Vrátí mi přeplatek na daně, když mám exekuci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25
3.4.21 20:24

@Cenarius pardon, mělo tam být dluh, ne účet… Preklik :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
3.4.21 20:26

@Darkous Známýmu přeplatek z FÚ vůbec nedošel, šel rovnou exekutorovi. Na daních nedlužil, na sociálce, zdravotním, bance, tam ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
3.4.21 20:26
@Darkous píše:
@SlečnaDahlia Ono je to těžké 1 14 dní karanténa, teď znova měsíc doma s kovidem a prostě je to tíživá situace, ale ptal jsem se i na financaku a řekli, že by mi to strhli jen kdybych dlužil na daních, jinak ne. Tak sem se o tom chtěl jen přesvědčit..

Ne, můžou ti po tom skočit v jakékoliv situaci. A skočí - nechat si je poslat na jiný účet neřeší vůbec nic, oni jdou podle jména na přiznání a strhnou si je pak z jakéhokoliv účtu. Pokud je na ten účet vůbec nechají dojít.

A hele, netvrď mi, že za vaši exekuci může teď zrovna měsíc doma s covidem a pandemie, která trvá rok. Prostě až budeš moct do práce, je třeba začít řešit tu situaci z gruntu. Vyhledal dluhovou poradnu (třeba Člověk v tísni), najít si levnější místo k bydlení. Rovnou počítat s tím, že nebudete mít na současné bydlen, nečekat, až vás to dožene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
3.4.21 20:28
@Amelie30 píše:
@Darkous Známýmu přeplatek z FÚ vůbec nedošel, šel rovnou exekutorovi. Na daních nedlužil, na sociálce, zdravotním, bance, tam ano.

To je v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
3.4.21 20:28

@Kipa22 bohužel člověk se někdy dostane do dluhu a ani neví jak a určitě nebudu sám.. bohužel už je mám teda jen jednu na plat… Nic teď nezměním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
3.4.21 20:31

@Cenarius Jinak peníze mají jít na účet jiné osoby, ne psaný na mě, a ten člověk dluhy fakt nemá, to jsem chtěl napsat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
3.4.21 20:31
@cecetka píše:
To je v poradku.

Je. Jen jsem zakladateli vysvětlila, že je velká pravděpodobnost, že ty peníze neuvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
3.4.21 20:33

@Darkous tomu známýmu na účet ani neodešly, je jedno, jaký účet tam dáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena1995
3.4.21 20:35

Bohužel, bude lepší, když s těmi penězmi počítat nebudete. Dobrá zpráva je, že vám to umoří alespoň trochu exekuce.

• Citovat
  • Upravit
25
3.4.21 20:35

@SlečnaDahlia ano exekuce jsou už dýl to je pravda už mám půlku splácenou, pak nám ženská z úřadu nedala vědět, že manželce konci rodicak a tím dnem kdy měli přijít peníze z rodicaku a nepřišli jsme přišli o veškeré peníze navíc co jsme měli. Zjistili jsme že to byla chyba paní na úřadě, ale to je jedno, prostě jsme v takové situaci a řeším to, finančák mi řekl, že todle by mi neměli vzít a vy říkáte že ano, tak nevím. Žena taky měla exekuce tehdá a taky ji přeplatky přišli. Divný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
3.4.21 20:36
@Darkous píše:
@Cenarius Jinak peníze mají jít na účet jiné osoby, ne psaný na mě, a ten člověk dluhy fakt nemá, to jsem chtěl napsat :lol:

Ale VY jste podával daně. :roll: To nezáleží jaký účet jste zadal, kam to má přijít. I kdyby jste tam zadal nějaký nevinne jeptisky z kláštera, tak stejně Vám je vezmou. A na ten účet ani nedojdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
3.4.21 20:37

Děkuji všem za názory, uvidím jak to dopadne, ale v úterý se o tom ještě přesvědčíme návštěvou financaku, kde dělají přímo mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22295
3.4.21 20:39

Vy s manželkou jste se hledali, až jste se našli, oba zadlužení, v exekuci, ale může za to paní z úřadu, to zní věrohodně.
Stejně jako věta, že se člověk dostane do dluhu, ani neví jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
3.4.21 20:40

@Luckandlove Dobře, ale proč by exekutor chtěl přeplatky na daně, když si každý měsíc bere hafo peněz z výplaty, strašný systém to je..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
3.4.21 20:40
@Darkous píše:
@SlečnaDahlia ano exekuce jsou už dýl to je pravda už mám půlku splácenou, pak nám ženská z úřadu nedala vědět, že manželce konci rodicak a tím dnem kdy měli přijít peníze z rodicaku a nepřišli jsme přišli o veškeré peníze navíc co jsme měli. Zjistili jsme že to byla chyba paní na úřadě, ale to je jedno, prostě jsme v takové situaci a řeším to, finančák mi řekl, že todle by mi neměli vzít a vy říkáte že ano, tak nevím. Žena taky měla exekuce tehdá a taky ji přeplatky přišli. Divný

To mi nejak nesedi, proc by mela byt chyba na urednici, snad zena vi, do kdy ma rodicak, ale kdyz myslis.
Na danovem priznani pises cislo uctu a jmeno majitele uctu.
Hezky jste to meli naplanovane, ale spis s temi penezi moc nepocitejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák