Výchova bez facek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12921
4.7.14 14:35

@Lenny0 To chápu, že se člověk občas musí uklidnit. Já se uklidnuji mluvenim na něho. A jednoho blondatýho andílka mam doma. Od rána od 8 je to 11 vzhuru. A dát ho spát je nadlidský ukol
@Amys proč nemají dětskou pojistku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
4.7.14 14:39

@annaei Já musela nejdřív hledat, na co se ptáš, pak mi docvaklo, že na to auto :) Popravdě nevím, nijak jsme to pak už neprobírali. Tomu klukovi bude šest, takže už je to nějaký pátek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
4.7.14 15:04

@Lenny0
vlastním podobný dítko, tryskomyš…Zrovna dneska jsem si po včerejšku řekla, že na něho budu mluvit klidně a mluvit a mluvit…ze zlou jsem se potáhla, ale vydržela jsem. Možná díky tomu, že jsem na chvíli odešla pro oběd a manžel si ho nechal doma…Já jsem ke všemu nerv, takže super kombinace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
4.7.14 17:16
@Lenny0 píše:
Právě, že křik ani facky tomu nepomůžou, ale někdy tu frustraci prostě musíš vypustit ven v zájmu zdravého rozumu. A ten náš drak má až neuvěřitelnou výdrž. On skoro usíná, ale jak se děje něco zajímavého tak se vzchopí a jede dál. Já mu říkám tryskomyš, protože on nechodí ale neustále běhá. Lidi si myslí, že je starší než je, protože zvládá průlezky pro starší a kolikrát ho musím násilím odvést, protože on snad ani nemá pud sebezáchovy a vyleze snad všude. Vypadá jak andílek - modré oči a blonďaté vlásky a pak se na tebe koukne tím svým pohledem a mě je jasné, že už něco plánuje.

Taky mam doma neco takoveho, akorat je to holcicka, co vypada jak andilek, ale vyda za dva kluky. Je hrozne oblibena ve skolce, protoze je fakt original, ale jak zacne zkouset mou trpelivost a radit, tak to stoji za to :zed: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
4.7.14 20:15

@Althya U nás v jeslích to nejsou schopný zvládat a trochu jim tam kazí řád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
4.7.14 20:43
@robínek píše:
S tím souhlasím, facku bych v životě nedala. Pamatuju si, jak jsem ji jednou v pubertě od otce dostala - dost neprávem, on byl spíš nervní a unavený a nějak neustál pubertální kecy - no a dost dlouho jsem s ním nebyla schopná vůbec mluvit.
To o plácnutí do 3 let si taky myslím platí. Naše dcera je dost klidná, vyloženě nezlobila, ale občas jsem ji plácla přes zadek, když opakovaně něco zakázaného dělala a pochopila velmi rychle :-) Teď už má 3,5 roku, je spíš hodná, ale občas blbne a nedá si říct, ale už cítím, že by ani to plácnutí přes zadek být nemělo a v kritických situacích používám spíš rázné okřiknutí a zlý pohled, což na naši citlivku dost funguje. Akorát to ještě musím probrat s manželem, ten pořád plácnutím na zadek vyhrožuje, nakonec stejně skoro nikdy nedá, ale vyhrožuje tím pořád, což už si myslím není dobře.
Jak to vůbec máte doma vy s partnerem, používáte stejné metody? U nás mám pocit, že manžel spíš odkoukával ode mě, jak dceru vedu, ale teď mám na starosti miminko, on je se starší víc sám a někdy asi moc neví, jak na ni, navíc ji má na starosti hlavně večer, kdy už jsou oba unavení a o konflikty není nouze :think:

Jo, facky jsou takové ponižující :nevim: Taky si to pamatuju, ty jsem fakt nenáviděla a dodnes když si vzpomenu tak mám takový pocit zahanbení, ponížení, nedůstojnosti.
Mě manžel poslouchá :mrgreen: :P Nic o tom neví, já hodně načetla z chytrých knížek a pak mu to tlumočím a třeba říkám co měl udělat jinak atd. Pravda je, že asi já jsem ta přísnější. On má nejmladšího za mazánka, takže by ho neplácl nikdy..Musím ho spíš učit, aby byl důsledný, protože si někdy plete mou „volnou“ výchovu s pravidly za „nevýchovu“ bez pravidel :roll: Mě syn poslechne, ale jeho už od batolecího věku trochu zneužívá, prostě ví, že si může dovolit víc a že tatínka rychle přesvědčí, že se bude dělat to co chce on :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
4.7.14 20:43
@annaei píše:
@Althya U nás v jeslích to nejsou schopný zvládat a trochu jim tam kazí řád
Jejej,toho se u nejmladšího bojím :?
@Althya píše:
Taky mam doma neco takoveho, akorat je to holcicka, co vypada jak andilek, ale vyda za dva kluky. Je hrozne oblibena ve skolce, protoze je fakt original, ale jak zacne zkouset mou trpelivost a radit, tak to stoji za to :zed: :)

Já mám kluka co vydá za další 3 kluky :lol: A to ještě aktivní 3 kluky :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
4.7.14 21:02

@ulice Tak u nás moje psycholožka, co má podobně starý dítě nechápe, když mluvim o synovi. Minule jsem jí řikala, že nám nikdy neusne před 10. A ona se mě zeptala, proč ho nedám spát v 8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
4.7.14 21:02

@ulice On je totiž syn dost dominantní a když ho něco štve a nebo neni po jeho. Bez problému majzne dítě nebo ho pokouše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
4.7.14 21:53
@annaei píše:
@ulice On je totiž syn dost dominantní a když ho něco štve a nebo neni po jeho. Bez problému majzne dítě nebo ho pokouše
Syn kouše a plácá jenom nás rodiče,i když to důsledně trestám a vysvětluju…Děti ne,ty si netroufne,i když nedávno po jednom chlapečkovi pořád chtěl vzteky házet kamínky,protože mu nechtěl půjčit hračku :roll: Taky je hodně dominantní už od mala.Ale jinak je to zlatíčko :mrgreen: S věkem to bude lepší,tím sem si jistá.On má teď období vzdoru a hodně to prožívá.
@annaei píše:
@ulice Tak u nás moje psycholožka, co má podobně starý dítě nechápe, když mluvim o synovi. Minule jsem jí řikala, že nám nikdy neusne před 10. A ona se mě zeptala, proč ho nedám spát v 8.

Malej usíná v létě kolem 9.Někdy taky v 10,záleží na tom, jak se vyřádí. V zimě kolem 8.Ale pravda je, že se taky snažím být důsledná a když se jde spát, tak se jde spát. Uspávám ho a když se vzteká, tak řeknu, že teda půjde spát do postýlky, což nechce a tak se raději nechá uspat :lol: Kdybych měla čekat až usne sám, tak se nedočkám :mrgreen: Ale taky chodí spát odpoledne od 1 do 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
4.7.14 22:33

@ulice Tak naše zlatíčko přes den nespí, i když dneska jsem h dala do postýlky a já usla na hodinu a nic se nestalo. Jsem si jistá, že nespal.
Tak mě to pobavilo, protože já ho dávám spát v 8,ale aspon do 10 snim bojuji ted ještě nespí.
Náš syn se umí chovat ukazkově a dost lidí je z něho unešených, protože on má svoji osbnost a lidi si umí ískat. Dneska jsem se byla podívat na svoje vysledky maturity ten tam předváděl komedii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
5.7.14 13:26

@ulice, @annaei Nase mala je ve skolce v pohode, chodi na 3 dny v tydnu do montessori skolky a fakt to tam s detmi umi, deti se uci dodrzovat jednoducha pravidla a kdyz je problem, tak se to resi v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
5.7.14 21:12

@Althya Tak mi chodí do jeslí v Luxu a tamto taky zvládají. Taky se řidí montessory. Ale on potřebuje daleko víc pozornosti než ostatní děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
silonk
21.7.14 20:35

Zdravím Vás :)).. já sice své děti zatím nemám.. ale často hlídám roční dvojčátka své tetě.. zkoušela jsem toho hodně, ale osvědčila se mi jen jedna věc.. když dělají něco co nemají tak jim nejdříve řeknu že to nesmí dělat (pokaždé použiji stejnou větu aby věděly o co jde) když to i přes to dělají, tak je prostě vezmu a dám do postýlek.. nechám je tam dokud se nevyvztekají, nevšímám si jich.. až se dovztekají tak je zase pustím.. a takto to dělám pokaždé.. není to sice vůbec jednoduché.. ze začátku se vztekaly i půl hodiny..teď už ví, že to nestojí za to.. takže už tolik nedělají věci co nesmí, nebo se hned přestanou vztekat.. hlavně pořád dělejte stejnou věc..ať ví jaké budou následky..

• Citovat
  • Upravit
lucenka
21.7.14 20:40

@silonk a co budeš dělat, až za chvíli nebudou mít postýlky?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML