Výměna manželek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8311
11.1.24 11:40
@blobfish píše:
To vypovídá o tvém špatném úsudku. Jsem heterosexuální žena, narodila jsem se jako žena. Naštěstí. Ale nevnímám to jako svou zásluhu a dokážu se vcítit do lidí, kteří to tak nemají.Na Pride taky nechodím ;)

Tak škoda, že se neumíš vcítit do těch dětí a Katky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
11.1.24 12:07
@blobfish píše:
@Ja-rekk Díky za sdílení, ale pořád nechápu, proč mi to píšeš. Menšinová sexuální orientace a porucha pohlavní identity jsou dvě naprosto odlišné věci.

Vím, že je to něco jiného, ale princip je stejný. Svoboda jednotlivce končí tam, kde to omezuje jiného, to platí vždy. Můj předchozí příspěvek byl reakcí na předsudky, že s tím zkušenosti nemám. Nezlob se, ale ty si umíš představit, že by tě chlap, kterého miluješ, postavil před hotovou věc, že bude ženou. Ty si s ním dovedeš představit žít, fungovat, mít sex? Já tedy ne, to nezvládne nikdo. Když k tomu připočteme to vystupování, sobectví, vydírání (divadlo s vlakem, následné řeči o tom, že lepší Dominika, než mrtvý táta ). Tobě opravdu přijde na místě se zastávat takového člověka?

Příspěvek upraven 11.01.24 v 12:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1831
11.1.24 12:19

Tak jsem se taky podívala. Je mi moc líto Katky, ta je v opravdu těžké situaci.
Pokud jde o Dominiku, ta se fakt chovala sobecky. I to, jak jí pořád předhazovala, že ji podvedla. Sama chtěla stále pochopení, ale pro Katku ho neměla. Asi jí nedošlo, jaký chaos musela Katka v hlavě mít, jaké to i pro ní muselo být zoufalství. Asi proto se prostě vydala do náruče nějakého chlapa, jinak by to podle mě neudělala. Nemuselo tam v podstatě jít ani úplně o ten sex jako takový.
Nejvíc mi ale lezla na nervy Darina. Neempatická, omezená a tupá osoba. Dostalo mě, když o ní ještě ten její řekl, že Katka vypadá starší než ona. To jako fakt ne. Katka byla sice taková neupravená mamina, bylo vidět, že sama o sebe vůbec nedbá, ale starší než Darinu bych ji fakt netipovala. Darina na svůj věk dost hluboké vrásky, vyžilá a nevkusná. Tvářila se od začátku jako hrozná ranařka a pak se furt hroutila. A ještě to prokládala těma svýma moudrama. Na to jak byla hrozná, myslím, že měla celkem dobrého chlapa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
11.1.24 12:26
@Ja-rekk píše:
Vím, že je to něco jiného, ale princip je stejný. Svoboda jednotlivce končí tam, kde to omezuje jiného, to platí vždy. Můj předchozí příspěvek byl redakcí na předsudky, že s tím zkušenosti nemám. Nezlob se, ale ty si umíš představit, že by tě chlap, kterého miluješ postavil před hotovou věc, že bude ženou. Ty si s ním dovedeš představit žít, fungovat, mít sex? Já tedy ne, to nezvládne nikdo. Když k tomu připočteme to vystupování, sobectví, vydírání (divadlo s vlakem, následné řeči o tom, že lepší Dominika, než mrtvý táta ). Tobě opravdu přijde na místě se zastávat takového člověka?

Já bych to nezvládla. Jsem na muže, nejsem na ženy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
11.1.24 12:29
@guineapig píše:
Tak jsem se taky podívala. Je mi moc líto Katky, ta je v opravdu těžké situaci.
Pokud jde o Dominiku, ta se fakt chovala sobecky. I to, jak jí pořád předhazovala, že ji podvedla. Sama chtěla stále pochopení, ale pro Katku ho neměla. Asi jí nedošlo, jaký chaos musela Katka v hlavě mít, jaké to i pro ní muselo být zoufalství. Asi proto se prostě vydala do náruče nějakého chlapa, jinak by to podle mě neudělala. Nemuselo tam v podstatě jít ani úplně o ten sex jako takový.
Nejvíc mi ale lezla na nervy Darina. Neempatická, omezená a tupá osoba. Dostalo mě, když o ní ještě ten její řekl, že Katka vypadá starší než ona. To jako fakt ne. Katka byla sice taková neupravená mamina, bylo vidět, že sama o sebe vůbec nedbá, ale starší než Darinu bych ji fakt netipovala. Darina na svůj věk dost hluboké vrásky, vyžilá a nevkusná. Tvářila se od začátku jako hrozná ranařka a pak se furt hroutila. A ještě to prokládala těma svýma moudrama. Na to jak byla hrozná, myslím, že měla celkem dobrého chlapa.

Katka má nervy v háji, proto o sebe nedbá. Bohužel ani psychicky. Po návštěvě kadeřníka z ní byla jiná žena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1831
11.1.24 12:34
@topazio píše:
Katka má nervy v háji, proto o sebe nedbá. Bohužel ani psychicky. Po návštěvě kadeřníka z ní byla jiná žena.

Ano byla. Sluselo ji to pak.
Já ji předtím nesoudila, jen jsem to konstatovala.
Spíš mě prostě zaskočilo, jak říkal, že Darina vypadá mladší. Ale tak třeba čím víc Guess, tím mladší vzhled :mrgreen: ( jako jsme říkali na základce -čím víc proužků, tím víc Adidas :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
11.1.24 13:42
@guineapig píše:
Ano byla. Sluselo ji to pak.
Já ji předtím nesoudila, jen jsem to konstatovala.
Spíš mě prostě zaskočilo, jak říkal, že Darina vypadá mladší. Ale tak třeba čím víc Guess, tím mladší vzhled :mrgreen: ( jako jsme říkali na základce -čím víc proužků, tím víc Adidas :mrgreen: ).

Na střední škole měl jeden spolužák rád Nike. Kolikrát přišel od hlavy až k patě Nike. Říkali jsme mu Nike. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
11.1.24 13:54
@blobfish píše:
Katka je bytost nadaná vlastní vůlí, odejít může a na rozdíl od spousty jiných žen se nemusí bát, že by přišla o děti.

Jenom se bojí že její druhá polovička skončí pod vlakem. Vydírání smrtí, manipulace, sobeckost… hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
11.1.24 14:15
@xxprincesscz píše:
Jenom se bojí že její druhá polovička skončí pod vlakem. Vydírání smrtí, manipulace, sobeckost… hnus.

Hele a ona tam někde řekla, že pokud ji ta Káťa opustí, skočí pod vlak? Měla jsem pocit, že to skákání pod vlak bylo zmiňované v souvislosti s bytím mužem.

(Vyhrožování partnerovi sebevraždou v případě rozpadu vztahu je hrozný bez ohledu na pohlavní identitu.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
11.1.24 14:33
@Ja-rekk píše:
Vím, že je to něco jiného, ale princip je stejný. Svoboda jednotlivce končí tam, kde to omezuje jiného, to platí vždy. Můj předchozí příspěvek byl reakcí na předsudky, že s tím zkušenosti nemám. Nezlob se, ale ty si umíš představit, že by tě chlap, kterého miluješ, postavil před hotovou věc, že bude ženou. Ty si s ním dovedeš představit žít, fungovat, mít sex? Já tedy ne, to nezvládne nikdo. Když k tomu připočteme to vystupování, sobectví, vydírání (divadlo s vlakem, následné řeči o tom, že lepší Dominika, než mrtvý táta ). Tobě opravdu přijde na místě se zastávat takového člověka?Příspěvek upraven 11.01.24 v 12:28

Představit si to asi umím a myslím si, že bych to nezvládla - pro mě je přitažlivost ve vztahu důležitá a žena (předělaná z muže) by mě velmi pravděpodobně nepřitahovala. Ale rozhodně bych nechtěla, aby se člověk, kterého miluju, kvůli mě obětoval a nepodstoupil tranzici. Taková oběť by mě nemohla těšit.
Pokud jde o vystupování, Dominika na mě působila jako taková drama queen, možná histriónka. Což ale neznamená, že sebevraždu nemohla myslet vážně. Jinak klidně připouštím, že se ke Kátě možná nechová dobře, manipuluje a je zlá. Ale takový soud z letmého proklikání nechci dělat.
Každopádně když se ptáš na zastávání se, tak jsem reagovala primárně na to, že tranzice je v případě ženatého člověka s dětmi sobecká, že trans člověk je úchyl a že to určitě musel vědět už před svatbou a dětmi. Případně že je to póza, výmysl, móda atd. (to nevím, jestli zaznělo přímo zde, čtu i jiné diskuse). To není pravda a proto jsem se proti tomu vymezila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8311
11.1.24 14:37
@blobfish píše:
Hele a ona tam někde řekla, že pokud ji ta Káťa opustí, skočí pod vlak? Měla jsem pocit, že to skákání pod vlak bylo zmiňované v souvislosti s bytím mužem.(Vyhrožování partnerovi sebevraždou v případě rozpadu vztahu je hrozný bez ohledu na pohlavní identitu.)

Neustále opakovala, že nebýt Katky, tak skočila pod vlak a nejen to, prostě celkově to chování bylo citové vydírání a to nemusí být jen na férovku, ale i tak podprahově, že ji neustále hučí do hlavy a ona pak má zafixováno, že kdyby ji nechala, tak skočí pod vlak a bude to její vina. Stejne tak s tou nevěrou. Snaží se jí podsouvat, jak je ta Katka hrozná nevěrnice, ale ani kousek sebereflexe, že kdyby se on nerozhodl být ženská, tak by ona nemusela chodit jinam. Manipulátor. Ta Katka to řekla na konci jasně, že poslední roky nežije svůj život, ale jeho/její.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
11.1.24 14:57
@Adull píše:
Neustále opakovala, že nebýt Katky, tak skočila pod vlak a nejen to, prostě celkově to chování bylo citové vydírání a to nemusí být jen na férovku, ale i tak podprahově, že ji neustále hučí do hlavy a ona pak má zafixováno, že kdyby ji nechala, tak skočí pod vlak a bude to její vina. Stejne tak s tou nevěrou. Snaží se jí podsouvat, jak je ta Katka hrozná nevěrnice, ale ani kousek sebereflexe, že kdyby se on nerozhodl být ženská, tak by ona nemusela chodit jinam. Manipulátor. Ta Katka to řekla na konci jasně, že poslední roky nežije svůj život, ale jeho/její.

To je možné. Já jsem tomu rozuměla tak, že ta Katka ji podržela, takže ji takto oceňuje. No, asi se to dá vnímat různě.
Pokud jde o tu nevěru. Já si nemyslím, že je nevěra úplně ok ani v tomto případě, ostatně pokud má v normálním vztahu jeden partner významně větší (nebo jinou) potřebu sexu než druhý, taky by to neměl být bianco šek na nevěru. I když nevěra v takovém případě (stejně jako v tomhle) je pochopitelná.
Podle mě měla Káťa říct, že bez vztahu/sexu s chlapem to nedá, a buď to bude Dominika tolerovat, nebo holt konec. Což ostatně vidím jako jedinou možnost pro takové vztahy, snad s výjimkou případů, kdy ten „normální“ partner není na sex vůbec.
Poslední věta - to je samozřejmě problém a je to úplně špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
11.1.24 14:59
@Adull píše:
Tak škoda, že se neumíš vcítit do těch dětí a Katky :think:

Tak to není tak těžké, když v takové situaci by mohl být skoro každý z nás. Pochopit myšlení trans lidí je trochu jiný level.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
11.1.24 16:12
@blobfish píše:
To je možné. Já jsem tomu rozuměla tak, že ta Katka ji podržela, takže ji takto oceňuje. No, asi se to dá vnímat různě.
Pokud jde o tu nevěru. Já si nemyslím, že je nevěra úplně ok ani v tomto případě, ostatně pokud má v normálním vztahu jeden partner významně větší (nebo jinou) potřebu sexu než druhý, taky by to neměl být bianco šek na nevěru. I když nevěra v takovém případě (stejně jako v tomhle) je pochopitelná.
Podle mě měla Káťa říct, že bez vztahu/sexu s chlapem to nedá, a buď to bude Dominika tolerovat, nebo holt konec. Což ostatně vidím jako jedinou možnost pro takové vztahy, snad s výjimkou případů, kdy ten „normální“ partner není na sex vůbec.
Poslední věta - to je samozřejmě problém a je to úplně špatně.

Ale ona to řekla. Řekla, že vidí jako řešení otevřený vztah. Ale Dominika to zakecala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
11.1.24 16:57
@Fiveone píše:
Ale ona to řekla. Řekla, že vidí jako řešení otevřený vztah. Ale Dominika to zakecala.

Dominika výslovně řekla ublíženě, že nechápe, na co Katka potřebujete chlapa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí