Víra (v Boha)
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Anonymní píše: Více
A mně jako jasné důkazy. Chceš další verše? Mohu pokračovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jaký má smysl věřit něčemu, k čemu si nedokážeš důkaz sama obstarat? ![]()
Možná to má smysl v tom, že někdo věřit chce. Víra v Boha není víra v něco, co bylo vyvráceno, ale co nebylo potvrzeno.
Se můžu ptát, jaký má smysl chodit psát na emimino. Pro někoho to smysl je, tak to dělá. Někdo chce věřit, tak věří. Že zrovna víra druhých, kteří svou víru nikomu necpou, je důvodem k otázkám na její smysl, zato kupa dalších činností nebo věr (konspirační teorie, věrnost nebo nevěra partnera), nikoliv.
Fakt nevím, co vás tak tankuje, když někdo věří nebo bere Bibli doslova.
- Citovat
- Upravit
@Trosečnice Ježíška píše: Více
V pohodě. Sice nevím, proč jsi měla do debaty o Bohu potřebu zatahovat teroristy, ale tak je to tvá diskuze.
Nedělej si iluze, ale jsou i teroristé, kteří se klidně odpálili v mešitě a vůbec je nezajímalo, že někdo zná Korán z paměti celý. Ale naučit se jakoukoliv pasáž z Koránu je samozřejmě jedině dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yasmina21 píše: Více
Paní nepochopila, že mezi jasnými důkazy objektivními a jasnými důkazy pro tebe je rozdíl. A že víra je od slova věřit. Ale že to zrovna tihle lidé, co se snaží vystupovat racionálně, stále nechápou. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ja chcem od teba nový objav. O ktorom ešte nevieme. Zatiaľ si mi nič nenapísala. Musíš to vedieť, ak píšeš, že to tam je. Takže chcem jeden nový vynález, objav…čokoľvek.
- Citovat
- Upravit
Ale já ti přeci nemohu dát odpověď na něco, co zatím nepoznáme.
Já nevidím do budoucnosti.
Mohu ti pouze napsat verše s fakty, které až dnešní věda díky technice popsala, ale již v 7 století se v Koránu nacházeli. Mimo jiné v Koránu není jediná chyba, kterou by dnešní věda vyvrátila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale ved máš ten svoj zázračný Korán, tak tam mi to nájdi. Niečo nové. Píšeš, že tam sú vedecké zázraky, takže musíš mi vedieť napísať niečo čo ešte vedci nezistili, tvoj zázračný Korán to tam má predsa ![]()
- Citovat
- Upravit
Nemôžeš preto, lebo tam žiaden vedecké zázraky nie sú. ![]()
- Citovat
- Upravit
Pro mě víra znamená především ctít dobro, aby nemohlo vítězit zlo. Něco jako heslo, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Prostě snažit se mít dobro v srdci. A říkejte si tomu jak chcete, třeba bůh. To už není podstatné. Podstatná je pro mě symbolika křesťanství, což je láska.
- Citovat
- Upravit
Je také možné, že nový objev, který do dnes nebyl popsán se v Koránu již nevyskytuje. Vím ale, že mezi číslováním jednotlivých veršů se nacházejí různá propojení, která poukazují na propojení různých veršů. A pravděpodobně se v tom skrývají i další zajímavé skutečnosti, které ještě nebyly rozkryté. Korán je plný zajímavých skutečností.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V kolikátém století byl popsán vesmír? Struktury atmosféry a pohyb vesmírných těles?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Citovat
- Upravit
Bohužel potřebuje, protože jinak na zemi začne vítězit zlo, jako jsou války, vraždy, krádeže, lži, nenávist a další špatné vlastnosti lidstva. Proto stoupenci Krista už před dávnými věky začali šířit křesťanství. Jeho hlavním účelem je právě to „slušné chování“ jak tomu říkáš. Já tomu říkám láska k bližnímu.
- Citovat
- Upravit
Zaujímavé, že aj ateisti vedia byť slušní, morálni, dokonca ešte niekedy aj morálnejší aj slušnejší ako veriaci.
- Citovat
- Upravit
To je samozřejmě možné. Stejně tak je možné, že se tam něco dalšího objevuje. Těžko se bude dokazovat něco, co ani dnešní věda s technikou nedokázala odhalit. Co by to bylo za důkaz ode mě? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit