky na pokřtěné.
Jinak křesťanem se pokřtěny muže necítit. Nic se neděje. Jediné co, bude ve statistice pokřtěných, ale ne věřících.
Jako kdyby se někdo rozčiloval, že ho rodiče nechali naočkovat a nosí kvůli nim v sobě očkovací látku.
Ve finále je to pouze formální úkon, alespoň to není obřízka.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.24 13:13

Stačí tam přestat chodit. Můj názor. Znám několik lidí, kteří uvěřili v Boha, čtou Bibli, doma se modlí, ale nejsou nikde registrovaní. Církev je nějakým způsobem zklamala, ale v Boha věří.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat