Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní, proto si myslím, že ted už není řada na mužovi, ale na ní.
Co víc může udělat, ještě když ho uráží tak jak uráží. Ano, on je dospělý, on by měl mít rozum, ale myslím, že udělal maximum. Jako nahánět ji někde nikdo nebude.
Bohužel já jsem ta macecha, takže jsem automaticky mrcha, co to vše plánovala, budiž, to můpže říct ten, kdo nás nezdá, nikomu to nebudu vyvracet, ptala jsme se tu na něco jiného, otočilo se to zcel ajiným směrem (jak je tu zvyklost), to mi nevadí, odpovídala jsme popravdě, jak to bylo, kdybych se za něco styděla, zakryla bych třeba i svůj nick, al etak trošku mě to mrzí, to nebudu lhát, ale je to každého pohled na věc.
@Petttruše píše:
Do poradny. Už vidím, jak se zatváří, kdyby ji muž tohle nabídlZkusím mu to navrhnout.
tak jasně že ona tam s vámi nepůjde, tím spíš, když už má po letech sporu s otcem nejspíš „jasno“
tam bude muset muž zaskočit tak nějak bez ní. popravdě se fakt divím, že to neudělal už dávno. to mu bylo jedno, že má holka problémy?
Chtelo by se to zamyslet, zda je opravdu tohle potreba delat. Ono pokud bydli nekde sama a bez matky v 19ti letech, asi uplne nema lehky zacatky. Nevim, jestli studuje nebo pracuje a ani poradne nevim, jak zije. Ale tohle utoceni ma vetsinou nejaky duvod, nejdriv me napadlo, jestli nejede na drogach, ale kdyz ctu, ze dojizdi za matkou. Tak predpokladam, ze bydli sama a nekde neco plati. Pokud ji tvuj manzel plati alimenty, tak asi jeste studuje, jinak prave alimenty posilat se nemusi po ukonceni studia.
Pokud nekde pracuje a zaroven studuje, tak je treba zoufala, aby to vsechno zaplatila, kdyz tedy zije samostatne.
Mozna je v tom i jiny problem. Muhe ji stvat, ze si jeji tata vsima vic jinejch deti, i kdyz ona je taky jeho dcera. Muze ji postvavat jeji matka proti otcovi, ale to snad ne.
Kazdopadne nekde je zakopanej pes a je potreb ho vykopat a tim, ze ji manzel vydedi. To neni urcite spravna situace.
Pokud v tom neni zadny problem a je to jen puberta, tak to casem prejde.
Jen ma treba pocit, ze dostava min nez tvoje deti, tezko rict.
Vloni, manželo máma umírala na rakovinu. Když už byla v nemocnici a bylo jasné, že se nevrátí, dcera se nastěhovala k ní do bytu a pořádal atam párty. Když si muž vyžádal klíče, že to snad nemyslí vážně, k němu nepřijela mu je dát, al ejela k babičce do nemocnice, tam jí je bez jediného slova mrskla na stolek a odjela. Neřekla nic, ani ahoj, dotklo s ejíto. Už pak za babičkou do její smrti nepřijela.
To je jeden a asi také jeden z největších důvodů, proč takový přístup vůči ní muž má. Ano, trpí pubertáckými mindráky, ale nejsou to jen pubertoviny jako např. toto mi přijde jako naprosto nemorální hnusný přístup ke své rodině. tak taky proto.
@angelsface zakopanej pes je v tom, co Ty a i ostatní tady píšete.
@Petttruše Jak říkám, pořešit to můžete, třeba to bude jen na přechodnou dobu a za čas, až slečna pochopí, že kopáním kolem sebe nic nezmůže ani nespraví, společně najdete rozumnou řeč a listinu rádi zlikvidujete ![]()
A je svolná ke komunikaci matka dívčiny? Možná, kdyby svolila k nějakému kompromisu, bylo by vás na ni více a třeba by usoudila, že opravdu stojí za to zkusit něco změnit.
Ona puberta, to je mazec, navíc v dnešní době je zcela odlišná od naši puberty. Syn má skoro 17 let a občas uvažuji, že ho spakuju a vystěhuju k otci, protože moje snaha je vniveč, tatínek nic neřeší a synáček tam má naprostý luxusní klid bez jakýchkoliv povinností či dohledu nad učením.
Kdo si neprošel s dítětem problematickou pubertou a dospíváním, může velmi těžko soudit.
@Petttruše píše:
@angelsface zakopanej pes je v tom, co Ty a i ostatní tady píšete.
Smutne je, jak vy to berete. Co kdyz ji neco trapi, hm? ![]()
Je pravda, ze to co udelala babicce, tak od ni nebylo hezky, ale ono ji to jednou bude trapit.
Anonymní, ne, s její matkou není řeč vůbec. Podle ní je muž ubožák a dcera dokonce psala, že se mámy ptala, proč zrovna musela šu… s ním. S takovým debilem.
S její mámou jsem mluvila je to asi cca 4 roky zpět, ale s ní moc kloudná řeč není. Rozhodně by nebyla pro nějakou diskuzi, ona nás sjejím přítelem nesnáší (kolikrát i oni v noci volali plus s jejím otcem, že muže zabijou a že je to ubohej čů… apod. Asi dvě noci takhle za sebou, ožralý). Vždy to bylo v době, kdy se platily alimenty a chtěli zvýšení (už neplatí, dcera vloni ukončila školu a pracuje).
Zde určitě nějakou podporu ke společné diskuzi nenajdeme.
Příspěvek upraven 03.02.14 v 12:38
@angelsface proto jsme se jí několikrát ptali, at přijede a můžeme si vše povědět, co jí trápí. Bez úspěchu. Dceru viděl vloni asi deset minut u babičky, když právě už na tom byla špatně, to se tam jen mihla a před tím v roce 2010 na naší svatbě, kde s námi skoro nepromluvila slovo.
@angelsface píše:
Smutne je, jak vy to berete. Co kdyz ji neco trapi, hm?
Je pravda, ze to co udelala babicce, tak od ni nebylo hezky, ale ono ji to jednou bude trapit.
z toho co píše zakladatelka nemám pocit, že by jednali s horkou hlavou aniž by se dříve nesnažili nabízet nějaká řešení.
Co jsem postřehla, dcera k nim jezdila, trávila s nimi čas, víkendy, výživné otec platil, avšak když chtěla dívenka víc a víc, řekli ne a šprajcla se.
Na mě někdo zkoušet podvody s tím, že musí do školy zaplatit to či ono, aniž by to po ověření byla pravda, tak mu utnu tipec hned.
Dlouhodobé spory jsou velmi vyčerpávající pro dospělé, kteří se snaží (a tady mi jasně vyznívá snaha otce o to řešit problémy), ale ve chvíli, kdy druhá strana odmítá jakékoliv projevy pomoci, je to marné.
Vsadím se, že kdyby šli holčině na ruku - dalí peníze podle jejích potřeb, nechali v bytě pořádat mejdany, byla by svolná k čemukoliv, neboť by věděla, že dosáhne svého.
Otázkou je, nakolik si máme nechat od dětí vše líbit??? Do kdy jim skákat kolem zadků, abychom byli považování pro okolí za dobré a podporující rodiče?
Prožila jsem si toto doma se svým bratrem… a dnes? Po tom všem, co udělal lidem kolem sebe, kdy to začalo podobně jak popisuje zakladatelka, je to poslední člověk, kterého bych v životě pozdravila.
Nikdo totiž nemá právo druhé lidi osočovat, krást jim, lhát, ubližovat a ždímat z nich co se dá a pak s výsměchem odejít zase o „kus“ dál.
@Petttruše píše:
Anonymní, ne, s její matkou není řeč vůbec. Podle ní je muž ubožák a dcera dokonce psala, že se mámy ptala, proč zrovna musela šu… s ním. S takovým debilem.
S její mámou jsem mluvila je to asi cca 4 roky zpět, ale s ní moc kloudná řeč není. Rozhodně by nebyla pro nějakou diskuzi, ona nás sjejím přítelem nesnáší (kolikrát i oni v noci volali plus s jejím otcem, že muže zabijou a že je to ubohej čů… apod. Asi dvě noci takhle za sebou, ožralý). Vždy to bylo v době, kdy se platily alimenty a chtěli zvýšení (už neplatí, dcera vloni ukončila školu a pracuje).
Zde určitě nějakou podporu ke společné diskuzi nenajdeme.Příspěvek upraven 03.02.14 v 12:38
Tady vznika problem. Matka ji navadi a dava ji hrebiky do hlavy. ![]()
@angelsface určitě. teda aspon si to myslím.
Anonymní upřímně, ani si nemyslím, že to s vyděděním muž někam dotáhne, jde spíš o to, že je určitě nasranej, to poslední ho asi dorazilo, utlo nějaké jeho naděje na brzké usmíření, ale spíš už je unavenej z toho jeího neustálýho urážení. Myslím, že to vyšumí s nějakým rázným řešením. Ale volal, at to zjistím a že začne jednat. Je taky horká hlava, ale moc se mu nedivím a přiznám se klidně, mě teda nesrala s mými dětmi neskutečně. Já momentálně o ádné smíření nestojím a asi kdyby se mi tu objevila mezi dveřmi, přeplesknu jí, což možná občas měla udělat její máma, která ji nezvládala a samozřejemně z toho to taky vyplývá, v čem je člověk vychován, tím je ovlivněn. Ale bohužel, holce je 19, tu už nikdo vychovávat a převychovávat nebude. Už je to jedno. I když ej puberták, řada je ted na ní. PO tom všem.
@Anonymní píše:
z toho co píše zakladatelka nemám pocit, že by jednali s horkou hlavou aniž by se dříve nesnažili nabízet nějaká řešení.Co jsem postřehla, dcera k nim jezdila, trávila s nimi čas, víkendy, výživné otec platil, avšak když chtěla dívenka víc a víc, řekli ne a šprajcla se.
Na mě někdo zkoušet podvody s tím, že musí do školy zaplatit to či ono, aniž by to po ověření byla pravda, tak mu utnu tipec hned.
Dlouhodobé spory jsou velmi vyčerpávající pro dospělé, kteří se snaží (a tady mi jasně vyznívá snaha otce o to řešit problémy), ale ve chvíli, kdy druhá strana odmítá jakékoliv projevy pomoci, je to marné.Vsadím se, že kdyby šli holčině na ruku - dalí peníze podle jejích potřeb, nechali v bytě pořádat mejdany, byla by svolná k čemukoliv, neboť by věděla, že dosáhne svého.
Otázkou je, nakolik si máme nechat od dětí vše líbit??? Do kdy jim skákat kolem zadků, abychom byli považování pro okolí za dobré a podporující rodiče?
Prožila jsem si toto doma se svým bratrem… a dnes? Po tom všem, co udělal lidem kolem sebe, kdy to začalo podobně jak popisuje zakladatelka, je to poslední člověk, kterého bych v životě pozdravila.
Nikdo totiž nemá právo druhé lidi osočovat, krást jim, lhát, ubližovat a ždímat z nich co se dá a pak s výsměchem odejít zase o „kus“ dál.
Ja vsak nepsala at se nechaji urazet. Ja jen, ze by bylo vhodne najit pricinu. Proc se to deje. Ale z dalsiho prispevku chapu, ze ji navadi matka. A v tom je ten problem a dokud ona si necha davat hrebicky od matky do hlavy. Tak se nezmeni situace. Ona musi dospet a podivat se na to z uhlu pohledu jejiho otce. Proste jim to s matkou neklapalo, ona byla hysterka bo co ja vim. Ale to uz zalezi jen na ni. Jestli se casem na to koukne z jineho pohledu.
Rozhodne bych s vydedenim pockala a to uz z toho duvodu jestli dospeje a zacne mit vlastni nazor.
Mě úplně dostává do kolen jak tady většina z Vás háže vinu na manžele uživatelky @Petttruše … Vy víte jak to u nich je? Že za to opravdu může on? Ne… Já sice taky ne, ale z vlastní zkušenosti vím že ikdyž se otec dítěte může přetrhnout a snaží se ikdyž omezeně své dítě vychovávat a podporovat, tak ten vztah mezi nimi může snadno přetrhnout taky zhrzená exmanželka/expřítelkyně. Ale to už nikdo nevidí. Dítě je v pubertě a špatný je samozřejmě POUZE otec a nová macecha. Být Vámi tak opravdu nehážu veškerou vinu na jednu stranu pokud o tom víte velké kulové. Ta vina může být opravdu na více stranách! ![]()
@Petttruše píše:
@angelsface určitě. teda aspon si to myslím.
Anonymní upřímně, ani si nemyslím, že to s vyděděním muž někam dotáhne, jde spíš o to, že je určitě nasranej, to poslední ho asi dorazilo, utlo nějaké jeho naděje na brzké usmíření, ale spíš už je unavenej z toho jeího neustálýho urážení. Myslím, že to vyšumí s nějakým rázným řešením. Ale volal, at to zjistím a že začne jednat. Je taky horká hlava, ale moc se mu nedivím a přiznám se klidně, mě teda nesrala s mými dětmi neskutečně. Já momentálně o ádné smíření nestojím a asi kdyby se mi tu objevila mezi dveřmi, přeplesknu jí, což možná občas měla udělat její máma, která ji nezvládala a samozřejemně z toho to taky vyplývá, v čem je člověk vychován, tím je ovlivněn. Ale bohužel, holce je 19, tu už nikdo vychovávat a převychovávat nebude. Už je to jedno. I když ej puberták, řada je ted na ní. PO tom všem.
Při vší úctě, tvůj muž toho stejně moc nevlastní, podle toho, co jsi napsala
Když jí snížíš podíl na 25%, dostane pár šupů a jednu šestnáctinu z televize a pújde ![]()