Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Darkous píše:
Zjistěte si to a pak mi řekněte, že směli. My jsme se na to ptali na těch správných místech
Ja to vim, nepottebuju to zjistovat.
@Darkous píše:
Zjistěte si to a pak mi řekněte, že směli. My jsme se na to ptali na těch správných místech
Rok 2017: https://exekuce-insolvence.cz/…y-prispevek/
Rok 2018: https://www.finance.cz/…e-v-exekuci/
@Darkous píše:
@SlečnaDahlia ano exekuce jsou už dýl to je pravda už mám půlku splácenou, pak nám ženská z úřadu nedala vědět, že manželce konci rodicak a tím dnem kdy měli přijít peníze z rodicaku a nepřišli jsme přišli o veškeré peníze navíc co jsme měli. Zjistili jsme že to byla chyba paní na úřadě, ale to je jedno, prostě jsme v takové situaci a řeším to, finančák mi řekl, že todle by mi neměli vzít a vy říkáte že ano, tak nevím. Žena taky měla exekuce tehdá a taky ji přeplatky přišli. Divný
Tak to každý, aspoň trochu finančně gramotný člověk, snad umí zjistit/spočítat, na to nepotřebuješ befel z úřadu. Jako opravdu tohle jsou základní znalosti matematiky. Nehledej v tom nic složitého.
@Darkous píše:
Ono je jedno, co bylo v minulosti. Hlavní je žít teď a přebrat konečně zodpovědnost za svůj život. Nikdo za vás dluhy nenasekal, to jen vy, manželka musela vědět, na kolik si nastavovala rodičák a kolik jí pak reálně chodilo, není špatně systém, který vymáhá po dlužnících dluhy, ale dlužníci, kteří je nesplácejí, a rozhodně neplatí, že teď se s tím nedá nic dělat. Dá, ale musí se chtít. Buď se ke své vlastní blbosti postavíš jako chlap, kterému záleží na blahu své rodiny, nebo budeš sedět s rukama v klíně, vymýšlet kličky a nadávat na systém. Ten druhý postoj může vést i k tomu, že opravdu skončíte na ulici a přijdete o možnost vychovávat své dítě. Vyber si sám.
Na tvém místě prostě co nejdřív kontaktuju dluhovou poradnu a domluvím si schůzku, sednu si s papírem a tužkou, sečtu zůstatek po odchodu pohledávek a minimalizuju veškeré náklady i za cenu toho, že bych měla bydlet na ubytovně.
(situace tvé tchýně byla taky řešitelná, mimochodem, ale to chce tu situaci opravdu chtít řešit a nečekat se založenýma rukama)
@FifkaJ píše:
Finančák sám od sebe, nic nestrhne, exekutor musí vydat rozhodnutí o zabavení přeplatku. To oni nedělají automaticky. Z praxe vím, že ti co mají exe si daně podávají sami, z výplaty by je strhly. Takže pokud nedluzite finančáku, tak vám přijdou.
Tak to není tak úplně pravda. Z praxe na FÚ - Někdy to exe stihnul, někdy nestihnul. A nejde jen o exe, o preplatky žádali socka, zdravka, celní správa apod.
Jinak od letoška došlo ke zpřísnění ohledně účtú na které lze peníze vrátit. Takže je možné, že na uvedený účet na žádosti peníze vrátit nepůjde.
@SlečnaDahlia Aha tak jdem bydlet se synkem a manželkou na ubytovnu no… Děkuji mi máme jiný plan, ptal jsem se jen na jednu jedinou věc. Nic víc nic míň, díky. A o rodičovském příspěvku jsou jiné diskuze. Nehodlám se o tom tady dohadovat, když vím jak a co tu funguje.
@Hanula1212 Tak jo tak já si jdu podat daně, dám tam účet, řeknu či ten účet je, bez problémů a pak mi nic nepřijde.. no jaaj
@Darkous píše:
@SlečnaDahlia Aha tak jdem bydlet se synkem a manželkou na ubytovnu no…
Asi bych se na tuhle variantu připravil.
@Maja25 Mám dluh malej a každý měsíc ho splácím z platu, zbývá mi fakt málo doplatit, nevím proč by mi na to exe sahal.. A o insolvenci vím dost. Nemusíte mi to říkáte do té určitě nejdu. Díky
@Cenarius píše:
Asi bych se na tuhle variantu připravil.
Nemusim se na něco takového připravovat, na ubytovnu rozhodně nejdem. Máme ještě rodiče.
@Darkous píše:
@Hanula1212 Tak jo tak já si jdu podat daně, dám tam účet, řeknu či ten účet je, bez problémů a pak mi nic nepřijde.. no jaaj
Ale jo prijde, dopis, ze to bylo exekučně srazeno ![]()
@Darkous píše:
@Kipa22 bohužel člověk se někdy dostane do dluhu a ani neví jak a určitě nebudu sám.. bohužel už je mám teda jen jednu na plat… Nic teď nezměním.
Do dluhů ano, do exekuce ne. Aby se člověk dostal do exekuce, musí se obvykle pěkně dlouho schovávat před věřiteli, nepřebírat poštu, nebýt ochotný domluvit si splátkový kalendář a dělat mrtvého brouka.
@j.a.n.i1 píše:
Ale jo prijde, dopis, ze to bylo exekučně srazeno
Jo, jo. Něco takového přišlo známýmu. FÚ ho o tom informoval. Že nic nedostane.
@Darkous píše:
Nemusim se na něco takového připravovat, na ubytovnu rozhodně nejdem. Máme ještě rodiče.
Tak proč to už poněkolikáté píšeš? Jsi taky nějaký zmatený koukám.