Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@CernaKocka PresCest píše:
Díl jsem neviděla, je mi mírně proti srsti jen z ukázek a titulků, co všude vyskakovaly.
Absolutně chápu Katku a její nerozhodnost. Musí to být nesmírně těžké na psychiku. Milovala muže, pořád ho tam někde uvnitř vidí -cití, tu bytost jako takovou miluje, ale bude z něj žena, a ženy ji nepřitahují. Neskutečné dilema. Pokud měli svatbu v kostele, kde je to s rozvody trochu jinak, zajímal by mě názor církve. Zda trpět, nebo se rozvést.
Tohle me taky napadlo, rikali tam, ze po operaci dostane Dominika novou identitu, nove doklady, RL. Tim ztrati pravo na deti. Takze Kacka v tu chvili uz nebude manzelka. Ale jak to? Ona se nerozvede, tak si bude muset zmenit OP a bude jako svobodna?
Vlastne se ji nikdo na nic nepta a musi drzet pusu a krok.
@aiera píše:
Z toho dílu mi bylo smutno a je mi líto Katky. Teď koukám na další díl a z toho je mi vysloveně na blití..
Nova si posledni dobou fakt dava zalezet, aby byla velka sledovanost. Ta Nikola byla uz ve vymena pred 17ti lety. Tak trosku vedela do ceho jde. Byla to druha serie, paty dil ![]()
@topazio Ale ty jsi zas psala, že dnes je to divný svět, protože dřív se za sebe museli stydět. Proč by měli? Zvoní snad cizím lidem u dveří a vnucují jim svou přeměnu pohlaví?
@arinecka Děkuju, chtěla jsem to na voyu najít, tak už jsem si pustila kulisu
.
https://www.expres.cz/…-zpravy_lare
Ja jsem tu výměnu neviděla, jen jsem o tom četla. Tady je rozhovor s Dominikou.
Ten postoj „do našeho vztahu nikdo další nepatří“ zůstal a mně to přijde neskutečně sobecké. Chce vše, ta Katka to nemá lehké.
Když už rodinu do něčeho takového postavím, holt musím sama dělat ústupky. Ale ne, bude ničit člověka, co ji/jeho miluje jen, aby měla vše.
@aiera píše:
@arinecka Děkuju, chtěla jsem to na voyu najít, tak už jsem si pustila kulisu.
Neni zac ![]()
@arinecka píše:
Tohle me taky napadlo, rikali tam, ze po operaci dostane Dominika novou identitu, nove doklady, RL. Tim ztrati pravo na deti. Takze Kacka v tu chvili uz nebude manzelka. Ale jak to? Ona se nerozvede, tak si bude muset zmenit OP a bude jako svobodna?Vlastne se ji nikdo na nic nepta a musi drzet pusu a krok.
Tohle by mě bez ohledu na přijet z VM taky dost zajímalo, ty právní náležitosti a z toho vyplývající změny jak pro dotyčnou trans osobu, tak pro ty, kteří jsou s ní v právním aparátu spojení (manžel/já, děti, rodiče atd)
@arinecka píše:
Tohle me taky napadlo, rikali tam, ze po operaci dostane Dominika novou identitu, nove doklady, RL. Tim ztrati pravo na deti. Takze Kacka v tu chvili uz nebude manzelka. Ale jak to? Ona se nerozvede, tak si bude muset zmenit OP a bude jako svobodna?Vlastne se ji nikdo na nic nepta a musi drzet pusu a krok.
Mne se zda, ze oni ale nebyli manzele, ne?
@Cullenova píše:
Ty jo, ja ti ani vlastne nevim ![]()
Ale ciste teoreticky, kdyby ano, jak by se to vyresilo? To by me opravdu zajimalo.
@mirkaazzuri @blobfish
Ano, v jeho případě mi to jako úchylka přijde. Převlékal se tajně do šatů, protože se tak cítil dobře - copak žena se musí převlékat do šatů, aby se cítila jako žena? Když se ke konci výměny nalíčil, tak pronesl něco v tom smyslu,,A tohle jsem přesně já" - Bez líčidel snad žena není ženou? Prostě mi to připadá, že se žensky cítí hlavně až ve chvíli, kdy se oblékne do šatů, vezme podpatky a udělá si make up. Žena se cítí jako žena stále - i v kalhotech a nenalíčená. Nehledě na to, že na,,to" přicházel až postupem času v dospělosti. Žena/dívka se snad cítí být ženou/dívkou už mnohem dříve. Pepa na to přišel trochu později. ![]()
@sakota píše:
Tohle by mě bez ohledu na přijet z VM taky dost zajímalo, ty právní náležitosti a z toho vyplývající změny jak pro dotyčnou trans osobu, tak pro ty, kteří jsou s ní v právním aparátu spojení (manžel/já, děti, rodiče atd)
Ty děti mají v RL otce Pepu, ten po operaci zmizí, zanikne, nebude už existovat. To se těm dětem otec z RL vymaže? Přijde mi to celé postavené na hlavu. Atˇsi je co chce, ale ty děti přece taky mají nějaká práva. Tohle je fakt šílený ![]()
@arinecka píše:
Ty děti mají v RL otce Pepu, ten po operaci zmizí, zanikne, nebude už existovat. To se těm dětem otec z RL vymaže? Přijde mi to celé postavené na hlavu. Atˇsi je co chce, ale ty děti přece taky mají nějaká práva. Tohle je fakt šílený
No hlavně všechno, co je spojeno s rodným číslem a už se nebude aktualizovat (jasně, dostane nový doklady a kartičku pojištěnce, ale tím se smažou jeho předchozí záznamy u lékařů, ve školství budou nedohledatelne jeho vysvědčení, trestní rejstrik atd… Je to zvláštní ten právní proces)
@Cullenova píše:
Mluvila o něm, že to byl přítel Pepa.
@blobfish píše:
Já ti klidně budu věřit, že se Dominika prezentovala jako majetnická, manipulátor apod., nesledovala jsem to tak podrobně, ale proč to pořád dáváte do souvislosti s tou transsexualitou? Přece jestli je opravdu taková, tak by taková byla i jako chlap (a to asi byla - když si k sobě našla ženu jako je Káťa). Brát ohledy na své okolí, nechovat se sobecky a nemanipulovat by měl přece každý. S pohlavní identitou to fakt nesouvisí.Pro zajímavost doporučuju playlist Trans příběhy na youtube, Jsou tam rozhovory s trans lidmi nebo o trans lidech a je tam i žena (bývalý muž), která zůstala s manželkou.
Však se to té její transsexuality týká. Nechá si ho ušmiknout a nepřemýšlí nad tou Katkou, že ona není lesba,.drží jí v šachu psychicky a nevěra nepřichází do úvahy. To jestli se takhle choval/a vždycky je víc než pravděpodobné, ale my řešíme, co jsme viděly.
No já zase četla příběh kluka, který prošel tranzici a pak zjistil, že vlastně žena být nechce. Čímž nechci tvrdit, že to tak mají všichni, ale spíš každý takový příběh je jiny.
@arinecka píše:
Ty jo, ja ti ani vlastne nevim
Ale ciste teoreticky, kdyby ano, jak by se to vyresilo? To by me opravdu zajimalo.
Něco píšou tady. Manželství zanikne. A děti se řeší stejně, jak po rozvodu. Ale těžko říct, jak je to v praxi, jestli jim zůstane v RL táta nebo se vymaže? ![]()