Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Měla jsem napsaný dlouhý příspěvek, ale bohužel kvůli připojení, to bude krátké.
Mám devítiletou dceru a ta zvládá 80procent domácích prací (pokud musí). Nejsem uklízecí maniak, ale chci mít doma čisto. Máme dům o rozloze asi 350 m2. Je těžké to uklízet, když k tomu máte zahradu a suterén s obchodem.
Prostě dcera v 9 letech musí zvládnout úklid koupelny a záchodu, úklid pokoje, odpolední krmení slepic a sbírání vajec, uklízení svého oblečení (nikdo jí ho do skříně nedá), pomoc bratrovi s úklidem věcí, mytí nádobí (jenom občas), Navíc mi pomáhá vařit a to dobrovolně!!!
@anickadomnik píše:
@claire91 mě by spíš zajímalo jak by to u nich doma vypadalo kdyby odjel tatínek, jestli by i po 10 dnech měli stále tak naklizeno
jako v Pelíškách-vzali by si do postele jídlo a drobili by tam ![]()
@nemolka píše:
já psala že jsem znala byt za bývalích majitelu a to byl krásný moderní byteček čisty těžko ti ho popíšu bydlela tam kamarádkaa hele než to co bylo tady tak to raději to vypíglované hnízdečko
lidi jsou rádi, že bydlí a každý nemá hned na nové zařízení celého bytu. Jinak vypadá byt od lidí, co se nastěhují a zgruntu zařídí od píky všechno novým bez ohledu na finance a rozdílně bude vypadat byt od lidí, co se zařizují postupně. Nikoho bych kvůli zařízení bytu nekritizovala. Ti tví známí určitě to zařízení v tom bytě nenechávali.
Tím se ostravské rodiny nezastávám, když jsem měla děti malé nepromokavé podložky nebyly, tak bylo běžné, že se dával na matraci igelit, na něj prostěradlo (kdysi i v nemocnici to tak bylo).
@CokeLady píše:
@TomikateCože, oni si lezli všichni na nervy?![]()
Já myslela, že to bylo sluníčkový a prímový a děti byly celou dobu úplně v klidu a výměnu si suprácky užily…
![]()
![]()
No prostě to všichni dávali.
![]()
@nemolka ale psala jsi zdevastovali, pod tim si teda predstavuju neco naprosto zniceneho ale nic takoveho jsem tam nevidela
@alexxa píše:
@nemolka ale psala jsi zdevastovali, pod tim si teda predstavuju neco naprosto zniceneho ale nic takoveho jsem tam nevidela
Byt zdevastovaný rozhodně nebyl.
Dobre rano, cele to bylo podle me sestrihane tak aby vyniklo to uklizeni. Ale pro me daleko horší nez ten uklizeci maniak a procurany cely byt, bylo kouření rodičů v bytě (jeste ke všemu u nedonoseneho nemocného chlapečka) a to jak je s klidem odkládají do nějakého dětského koutku a pak sedí v baru a chlemtaji pivo!!! To me fakt dostalo, opravdu krásná rodinná neděle ![]()
@Courtney píše:
Dobre rano, cele to bylo podle me sestrihane tak aby vyniklo to uklizeni. Ale pro me daleko horší nez ten uklizeci maniak a procurany cely byt, bylo kouření rodičů v bytě (jeste ke všemu u nedonoseneho nemocného chlapečka) a to jak je s klidem odkládají do nějakého dětského koutku a pak sedí v baru a chlemtaji pivo!!! To me fakt dostalo, opravdu krásná rodinná neděle
Kluci nejspis nechodi do skolky, tak proc ne na hodinku detsky koutek? Je tam vic deti, kluci si pohraji. No yt u nas, tak ho vyuziju hned, ikdybych si mela jen dat kafe
Ty nechoodis nikdy nekam s detma na zahradku? ![]()
@blorchi píše:
Kluci nejspis nechodi do skolky, tak proc ne na hodinku detsky koutek? Je tam vic deti, kluci si pohraji. No yt u nas, tak ho vyuziju hned, ikdybych si mela jen dat kafeTy nechoodis nikdy nekam s detma na zahradku?
Dětský koutek je přece úplně v pořádku, pokud tam nejsou celý den.No a že si rodiče dají jedno dvě piva? Úplně normální věc. Spokojené dítě, spokojený rodič.
@Courtney píše:
Dobre rano, cele to bylo podle me sestrihane tak aby vyniklo to uklizeni. Ale pro me daleko horší nez ten uklizeci maniak a procurany cely byt, bylo kouření rodičů v bytě (jeste ke všemu u nedonoseneho nemocného chlapečka) a to jak je s klidem odkládají do nějakého dětského koutku a pak sedí v baru a chlemtaji pivo!!! To me fakt dostalo, opravdu krásná rodinná neděle
Dali si dvě piva, no a co? Děti si chvíli pohrají v koutku a pak jdou pryč. Píšeš jako by tam byli snad za trest. A co ty plné koutky v nákupních centrech?
@blorchi souhlas, dětský koutek mi přijde uplně v pohodě teda ![]()