Vrátí mi přeplatek na daně, když mám exekuci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6119
3.4.21 22:35
@Darkous píše:
@SlečnaDahlia Aha tak jdem bydlet se synkem a manželkou na ubytovnu no… Děkuji mi máme jiný plan, ptal jsem se jen na jednu jedinou věc. Nic víc nic míň, díky. A o rodičovském příspěvku jsou jiné diskuze. Nehodlám se o tom tady dohadovat, když vím jak a co tu funguje.

Víš úplný prd. Kdybys věděl všechno správně a nejlíp, mohl jsi teď synkovi z vratky daní spořit na stavebko a neřešil bys exekuce. Odpovědi jsi dostal, ale slyšet jsi je nechtěl, jen si meleš svou.

Tak jsi o rodičovském příspěvku neměl začínat. Sebereflexe nula, zodpovědnost nula, chuť opravdu se sebou něco dělat nula, snaha se uskromnit a dát dítěti pozitivní vzor do života nula nula nic. Dala jsem ti konstruktivní rady, evidentně jich využít nechceš. Je vaše právo si ten život domrvit ještě víc (ostatně jakej šel, takovou potkal), ale tak nějak jsem si myslela, že alespoň kvůli vlastnímu dítěti je člověk schopen leccos zkousnout a obětovat, třeba byť jen svoje vlastní ego. Jsem holt naivka. Já osobně, když už bych svoje dítě dostala do takového průšvihu, bych klidně ve třech bydlela dočasně v malém pokoji na ubytovně a chodila po brigádách, jen, abych dluh splatila a mohla dítěti později koupit na svačinu maliny a zaplatit školní výlet. Chyby dělá každý, ne každý sice takové, jako ty s manželkou, ale takhle arogantně k tomu přistupovat, to chce teprve náturu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
3.4.21 22:36
@Darkous píše:
Nemusim se na něco takového připravovat, na ubytovnu rozhodně nejdem. Máme ještě rodiče.

Tak proč už u nich ve své bídné situaci dávno nejste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
3.4.21 22:43

@SlečnaDahlia Nepřistupuju k tomu arogantně, ani nejsem žádný sobec, jen prostě já něco řeknu a vy to otočíte, nás syn se má nejlíp, má vše co může mít, nejsme rodiče co koukají jen na sebe. A ano odpověď jsem dostal. Synek spoření má když už teda. A prosím netykejte mi taky to nedělám. Jde tu jen o to, že máme jednu exekuci která se splácí z platu. Tak právě si myslím, že by neměl být důvod brát to z daní. Jen toto si myslím, neříkám, že vy nemáte v něčem pravdu, tak mě tu nemusíte osočovat… A upřímně neznáte mě a říkáte tu o mě takové věci, věci se dají řešit i v klidu že?

Příspěvek upraven 03.04.21 v 22:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
3.4.21 22:46
@Cenarius píše:
Tak proč to už poněkolikáté píšeš? Jsi taky nějaký zmatený koukám.

Jsem tu z toho zmatený kdo by nebyl… Nikdy jsem sem nic ještě nepsal, tak bohužel.. Názory už jsem si přečetl, tak je to dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.21 23:09

Boze je mi z nekterych chlapu zle. Hlavne ze mate deti…chudinky. Nabrat si pujcky, neplatit. Exekuce. Urednice za vse muze a tatinek s maminkou to zachrani. Neumrem. :think: muj exmanzel je taky takovy. Uz je ex. Negramotnost.
Dobre vam tak.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.4.21 23:13
@SlečnaDahlia píše:
Víš úplný prd. Kdybys věděl všechno správně a nejlíp, mohl jsi teď synkovi z vratky daní spořit na stavebko a neřešil bys exekuce. Odpovědi jsi dostal, ale slyšet jsi je nechtěl, jen si meleš svou.Tak jsi o rodičovském příspěvku neměl začínat. Sebereflexe nula, zodpovědnost nula, chuť opravdu se sebou něco dělat nula, snaha se uskromnit a dát dítěti pozitivní vzor do života nula nula nic. Dala jsem ti konstruktivní rady, evidentně jich využít nechceš. Je vaše právo si ten život domrvit ještě víc (ostatně jakej šel, takovou potkal), ale tak nějak jsem si myslela, že alespoň kvůli vlastnímu dítěti je člověk schopen leccos zkousnout a obětovat, třeba byť jen svoje vlastní ego. Jsem holt naivka. Já osobně, když už bych svoje dítě dostala do takového průšvihu, bych klidně ve třech bydlela dočasně v malém pokoji na ubytovně a chodila po brigádách, jen, abych dluh splatila a mohla dítěti později koupit na svačinu maliny a zaplatit školní výlet. Chyby dělá každý, ne každý sice takové, jako ty s manželkou, ale takhle arogantně k tomu přistupovat, to chce teprve náturu.

Presne. Hlavne ze mele svoje pravdy. :roll: inteligence nula. Ale chytrej az na pudu. :D :lol:

• Citovat
  • Upravit
5571
3.4.21 23:50
@Darkous píše:
@SlečnaDahlia Nepřistupuju k tomu arogantně, ani nejsem žádný sobec, jen prostě já něco řeknu a vy to otočíte, nás syn se má nejlíp, má vše co může mít, nejsme rodiče co koukají jen na sebe. A ano odpověď jsem dostal. Synek spoření má když už teda. A prosím netykejte mi taky to nedělám. Jde tu jen o to, že máme jednu exekuci která se splácí z platu. Tak právě si myslím, že by neměl být důvod brát to z daní. Jen toto si myslím, neříkám, že vy nemáte v něčem pravdu, tak mě tu nemusíte osočovat… A upřímně neznáte mě a říkáte tu o mě takové věci, věci se dají řešit i v klidu že?Příspěvek upraven 03.04.21 v 22:46

Na tomto webu si všichni tykají… stačí si přečíst pravidla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
4.4.21 01:00
@mamina2017 píše:
Na tomto webu si všichni tykají… stačí si přečíst pravidla ;)

Ok, omlouvám se, přiznávám, že jsem si toho nevšiml :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
4.4.21 07:25
@Darkous píše:
@SlečnaDahlia Nepřistupuju k tomu arogantně, ani nejsem žádný sobec, jen prostě já něco řeknu a vy to otočíte, nás syn se má nejlíp, má vše co může mít, nejsme rodiče co koukají jen na sebe. A ano odpověď jsem dostal. Synek spoření má když už teda. A prosím netykejte mi taky to nedělám. Jde tu jen o to, že máme jednu exekuci která se splácí z platu. Tak právě si myslím, že by neměl být důvod brát to z daní. Jen toto si myslím, neříkám, že vy nemáte v něčem pravdu, tak mě tu nemusíte osočovat… A upřímně neznáte mě a říkáte tu o mě takové věci, věci se dají řešit i v klidu že?Příspěvek upraven 03.04.21 v 22:46

Neznám tě, ono ale úplně stačí, co tady o sobě píšeš. Za všechny vaše problémy může někdo jiný a místo, aby ses vzchopil a začal pořádně něco dělat, jen vymýšlíš, jak co očůrat. Dostal jsi tady spoustu odpovědí, že ano, může ti exekutor sáhnout na přeplatek, protože na rozdíl od tebe jede systém dle zásady, že splatit dluh je priorita, ale evidentně jsi tady nechtěl poradit, ale jen potvrdit, že ty jsi king a exekutor zlý a přeplatek ti nikdo nevezme. Je taky docela jasný, že nejsi upřímný ani sám k sobě: na začátku diskuse pláčeš, jak bez přeplatků skončíte na ulici, a najednou máte tolik peněz, že má synek i spoření? Pláčeš, jak skončíte na ulici, ale najednou můžete jít klidně bydlet k vašim? Na začátku ten váš současný život naprostá katastrofa, ale po výzvách a radách ostatních, jak pro to něco udělat a jak se z toho dostat, jste vlastně úplně za vodou a „jen“ máte exekuce? Ty se ženou si klidně experimentujte se životem a přistupujte k němu stejně blbě jako doteď, ale kvůli tomu dítěti se sakra zkus snažit. Ať může být na tátu někdy taky pyšnej a nepamatuje si z dětství špeky, jako že nemá na lyžák a někdy se u něj doma staví nerudný pán a polepí tam samolepkami nábytek (což se s tvou mírou sebereflexe a vaší finanční gramotností stane velmi brzy).

Tykat ti budu i dále, je to základní pravidlo slušnosti na anonymních internetových fórech. Naopak mimo je vykání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
4.4.21 10:18

@SlečnaDahlia Tak už jednou jsem psal něco před tímto vaším komentářem, kvůli jedné exekuci k nám myslím nepřijdou a nic nepolepi, když poctivě splácím.. Ale to je jak mluvit do zdi, nakonec sem ten nejhorší já i když tvrdím, že vy máte pravdu, tak nevím o čem se tu bavíme. Mějte se hezky. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
6.4.21 13:03
@Darkous píše:
@SlečnaDahlia Tak už jednou jsem psal něco před tímto vaším komentářem, kvůli jedné exekuci k nám myslím nepřijdou a nic nepolepi, když poctivě splácím.. Ale to je jak mluvit do zdi, nakonec sem ten nejhorší já i když tvrdím, že vy máte pravdu, tak nevím o čem se tu bavíme. Mějte se hezky. :*

Příště si při psaní do diskuze dělejte poznámky, nebudete se v ní ztrácet. Slušně si protiřečíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
7.4.21 08:36

Exekuce se berou i z nemocenské.. Tak nevím proč by se nemohli i z rodicaku. Je logické že exekutor to chce mít co nejdřív… To je normální postup.. Kde může tam vezme.. Ono mít dluhy je jedna věc.. Ale druhá věc je taky si uvědomit to že může sáhnout na cokoliv.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.21 08:10

@Darkous

Vrátili Vám tedy něco nebo ne?
Také jsem měla exekuci, a tento měsíc byla doplacena.
Tak nevím jestli mám vůbec něco očekávat.

• Citovat
  • Upravit
1
31.3.22 12:38

Dobrý den chci sem zeptat jsem na DPP mám exekuci teď sem si zadala o vracení dani, vezme to exekuce nebo to vyplatí mě? Díky za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
3.4.22 12:59

@Darkous Na 99% Vám přeplatek nepřijde. U OSVČ vždy před přiznáním k roční dani pošle příkaz k exekuci. Jakmile je přeplatek automaticky to jde rovnou k exe. U ne osvč dlužníků to bude to samé. U osvč přímo ty příkazy vidíte i v písemnostech daňového subjektu. S přeplatkem v exekuci nepočítejte. Cizí účet na to nemá vliv. FU pošle přeplatek jinam na základě příkazu (v případě danového nedoplatku zaúčtuje nejdříve svou pohledávku a pak až ty další exekuce v řadě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák