Vydědění potomka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
3.2.14 11:39
@klarisk píše:
@sagina jo takhle - sjm plus ještě manža. Já jen že tady někdo psal nějakých 25%, tak jsem myslela že to už někdo nastudoval. Já na to koukala ale nějak taky nepochopila že se zmiňuje, že můžeš napsat jakoukoli závěť - ale stejně jsou neopomenutelní dědici - takže v jádru pudla závěť dle svého člověk vlastně napsat stejně nemůže

Promiň, ale co na tom nechápeš? Můžeš neopominutelnému dědici snížit jeho podíl na čtvrtinu. Ergo, zemřeš, máš úspory sto litrů, muže a dítě. Manžel bere půlku (sjm), o padesát litrů se dělí muž a dítě. Dítě má nárok na 25 tisíc, ty se mu ale z nějakého důvodu rozhodneš podíl snížit a tak (bez vydědění), dostane jen šest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
3.2.14 11:40
@paandatko píše:
Bábrdl i když máme zúžené sjm?

Tam je otázka jak ho máte zúžené.. a ta už je spíše na právníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
3.2.14 11:42

@Petttruše Asi takhle, normální to není, myslím chování dcery, ale zároveň silně pochybuji o tom, že by tohle soud uznal jako důvod pro vydědění :think: ano, pokud se s ním nebude stýkat dalších 20 let, tak to možná ano, ale aktuálně těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
3.2.14 11:45
@Petttruše píše:
@sagina a co udělal otec tedy my? že jsem se vzali? Nějak nechápu, co tím ted chceš říct. asi se neměl ženit a ježiš ještě dělat jiný děti. Vždy se o ní řádně staral, mimosoudně zvýšil alimenty, jezdila k nám, nikdy co já vím, se k ní nechoval blbě či by jí odmítal a odstrkával. Takový pocit vznikne asi přirozeně, když si otec založí jinou rodinu, ale přijd emi to jako trest za to, že si to dovolil.
Ona k nám normálně jedila a vše bylo „normální“ v pořádku. Co se stalo nevíme. Ptali jsme se několikrát.
Však já vím, že zakopaný pes bude někde v tomto. jen říkám, že jí to ale neopravnuje nadávat našim dětem do dementů, mě do kund a vlastnímu otci do zmrdů, když jí nezvedne alimenty. A po nocích psát výhružné sms. Nebo to je klasický a normální projev takového zhrzeného dítěte?
A jak jsem psala, s vyděděním jsme já nepřišla, ač si myslíte, že ano, protože já jsem ta macecha a to je asi sám o sobě status nějaké svině, ale muž se na to ptal, i když si já osobně myslím, že je to celkem unáhlené a nějak ani nemám náladu toto řešit a vyhazovat peníze kvůli nějakému pubertákovi. :nevim:Příspěvek upraven 03.02.14 v 11:23

Tak když ti to připadá unáhlené, tak proč se vyptáváš, jak to zařídit? Proč se radši nezeptáš, kam zajít, aby vám poradili jak vztahy napravit nebo co pro holku udělat.
A co se stalo? Nejspíš holka prostě přišla do puberty, třískají s ní hormóny. Jako nezlob se, ale to že puberťačka nazve svého otce zmrdem, to fakt není dostatečný důvod k vydědění. To by musela být vyděděna polovina národa, puberťáci prostě bývají drzí a proti rodičům se staví do opozice. Holka to asi přehání víc, než bývá obvyklé, protože má pošramocenou psychiku, ale to byste měli řešit společně s její matkou případně za pomoci odborníků psychologů, ne vyděděním. A dost možná se to taky srovná samo, až holka vyroste z telecích let a bude schopná reálnějšího pohledu na situaci a možná se i zbaví vlivu matky. Prostě chtít vydědit pubertální dítě za to, že je drzé je hoooodně přehnané.
Proplesknout by možná zasloužila, být tebou bych jí na rovinu řekla, že ty urážky přehnala, že ať má se svým otcem jakkoliv nevyřešený vztah, tvoje děti za to nemůžou, tak ať si je nebere do huby a prostě bych se s ní přestala stýkat, tebe k tomu nic nezavazuje.
Ale když se tady aktivně vyptáváš na to vydědění, tak to prostě vypadá, že i když to není přímo tvůj nápad, náramně ti vyhovuje. Ono by zbylo víc pro tvoje děti, tak proč bys to manželovi rozmlouvala, že?

@Petttruše píše:
@Lipina Ale obecně s tím soulasím, tak enchápu, proč to píšeš. Já už psala, že by ji rád někam vzal, zve ji k nám, ale ona nepřijede. Upřímně, td ale po poslední urážce ji už zvát ted nebude :nevim: po té urážce našich dětí. Přeci nemůže vzít „dospělou“ holku a někam ji dotáhnolut. To snad musí ona sama nebo máte nějaký fígl??? My už teda nemáme nic.

Když nechce on ak vám, proč nejede on za ní? Nebo se s ní nesejde někde na neutrální půdě, nějaké kavárně třeba. Vztahy jsou prostě pošramocené, tak se bude tatínek muset trochu snažit je dát zas dohromady, ne jenom napsat „přijeď“ a když nechceš, tak smůla. Jít na to pomalu, navázat kontakt, projevovat se jako otec i jindy než když jde o peníze nebo o „postavení do latě“. Doporučovala bych vykašlat se na právníka a vydědění a navštívit rodinnou poradnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
3.2.14 11:46

@j.a.n.i1 okk díky. řeknumužovi, že to není jen tak, třeba do té doby vychladne, jak říkám, nemám ani na tohle všechno náladu řešit, třeba muže přesvědčím, aby počkal.
Ovšem ale to neznamená, že vše, co vypustila z pusy zapomeneme. To přehnala. neskutečně. Nevím, jak to chodí jinde mezi dětmi a novou rodinou, jistá nevraživost ano, ale urážky takového rázu i mě přijdou moc :nevim: já si ani neumím představit říct tohle našim, at by mě naštvali sebevíc. Jistě, že to nemůžu posoudit objektivně, naši jsou spolu, takové vztahy prostě neznám, možná proto mě to vysloveně šokuje. Ale říct tohle nahlas…
S tím vyděděním přelouskám vše, zbytek je na něm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
3.2.14 11:49

@Kassy to jsme zkoušeli xkrát! Bud ona k nám, nebo v Plzni (kterou máme 20km a ona taky blíž), někde na kafi nebo ve městě, kam jezdíme na chalupu a ona tam má matku a jezdí z aní. Nikde se nechce sejít! :nevim: :nevim: Napsala mu ted naposledy, že na něj sere, že má svoje dva jiný táty ( 8o ), kd eji má nahánět a prosit o pochopení nebo o co? Však jsme ji zvali, že si můžeme vše říct, psali několkrát, nic. Neodpoví ani slušně, napíše rovnou sprostě. Tak poradte, vždyt jsme psala, jestli je ještě něco, co můžeme udělat, protože my už nevíme. Tedy přesněji muž neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
3.2.14 11:53
@paandatko píše:
Ale přece ona už není žádný puberťák. Taky jsem z rozvedené rodiny, mám tetu ( slovo macecha nesnáším) a strýce a nikdy opravdu nikdy v životě bych si nedovolila své vlastní rodiče nazývat, tak jak zakladatečnina nevlastní dcera. Kde je nějaká úcta k rodičům? :-(

A co teda je prosím tě? Hotová dospělá osobnost? V devatenácti? To sotva. Že se najde pár výjimek, které v devatenácti dokážou zodpovědně samostatně žít neznamená, že je to pravidlo. S většinou lidí v tomhle věku ještě mlátí puberta. Navíc zakladatelka psala, že se to táhne několik let, to jistě dospělá nebyla ani papírově, když to začalo. A teď se tatínek rozhodl to radikálně řešit. Vymyslel si ovšem v pravdě geniální způsob…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
3.2.14 11:58
@Petttruše píše:
@Kassy to jsme zkoušeli xkrát! Bud ona k nám, nebo v Plzni (kterou máme 20km a ona taky blíž), někde na kafi nebo ve městě, kam jezdíme na chalupu a ona tam má matku a jezdí z aní. Nikde se nechce sejít! :nevim: :nevim: Napsala mu ted naposledy, že na něj sere, že má svoje dva jiný táty ( 8o ), kd eji má nahánět a prosit o pochopení nebo o co? Však jsme ji zvali, že si můžeme vše říct, psali několkrát, nic. Neodpoví ani slušně, napíše rovnou sprostě. Tak poradte, vždyt jsme psala, jestli je ještě něco, co můžeme udělat, protože my už nevíme. Tedy přesněji muž neví.

Já už ti to píšu po několikáté - navštivte rodinnou poradnu. Nemusíte tam tahat dceru, stačí když tam zajdete s mužem a popíšete jim situaci. Takhle po internetu ti nikdo konkrétnější radu nedá, protože neznáme vaši situaci dost detailně a o tvém muži nevíme vůbec nic.
Ono někdy není až tak podstatné CO se říká a dělá, jako spíš JAK se to říká a dělá. A to tady nikdo nezhodnotí, jestli není zakopaný pes v tom, to se musí osobně.

Píšeš, že jsi od Plzně, tak tady máš odkaz:
http://www.poradnaplzen.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
3.2.14 12:00

Nevěřím tomu, že kdyby tvé vlastní děti dělali stejně problémy jako nevlastní dcera, tak bys taky ochotně sháněla hned informace o vydedeni;-) Za 10let může být z nezdárne dcery milující dítě, které svého dnešního chování bude litovat. Na rovinu říkám, že mi to pripada jako tvoje pomsta za to že urazila tvé děti. Všechny víme jak moc se nás urážka děti dotkne a tys vyvadela, muž už toho měl plné zuby a tak vymyslel řešení. Dceru vydedim a bude. A ty jako správná žena cinnu hned zjišťujes jak na to. Kdyby jsi s tím nesouhlasila tak místo tohoto tématu přesvědčís manžela že dělá chybu, protože tohle je obrovská chyba kvůli které svou dceru ztratí navždycky. Nevěřím ti že se ti to nelíbí, naopak hodí se ti to do krámu.;-) Ale zkus si představit svoje děti na jejím místě. A uvědomit si že vydedit dítě je obrovský krok a může tvého manželatrápit celý život. A v 19letech je to predcasne. Nic z toho co píšep není důvodem navzdy zavrhnout své dítě rok po tom co dospělo. Je to hnusné a stejně to nevyjde, protože je dcera moc mladá. Ale vztahy to zničí navždy. Opravdu nechápu otce který je tohoto schopný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
3.2.14 12:03
@Kassy píše:
A co teda je prosím tě? Hotová dospělá osobnost? V devatenácti? To sotva. Že se najde pár výjimek, které v devatenácti dokážou zodpovědně samostatně žít neznamená, že je to pravidlo. S většinou lidí v tomhle věku ještě mlátí puberta. Navíc zakladatelka psala, že se to táhne několik let, to jistě dospělá nebyla ani papírově, když to začalo. A teď se tatínek rozhodl to radikálně řešit. Vymyslel si ovšem v pravdě geniální způsob…
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
3.2.14 12:03

Zdvojeny příspěvek, píšu z telefonu

Příspěvek upraven 03.02.14 v 12:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
3.2.14 12:04
@Petttruše píše:
@Lipina to určitě. možná by přes hubu zasloužila ona.
Jediné, co může muž dělat, je doufat, že někdy dospěje. Ale za ty urážky dětí, to přehnala, to si myslete co chete, jako že jsem s eo ní ted nestarala, asi za to bych jí propleskla. To se mě dotklo.

no, tak jestli „doufání“ je to jediné, co tvůj manžel dělá, tak nevím :nevim: poradit se třeba v poradně? i když jestli ty konflikty trvají už několik let, tak asi nebude lehké je teď najednou zvrátit, na tom se mělo už nějakou dobu pracovat :nevim:

ad urážky - tak třeba výraz „dement“ používá i můj druhák. ne, že by tedy k tomu měl mé požehnání, jakmile něco takového zaslechnu, hned startuju… ale bohužel, je to mezi jeho spolužáky celkem běžný výraz. a když občas v rámci kontroly vlezu puberťačce na fejsbůk, tak co tam občas čtu, z toho se mi úplně ježí srst. a nemyslím tím to, co píše ona, ale jak se vyjadřují její spolužáci. buď jsem zapomněla, jaká byla má puberta (což je možné, přiznávám… i když debila a idiota pamatuju taky :oops:) nebo má dnešní mládež značně posunutý slovník :nevim: opět - neříkám, že to podporuju, ale tak to je. nedělám si iluze, že i když doma nastavím nějaké hranice, že je holka ve svém kolektivu nebude překračovat - ale aspoň doma ty hranice prostě má. mmch ta tvoje „huba“ taky není zrovna zdvořilé slovo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
3.2.14 12:05

Opravdu se tady nechci hádat…:-)…jen mě hodně zarazila ta slova, která používá. To se pak nemůžeme divit, kde ta naše společnost je, když děti nazývají své rodiče výrazy zmrde, atd. :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.14 12:08

@Petttruše hele, obraťte se s manželem na nějakého právníka, poradí Vám jak toto řešit kulantně. A když se manželova dcera za pár let vzpamatuje, vždy můžete listinu o vydědění zničit, ne? :)

Za mně, tě chápu, můj vlastní bratr dělal podobné psí kusy od puberty, a to naši byli svoji, měli pěkné manželství. Leč začal v pubertě, všichni se mu snažili pomoci, zjistit jak na něj… a výsledek? V 36 letech nemá nic, dluhy, exekuce, nemá domov, nemá práci, všichni z rodiny už od něj dali ruce pryč, protože to začalo drobnými krádežemi, podvody, lhaním a vyústilo to ve slovní napadání i fyzické napadení členů rodiny.

Takže za mně, kdy jsme si touto situací v reálu a běžném životě prošli, chápu, tvé pocity i pocity manžela, co by otce, který se snažil a odměnou je mu akorát neslušnost a vulgárnost.

Ono vy můžete mít 100× snahu to napravit, řešit, chtít se usmířit, ale pokud nebude chtít holčina sama proto něco udělat, můžete se snahou utlouct a jí to bude fuk. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10142
3.2.14 12:10

Do poradny. Už vidím, jak se zatváří, kdyby ji muž tohle nabídl :palec: Zkusím mu to navrhnout.
No, vidím, že za to můžu vlastně já a náramně se mi to hodí. Tak díky.
K tomu vydědění kdo odpověděl děkuji, předám.

Obecně a osobně si myslím, že je ted řada na ní, jak dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová