Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@mado Třeba moje tchýně byla v rozvodovém řízení a během toho její „manžel“ schválně nasekal dluhy a samozřejmě 1mil. Šel na půl. Mohla za to ona? Jen to zjistila a samozřejmě to už 7 let splácí že jo, třeba tak jsem to myslel. A ano je chyba se zadlužit, už nikdy víc. Díky
@lenkahav Takhle nedali nám vědět že si bere exekuce z rodicaku plno peněz, i tak jsme měli vysoký rodicak. Prostě jsme to nevěděli. Takže rodicak měla pouze 2 roky že 3 a finito. Tím se krátí rodicak bohužel. A paní na úřadě dělá hodně neschváli a pak se hádali s krajským úřadem, že exekuce z rodicaku nesmí brát. Teď už je to jedno, protože exekutor to vrátit nechce. A naplánovaný jsem nic neměl, vše jsem udělal tak jak to má být.
hele je to exekučně postižitelná částka. Když si to člověk nechává dělat u zaměstnavatele tak to exekutor normálně dostane. Ale když si to nechá dát na jiný účet, nebo na složenku tak se k tomu exekutor nedostane. Je to vlastně úplně na hlavu ale funguje to tak.
Holky, ale pokud tu exekuci splácí z výplaty, nejsem si jistá, že exe si ty peníze jen tak vezme. Přece ten dluh umořuje na základě nějakýho rozhodnutí. Že jste stran těch exekucí vždycky hned hotový
navíc pokud nedluží přímo FÚ, tak ten to nějakýmu exekutorovi posílat nebude. Pošle to na účet, kterej napíše do přiznání. A ten si potom exekutor třeba najde, ale taky si to nemůže jen tak z ničeho nic vzít.
@Darkous píše:
@lenkahav Takhle nedali nám vědět že si bere exekuce z rodicaku plno peněz, i tak jsme měli vysoký rodicak. Prostě jsme to nevěděli. Takže rodicak měla pouze 2 roky že 3 a finito. Tím se krátí rodicak bohužel. A paní na úřadě dělá hodně neschváli a pak se hádali s krajským úřadem,že exekuce z rodicaku nesmí brát. Teď už je to jedno, protože exekutor to vrátit nechce. A naplánovaný jsem nic neměl, vše jsem udělal tak jak to má být.
Dali vědět, všechno posílají VŽDY DOPORUČENĚ. Takže si nevybíráte poštu, případně se někde schováváte aby k vám domů nepřišli.
Exekuce s rodičáku brát může, musí nechat nezabavitelnou částku a tu jste dostávali.
Délka rodičáku jde zjistit KDYKOLIV, stálo by to jeden telefonát na ÚP, to je vaše chyba, ne chyba ÚP ![]()
@EvaEpic Vy o tom moc nevíte a já to tu nebudu vypisovat, řešili jsme to s hlavním a dokonce oni sami přiznali, že ten váš dopis nebyl vybraný manželkou a ani odeslany od nich. A poštu si vybíráme pravidelně, asi mě znáte že? A z rodicaku to můžou brát až od roku 2021 když už… Před tím nesměli.
@Cenarius píše:
Tož, ale kam nakonec ty peníze chce poslat, je otázka za zlatého bludistaka.
O tom žádná ![]()
@Darkous píše:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat podával jsem daně sám, mají mi vrátit 29t Kč a přeplatek bude vracet na ne na mě psaný účet, můžou na to exekutoři? Děkuji za odpovědi.
Finančák sám od sebe, nic nestrhne, exekutor musí vydat rozhodnutí o zabavení přeplatku. To oni nedělají automaticky. Z praxe vím, že ti co mají exe si daně podávají sami, z výplaty by je strhly. Takže pokud nedluzite finančáku, tak vám přijdou.
Pro rejpaly, vy tu rozebirate mé exekuce, ale já se ptal na jednoduchou věc, někteří to i pochopili a děkuji loučím se a mějte hezký a dlouhý život
![]()
@FifkaJ píše:
Finančák sám od sebe, nic nestrhne, exekutor musí vydat rozhodnutí o zabavení přeplatku. To oni nedělají automaticky. Z praxe vím, že ti co mají exe si daně podávají sami, z výplaty by je strhly. Takže pokud nedluzite finančáku, tak vám přijdou.
Děkuju ![]()
@Anonymní píše:hele je to exekučně postižitelná částka. Když si to člověk nechává dělat u zaměstnavatele tak to exekutor normálně dostane. Ale když si to nechá dát na jiný účet, nebo na složenku tak se k tomu exekutor nedostane. Je to vlastně úplně na hlavu ale funguje to tak.
Ale dostane, pokud si vcas obesle ten financak, tak ten to posle primo jemu.
@Darkous píše:
@EvaEpic Vy o tom moc nevíte a já to tu nebudu vypisovat, řešili jsme to s hlavním a dokonce oni sami přiznali, že ten váš dopis nebyl vybraný manželkou a ani odeslany od nich. A poštu si vybíráme pravidelně, asi mě znáte že? A z rodicaku to můžou brát až od roku 2021 když už… Před tím nesměli.
Ale houby, smeli.
@j.a.n.i1 píše:
Ale houby, smeli.
Zjistěte si to a pak mi řekněte, že směli. My jsme se na to ptali na těch správných místech ![]()