Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zikado píše:
No jednoduše sem tam ji posadit na nočník, ale pomaloučku když nebude chtít klidně týden počkat a zkusit to znovu (nejlepe po spaní, ale musí mít dobrou náladu)a když tam náhodou něco udělá, tak chválit a chválit (my si s tím výtvorem i chvíli povídáme![]()
)a pomalinku zkoušet, malá už na nočník chodí (24 měsíců) jen tam nechce kakat, smrdí ji to už se mi 2krát u toho poblila
@anickadomnik píše:
@Elilen u vyměněné rodiny ano doma už ne
Třeba zjistila, že na pohlaví nezáleží. ![]()
@hanka.br. píše:
@Elilen Moc Výměn, kde by byly jen starší děti v pohodě jsem neviděla. Nepamatuji se.Za to jich bylo dost s dětmi velmi malými nebo školou povinnými v poměrech, kde bych si na nějaké demokratické hlasování o jejich vůli zúčastnit se, nevsadila ani pětník. Když to nejsou peníze, ale je to chuť se zviditelnit (před kým?) - je to snad ještě horší. Z těch peněz by ty děti (snad) aspoň něco měly.
To máš asi pravdu.
@Elilen V počátku zkoušet dávat, aby si pomalu zvykala, jednou se podaří a desetkrát se nepodaří. Když se podaří, moc a moc chválit, my doma tleskali a měli radost. Úplně jsem nevysadila plínečku samozřejmě v počátku, jen na ten nočníček, když se to dařilo víc a víc a to trvá např, i půl roku, tak už jsem zkusila vysadit plenu přes den. Připomínala jsem.,zda chce čurat, že se půjdeme vyčůrat atd..Když se počůrá do tepláčků, do kalhot, nedělat z toho žádnou vědu..bude si zvykat víc a víc a jednou se to prostě neučí úplně. Ale moje děti přešly z nočníčků na záchodové prkýnka pro děti, to je později ohromovalo tak, že můžou záchod po sobě spláchnout a tak už se to naučily dokonale..nejvíc je bavilo to splachování a blikání světla, tak rádi chodily na záchod i když nemusely
S tím splachováním to zná většina rodičů, hodně dětí miluje vodu..
Holky a pamatujete tu reality šou Chůva v akci? To byl teprve masakr…já měla vždycky pupínky jen jsem viděla tu úvodní znělku a tu přicházející bachařku. Proti tomu mi Výměna manželek připadá jako slabej čajíček. ![]()
@Elilen píše:![]()
Když ona má nočník na hraní. Nejradši si do něj dává kostky a šoupe s ním po bytě.Momentálně v něm spí kocour - je to jeho nejoblíbenější místo.
Asi koupím jiný nočník a v jiné barvě, aby jí nemátlo, že nočník je jen hračka.
Kocour je evidentně labužník
![]()
@hanka.br. Ale proč to tady řešíš, když se na to díváš..oni musí mít své svědomí a bud ráda, že se tě to tedy netýká.
@honzátko.x A proč ne? Nejmenuje se tahle diskuze Výměna manželek?
(Mám být ráda, že se mě to netýká? Proč by mělo?)
@hanka.br. Ale ten pořad je prostě pro lidi, ktěří to chtějí a dobrovolně se rozhodnou do toho jít..My už tady jen komentujeme, máme své názory..proč tam ti lidi šli, proč prodávají soukromí svých dětí? To ti tady nikdo prostě neřekne. Koukala jsme na nějakou starou výměnu, kde byli obě rodinky úplně bezvadný, pokud najdu dám odkaz..opravdu radost se dívat.
Možná si říkali, že na to nabude v žádném případě taková kritika a ustojí to ok, ostudu si tam nešel dělat nikdo schválně. Člověk až tolik sám sebe posoudit neumí, ale profíci
jsou na to ostatní
No holky ta matrace byla fakt
..ja chapu, ze kdyz uci dite bez plenek, ze se nehody stavaji, ale tak mu tam dam aspon igelit nejakej…
@Tomikate píše: ,Příspěvek upraven 25.10.13 v 23:11jéé todle patřilo tobě já si vás zpletla
@Timinka píše:
těma autíčkama, co?
ták ahoj
,tuhle diskuzi sleduju už dlouho, ale nikdy jsem nepřispívala. Dneska dělám vyjímku a to proto že jsem z Ostravy
a ten byt ve kterém si byla Marti tak ten moje známa asi tak před 2 roky prodala takže jsem dost v šoku jak ho zdevastovali
zase ostuda pro ostraváky a další věc proč do vítkovického muzea to je děsný škoda že tě nevzal do jiných mnohem hezčích koutu Ov třeba na hrad ![]()
@1.zizi píše:
No holky ta matrace byla fakt..ja chapu, ze kdyz uci dite bez plenek, ze se nehody stavaji, ale tak mu tam dam aspon igelit nejakej…
@zikado no mamina od tech dvou deti mela kluky bez plin, ale kluci meli nehody..na gauci a hlavne na matraci, na ktere spal ten jeden a ta byla v takovem stavu, ze by si na ni nelehl ani bezdomovec
@nemolka píše:
ták ahoj,tuhle diskuzi sleduju už dlouho, ale nikdy jsem nepřispívala. Dneska dělám vyjímku a to proto že jsem z Ostravy
a ten byt ve kterém si byla Marti tak ten moje známa asi tak před 2 roky prodala takže jsem dost v šoku jak ho zdevastovali
zase ostuda pro ostraváky a další věc proč do vítkovického muzea to je děsný škoda že tě nevzal do jiných mnohem hezčích koutu Ov třeba na hrad
CO bylo na tom byte zdevastovaneho??? ten byt byl akorat malo zarizeny tim padem prostorny, i kdyz ne zrovna utulny. ja sama mam radsi kde nic tu nic nez prepleskany mistnosti.
Jinam musim rict, ze rodina pani Martiny mi prisla falesna. Vse mi u nich prislo predem domluvene,nacvicene.Az na tu manzelovu nemoc to asi zahrat nemohl.Bude se tu uklizet, vse musi byt dokonale. Z kazdy vymeny vzdycky jedna rodina vyjde hur a podle me se tato rodina bala toho, aby to nebyli oni. Detsky pokoj jen na koukani a na spani. Maly se nemohl ani umazat jidlem…Mlada se chtela v tv blejsknout a zvedala si ego na Petre. S tim kobereckem: nic bych za to nedala, ze to tam ta dcera strcila schvalne k tomu detskymu obleceni. Ano, matrace Petrinyho syna byla desna ja bych se na ni ani neposadila. nepochopila jsem, proc maly nema plenku kdyz se pocurava, ale i tak pro me „vyhrala“ ona. Jen skoda, ze se v dobe nataceni(kdo vi jak je to ted) nechavala od chlapa oblbnout, ze ji nepodvadi. Podle toho co tam predvedl si myslim ze jo.
Jo a jeste k tomu panovi, co porad uklizel. na jednu stranku ho i chapu ja zas pri odchodu vse kontroluju:zda nekde nesviti, neni neco zapnutyho, netece nekde voda?… kolikrat se treba i vracim od auta jestli opravdu nekde neco…
a vecer kontroluju, zda je zamceno, ale to i proto, ze chlap jde kourit pak uz nezamkne..
@1.zizi píše:
@zikado no mamina od tech dvou deti mela kluky bez plin, ale kluci meli nehody..na gauci a hlavne na matraci, na ktere spal ten jeden a ta byla v takovem stavu, ze by si na ni nelehl ani bezdomovec
Dík ![]()
@alexxa píše:
CO bylo na tom byte zdevastovaneho??? ten byt byl akorat malo zarizeny tim padem prostorny, i kdyz ne zrovna utulny. ja sama mam radsi kde nic tu nic nez prepleskany mistnosti.
Jinam musim rict, ze rodina pani Martiny mi prisla falesna. Vse mi u nich prislo predem domluvene,nacvicene.Az na tu manzelovu nemoc to asi zahrat nemohl.Bude se tu uklizet, vse musi byt dokonale. Z kazdy vymeny vzdycky jedna rodina vyjde hur a podle me se tato rodina bala toho, aby to nebyli oni. Detsky pokoj jen na koukani a na spani. Maly se nemohl ani umazat jidlem…Mlada se chtela v tv blejsknout a zvedala si ego na Petre. S tim kobereckem: nic bych za to nedala, ze to tam ta dcera strcila schvalne k tomu detskymu obleceni. Ano, matrace Petrinyho syna byla desna ja bych se na ni ani neposadila. nepochopila jsem, proc maly nema plenku kdyz se pocurava, ale i tak pro me „vyhrala“ ona. Jen skoda, ze se v dobe nataceni(kdo vi jak je to ted) nechavala od chlapa oblbnout, ze ji nepodvadi. Podle toho co tam predvedl si myslim ze jo.
Jo a jeste k tomu panovi, co porad uklizel. na jednu stranku ho i chapu ja zas pri odchodu vse kontroluju:zda nekde nesviti, neni neco zapnutyho, netece nekde voda?… kolikrat se treba i vracim od auta jestli opravdu nekde neco…a vecer kontroluju, zda je zamceno, ale to i proto, ze chlap jde kourit pak uz nezamkne..
já psala že jsem znala byt za bývalích majitelu a to byl krásný moderní byteček čisty těžko ti ho popíšu bydlela tam kamarádka
a hele než to co bylo tady tak to raději to vypíglované hnízdečko ![]()