Vození dětí k babičce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22590
14.12.12 11:56

Zakladatelko ja ti rozumim. Prijde mi hodne postavene na hlavu abych jela SAMA autem se 3 detma a miminkem 8o 500 km. Ja bych tedy nejela a ze mam neco odjezdeno :nevim: Postoji rodicu nerozumim a v tomhle pripade bych tam deti proste nenechavala :nevim: Ale ja osobne bych s miminem nejela 500 km ani s doprovodem ;) nervy mam jen jedny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
14.12.12 11:57
@Kallkapa píše:
Hehe, tak já nesnáším žádné handrkování - jak jsem psala u nás je to ten druhý extrém :roll:. Ani jedno není super, ale je to možná o něco více „vychovanější“ než nutit ostatní aby to udělali radši oni.. :mrgreen: ( to by mi prostě nedalo). Nakonec se vždycky rozumně dohodneme, jednou zaplatí jeden, příště se mu druhý „angažuje“..Je to takové „věčné pozývání“. :mrgreen: Já osobně bytostně nesnáším, když za mě někdo platí, je mi to prostě proti srsti (naopak za druhé platím ráda :lol: ) a nejspíš je to zděděný povahový rys a proto se pořád tak „přeme“.. jablíčko nepadá daleko od stromu a pak je to trochu problém :lol:. Každopádně je to lepší než se přít o to, kdo je větší hulvát a např. nikdy neplatí, všechno za něj musíš „zacálovat“ všechno za něj vyřídit.. :lol:… extrémy nejsou dobré nikdy.. všeho moc škodí.. 8)

PS : na oslavách se cpu jak nedovřená, to se zase nezdráhám (hlad je sviňa :mrgreen: )

No to neříkám, nutit ostatní, aby to radši udělali oni. Ale zeptat se (konkrétně v téhle situaci), proč ne.

Třeba s tím placením - já momentálně nemám na to, abych si někde hrála na granta, platila za všecky a pak škrábala poslední drobné na suché rohlíky - ale vždy počítám s tím, že svoje si zaplatím. Když se někdo začne nabízet, že to zatáhne on, tak namítnu, že jako prosím tě, co blbneš, šak já si to zaplatím sama. A on ať se zařídí. Když na tom trvá, předpokládám, že to z nějakého důvodu udělat chce, tak ať to zaplatí, já se handrkovat nebudu, je mi to fakt protivné. A jestli to ve skutečnosti zaplatit nechtěl, tak má poučení pro příště :lol: Prostě řídím se heslem „kdybych nechtěla, tak ti to nenabízím“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
14.12.12 12:01
@Angua píše:
No to neříkám, nutit ostatní, aby to radši udělali oni. Ale zeptat se (konkrétně v téhle situaci), proč ne.Třeba s tím placením - já momentálně nemám na to, abych si někde hrála na granta, platila za všecky a pak škrábala poslední drobné na suché rohlíky - ale vždy počítám s tím, že svoje si zaplatím. Když se někdo začne nabízet, že to zatáhne on, tak namítnu, že jako prosím tě, co blbneš, šak já si to zaplatím sama. A on ať se zařídí. Když na tom trvá, předpokládám, že to z nějakého důvodu udělat chce, tak ať to zaplatí, já se handrkovat nebudu, je mi to fakt protivné. A jestli to ve skutečnosti zaplatit nechtěl, tak má poučení pro příště :lol: Prostě řídím se heslem „kdybych nechtěla, tak ti to nenabízím:lol:

Samo, že to nabízím jen v situacích kdy to chci :lol:. Nenapadlo by mě říct někomu např. dej si co chceš já Tě zvu a pak na to třeba nemít, nebo to říct prostě „jen tak“ to zas nééé. A nejsem matka Tereza, abych platila za všechny za všech situací - to vyznělo asi jinak než jsem to myslela, vždy to má své opodstatnění, takže se řídíš správně heslem, že pokud by ostatní nechtěli tak Ti to nenabízí :palec:. Pokud by něco nabízeli a přitom by nechtěli tak to je zas jejich problém :nevim: Aneb blbý dává, blbější nebere :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
14.12.12 12:05

Najala bych chůvu, která by děti odvezla vlakem, a samozřejmě jí zaplatila i lístek na zpáteční cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
14.12.12 12:09

@Kallkapa tak to taky beru. I když právě myslím, že ještě pořád existují lidi, kteří tyhle tahanice vyžadují. Soudím podle mého bratrance, který když k nám přijde, tak si dá maximálně sklenici vody - a to už musí být :roll: :lol: Obráceně se zas řídím zásadou „nechceš, nech být“ a nikomu nic nenutím :lol: (a MM mi to má trochu za zlé a vždycky mu nalije nějakou Colu nebo něco, kterou samozřejmě vypije). Ale já se prostě nehandrkuju - každý má pusu, aby si řekl, co chce a co nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
14.12.12 12:10

Jinak se teda omlouvám zakladatelce, že jí to tu plevelím příspěvky mimo mísu..

Takže ještě k tématu - jak vidíš zakl. tak normální je v každé rodině něco jiného, takže nemá smysl spekulovat nad tím co je ok co není, co je spravedlivé a není.

Takže teď bych se být tebou teda rozhodla co je pro mě „menší zlo“. Odjet k babi jen na tři dny všichni, s tím, že budeš mít všechny děti celý týden doma, nebo mít týden doma klid a absolvovat tu cestu.. (pokud jste vyřadili možnosti, že manžel za žádnou cenu pro děti dojet nemůže a rodiče odvézt nechtějí jiná varianta už zřejmě není..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
14.12.12 12:35

Nestíhám číst odpovědi. ALE - záleží, jak kdo pobyt u prarodičů chápe. Pokud je chtějí vidět, sami se ptají, tak by bylo hezké, kdyby je i přivezli.
Pokud jsou ale situace na hlídání, pak bych si odvoz zajistila sama.

Mně když někdo „HLÍDÁ“ - tak je přivezu i odvezu sama.
Ale když jedou „NA PRÁZDNINY“, tak jsem vděčná, že tchýně odvoz nabídne (ale je to kousek).

Pokud by měli strach z cesty, je to pochopitelné. Ale pokud je tam jen, že se jim nechce, mrzelo by mě to. A pak bych se ptala sama sebe, jestli mi to za ty nervy vlastně stojí. :nevim: A kdyby ne, tak pozvu babi s dědou raději k nám - a řekla bych jim, že pro mě je ta cesta takový stres, že raději nic… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
14.12.12 12:35
@Kallkapa píše:
Takže teď bych se být tebou teda rozhodla co je pro mě „menší zlo“. Odjet k babi jen na tři dny všichni, s tím, že budeš mít všechny děti celý týden doma, nebo mít týden doma klid a absolvovat tu cestu.. (pokud jste vyřadili možnosti, že manžel za žádnou cenu pro děti dojet nemůže a rodiče odvézt nechtějí jiná varianta už zřejmě není..)

Ano, přesně tak to vidím taky.
(Ty mi často bereš myšlenky z hlavy :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
14.12.12 12:45
@Kallkapa píše:

Myslím, že jiná možnost je, psala jsem ji výše, třeba si jí zakladatelka všimne a třeba jí to pomůže :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
14.12.12 12:54

@poppaea já bych teda v životě neposlala děti takovou dlouho cestu vlakem s nějakou cizí ženskou :think: Možná jsem jenom staromódní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.12 12:56

@poppaea To je zaujímavá možnosť, :-) ale ako som písala, nikoho na hlídání nemám (ani chůvu), a zveriť deti niekomu, koho nempoznám/oni nepoznajú, to si netrúfam…

• Citovat
  • Upravit
3332
14.12.12 12:58
@Angua píše:
@poppaea já bych teda v životě neposlala děti takovou dlouho cestu vlakem s nějakou cizí ženskou :think: Možná jsem jenom staromódní :mrgreen:

To přece není o staromódnosti :) A když by to bylo přes prověřenou agenturu, nebo s referencí od někoho známého, neviděla bych v tom problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.12 13:00
@j.a.n.i1 píše:
Tak mě hlavně přijde nesmyslné řešit zda je to normální nebo ne, ale pokusila bych se nějak vyřešit nastalou situaci… chápu obě strany, prarodiče, že nechtějí výměnu aut - taky bych s tím nesouhlasila, měla bych strach, že mi zakladatelka poškodí moje auta a já že zas něco udělám tomu jejímu… stejně tak chápu, že se zakladatelce nechce jet s mimčem 2×… nicméně napadá mi několik možností:
  • všichni pojedou jen na svátky a pak zase všichni domů
  • manžel si vezme na 1 den dovolenou a dojede tam na otočku
  • babička zůstane doma a děda přiveze děti sám, pak se 3 i do jejich auta vejdou
  • zakladatelka tam holt dojede i s mimčem
  • děti se naloží do vlaku a zakladatelka si je vyzvedne, pravda tady záleží na tom, jak jsou staré

Manželovi by jeden deň nestačil, aby prešiel 2×500km za deň, v zime (a teda potme), s deťmi, to by som ho ani nepustila. On zase pre zmenu nepustí samú na takú cestu mňa :-)
Samé vlakom neprichádza do úvahy, na to sú malí a majú to s prestupom.
Reálne to vidím tak, že buď prídeme len na Vianoce a potom všetci domov (a na prázdniny u starých rodičov sa dohodneme inokedy), alebo tam všetci pár dní zostaneme…

• Citovat
  • Upravit
3332
14.12.12 13:01
@Anonymní píše:
@poppaea To je zaujímavá možnosť, :-) ale ako som písala, nikoho na hlídání nemám (ani chůvu), a zveriť deti niekomu, koho nempoznám/oni nepoznajú, to si netrúfam…

Tak ne, byl to jen nápad :nevim:
Ještě mě napadá, nechat tam děti do soboty, pak by pro ně dojel manžel a holt by se na lyžák dopravily individuálně. Vzpomínám si, že kamarádka z dětství jezdila na tábory autobusem s ostatníma taky jen občas, často jí přivezli rodiče třeba o den nebo dva později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
14.12.12 13:01

TAk my tam dítě nenecháváme. Prostě jedeme buď všichni autem na víkned. A nebo jedu já s malou na týden a jsem tam s ní celý ten týden.
TAky to máme 500km
A asi by u nás byl taky rpoblém s vozením, já tam teda dceru nechávat nechci samotnou, ale máma nemá auto, takže by musela jet s malou 4 hodiny vlakem a to by nedala jak se zádama, tak by jí asi z malé hráblo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová