Vrátí mi přeplatek na daně, když mám exekuci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25
3.4.21 20:42

@mado Třeba moje tchýně byla v rozvodovém řízení a během toho její „manžel“ schválně nasekal dluhy a samozřejmě 1mil. Šel na půl. Mohla za to ona? Jen to zjistila a samozřejmě to už 7 let splácí že jo, třeba tak jsem to myslel. A ano je chyba se zadlužit, už nikdy víc. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
3.4.21 20:46

@lenkahav Takhle nedali nám vědět že si bere exekuce z rodicaku plno peněz, i tak jsme měli vysoký rodicak. Prostě jsme to nevěděli. Takže rodicak měla pouze 2 roky že 3 a finito. Tím se krátí rodicak bohužel. A paní na úřadě dělá hodně neschváli a pak se hádali s krajským úřadem, že exekuce z rodicaku nesmí brát. Teď už je to jedno, protože exekutor to vrátit nechce. A naplánovaný jsem nic neměl, vše jsem udělal tak jak to má být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.21 20:47

:nevim: hele je to exekučně postižitelná částka. Když si to člověk nechává dělat u zaměstnavatele tak to exekutor normálně dostane. Ale když si to nechá dát na jiný účet, nebo na složenku tak se k tomu exekutor nedostane. Je to vlastně úplně na hlavu ale funguje to tak.

• Citovat
  • Upravit
7355
3.4.21 20:48

No jo… já nic, to voni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
3.4.21 20:49

Holky, ale pokud tu exekuci splácí z výplaty, nejsem si jistá, že exe si ty peníze jen tak vezme. Přece ten dluh umořuje na základě nějakýho rozhodnutí. Že jste stran těch exekucí vždycky hned hotový :nevim: navíc pokud nedluží přímo FÚ, tak ten to nějakýmu exekutorovi posílat nebude. Pošle to na účet, kterej napíše do přiznání. A ten si potom exekutor třeba najde, ale taky si to nemůže jen tak z ničeho nic vzít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
3.4.21 20:49
@Darkous píše:
@lenkahav Takhle nedali nám vědět že si bere exekuce z rodicaku plno peněz, i tak jsme měli vysoký rodicak. Prostě jsme to nevěděli. Takže rodicak měla pouze 2 roky že 3 a finito. Tím se krátí rodicak bohužel. A paní na úřadě dělá hodně neschváli a pak se hádali s krajským úřadem,že exekuce z rodicaku nesmí brát. Teď už je to jedno, protože exekutor to vrátit nechce. A naplánovaný jsem nic neměl, vše jsem udělal tak jak to má být.

Dali vědět, všechno posílají VŽDY DOPORUČENĚ. Takže si nevybíráte poštu, případně se někde schováváte aby k vám domů nepřišli.

Exekuce s rodičáku brát může, musí nechat nezabavitelnou částku a tu jste dostávali.

Délka rodičáku jde zjistit KDYKOLIV, stálo by to jeden telefonát na ÚP, to je vaše chyba, ne chyba ÚP :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
3.4.21 20:50

@dedrichov To ale nikdo neřekl, že já nic tak klid. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
3.4.21 20:53

@EvaEpic Vy o tom moc nevíte a já to tu nebudu vypisovat, řešili jsme to s hlavním a dokonce oni sami přiznali, že ten váš dopis nebyl vybraný manželkou a ani odeslany od nich. A poštu si vybíráme pravidelně, asi mě znáte že? A z rodicaku to můžou brát až od roku 2021 když už… Před tím nesměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
3.4.21 21:00
@Cenarius píše:
Tož, ale kam nakonec ty peníze chce poslat, je otázka za zlatého bludistaka. :think:

O tom žádná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
@Darkous píše:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat podával jsem daně sám, mají mi vrátit 29t Kč a přeplatek bude vracet na ne na mě psaný účet, můžou na to exekutoři? Děkuji za odpovědi.

Finančák sám od sebe, nic nestrhne, exekutor musí vydat rozhodnutí o zabavení přeplatku. To oni nedělají automaticky. Z praxe vím, že ti co mají exe si daně podávají sami, z výplaty by je strhly. Takže pokud nedluzite finančáku, tak vám přijdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25

Pro rejpaly, vy tu rozebirate mé exekuce, ale já se ptal na jednoduchou věc, někteří to i pochopili a děkuji loučím se a mějte hezký a dlouhý život :andel: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
3.4.21 21:05
@FifkaJ píše:
Finančák sám od sebe, nic nestrhne, exekutor musí vydat rozhodnutí o zabavení přeplatku. To oni nedělají automaticky. Z praxe vím, že ti co mají exe si daně podávají sami, z výplaty by je strhly. Takže pokud nedluzite finančáku, tak vám přijdou.

Děkuju :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
@Anonymní píše: :nevim: hele je to exekučně postižitelná částka. Když si to člověk nechává dělat u zaměstnavatele tak to exekutor normálně dostane. Ale když si to nechá dát na jiný účet, nebo na složenku tak se k tomu exekutor nedostane. Je to vlastně úplně na hlavu ale funguje to tak.

Ale dostane, pokud si vcas obesle ten financak, tak ten to posle primo jemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
@Darkous píše:
@EvaEpic Vy o tom moc nevíte a já to tu nebudu vypisovat, řešili jsme to s hlavním a dokonce oni sami přiznali, že ten váš dopis nebyl vybraný manželkou a ani odeslany od nich. A poštu si vybíráme pravidelně, asi mě znáte že? A z rodicaku to můžou brát až od roku 2021 když už… Před tím nesměli.

Ale houby, smeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
3.4.21 21:09
@j.a.n.i1 píše:
Ale houby, smeli.

Zjistěte si to a pak mi řekněte, že směli. My jsme se na to ptali na těch správných místech :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák