Vykáte tchýni a tchánovi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2181
4.4.21 12:52
@divine woman píše:
@Bafonek Ty s tím máš velký problém, už jsi tu o tom psala. Já tomu fakt nerozumím, můžu mít hezký vztah i klidem, kterým vykám nebo s kterými si vykáme vzájemně.

Ano je pravda, že tohle téma mě vždy hodně zvedne ze židle. Můžu mít hezký vztah k lidem se kterými si vykáme vzájemně. ALE: Aby dospělý člověk celý život vykal a druhý dospělý jen o pár let starší opravdu bez jakékoli předchozí dohody tykal mi přijde fakt na hlavu. Úctu to ve mě fakt nevyvolá. Ono je hezké, že nikdo mladší mi nebude určovat jestli si budeme tykat. Ale teda ani já tomu mladšímu teda nebudu tykat bez ničeho. Jako že já jsem starší tak ti budu tykat a ty jsi mladší tak mi nebudeš určovat tykání nebo vykání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32323
4.4.21 12:52

@divine woman já teda ke stáří ne…to, že je někdo starý si podle mě úctu nijak nezaslouží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
4.4.21 12:56
@divine woman píše:
@Bafonek Ale ty sis to zavinila sama. Mělas jim říct, že si nepřeješ, aby ti tykali. Já se partnerů svých dětí ptám, jestli mohu tykat a zatím to nikomu nevadilo.
Čím jsem si to zavinila sama? Mě se ani nikdo nezeptal a prostě automaticky začali. Ty se slušně zeptáš. To je v pořádku. Ale mě když začali 21 leté koze tykat, tak jim těžko řeknu, že mi to vadí. A vlastně ani nevadilo. Vadit začalo až v pozdějším věku. Ale to už bylo pozdě to řešit a trvá to dodnes.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
4.4.21 13:02

@blobfish Ale to není o tykání a vykání. Já si s některými lidmi tykat nechci a nebudu. A není to vůbec o tom, jestli je mám ráda nebo nerada. Prostě se to podle mě nehodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107623
4.4.21 13:03
@divine woman píše:
Nemáš úctu ke stáří?

respekt si clonek musi ziskat… vek je vedlejší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
4.4.21 13:04
@blobfish píše:
Ne kvůli tykání, to je dezinterpretace. Kvůli přístupu „já jsem starší, takže já rozhoduju a vy se třeba po…“ A taky to není o bránění nebo nestarání se v absolutním slova smyslu, ale spíš o tom, že kvůlilidem, kteří jsou pro tebe jako cizí a chovají se k tobě nadřazeně, se prostě tolik nepřetrhneš.A to se pak samozřejmě projeví různými způsoby. :potlesk:
Bohužel tak to je. Tak to vnímám i já. Cizí lidi si nechaj vykat. A kvůli cizím lidem se zase já někdy v budoucnu fakt napřetrhnu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
4.4.21 13:04
@Monchichik píše:
@divine woman já teda ke stáří ne…to, že je někdo starý si podle mě úctu nijak nezaslouží…

Jsi nevychovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
4.4.21 13:08
@divine woman píše:
Jsi nevychovaná.

Ne není nevychovaná. Jen má svou hrdost. To že je někdo starší než já ho automaticky neopravňuje k tykání. A mě neodsuzuje k poníženému vykání. S vychovou to nemá co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
4.4.21 13:10

Vykám, i když mi tykání bylo nabídnuto. Ale nějak mi nešlo přes jazyk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
4.4.21 13:10

@Bafonek Vykání není ponížené. Ještě existuje onikání :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
4.4.21 13:11

My si oba s tchanovcema tykáme, ale nejsme ještě manželé. I když už jsme spolu hodně let a máme dítě. Ale myslím, že se to nezmění ani po svatbě. Oboje rodiče jsou ze staré školy a jsou tak zvyklý. Jinak rodiče nám tykají. Je mi to celkem jedno. S tchanovcema máme takový chladný vztah, takže si ani moc neumím představit, že bych jim tykala. Chlap je s mýma rodičema v pohodě, ale nikdy mu vykání divný nepřišlo. Ale já bych si přála až jednou budou děti dospělé, abysme měli s jejich partnerama hezké vztahy a tykání bysme určitě nabídli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
4.4.21 13:15
@Bafonek píše:
Já se třeba ozvala. A bylo mi sděleno - TAK NÁM TEDA TYKEJ, KDYŽ TI O TO TAK HROZNĚ JDE, ALE UVĚDOM SI LASKAVĚ /TY BLBKO/, ŹE DŘÍV SE VYKALO I VLASTNÍM RODICŮM."

Takže milodar vyškemraný a pod nohy hozený a ty si ho poníženě seber.

Nasrat!!!

Zde by se přímo nabízelo nechat vykat i děti. Protože předpokládám, že u těch už se to neřeší, že? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
4.4.21 13:16
@divine woman píše:
@Bafonek Vykání není ponížené. Ještě existuje onikání :lol:

Mě je to vykání cizí a protivné a podle toho budu jednou podvědomně jednat. Komu to veleuctivé vykání vyhovuje, tomu ho neberu. Mě to prostě nevyhovuje. Úctu ke staršímu v tom nevidím. Jak tu někdo psal - Ono se to nakonec projeví různými způsoby.
Nic škodolibého nebo zlomyslného v tom není. prostě se to nakonec všechno jen projevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
4.4.21 13:18

@Bafonek To je ale jen tvůj problém, měla bys to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
4.4.21 13:19
@dedrichov píše:
Zde by se přímo nabízelo nechat vykat i děti. Protože předpokládám, že u těch už se to neřeší, že? :cert:

Přesně tak. Neřeší se to u dětí, ani u NAŠICH kamarádu našich vrstevníků a nikde jinde. U nás vyká jenom zeť a nevěsta /já/. Všichni ostatní si tykaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí