Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Yasmina21 píše:
Vezme si ženu, udělá si s ní děti a najednou zjistí, že se vlastně cítí taky jako ženská, tak šup do hormonů a operací. Je mi těch dětí a Katky líto. Sobec a úchyl v jednom. Tohle je vážně divná doba.
A zkoušela ses někdy zamyslet nad tím, proč to tak asi je? Lidé chtějí být přijímaní, takže se snaží nebýt divní. Tudíž v sobě všechny ty „divné“ pocity potlačují a žijí normální životy. No a buď to doklepou, nebo to přijmou a začnou to řešit (což pochopitelně zasáhne i okolí) a nebo se třeba zabijí.
Jo a transsexualita není sexuální deviace, poznámky o úchylech jsou tedy nemístné.
@blobfish píše:
A zkoušela ses někdy zamyslet nad tím, proč to tak asi je? Lidé chtějí být přijímaní, takže se snaží nebýt divní. Tudíž v sobě všechny ty „divné“ pocity potlačují a žijí normální životy. No a buď to doklepou, nebo to přijmou a začnou to řešit (což pochopitelně zasáhne i okolí) a nebo se třeba zabijí.
Jo a transsexualita není sexuální deviace, poznámky o úchylech jsou tedy nemístné.
Jo a začnou to řešit nejlépe až když se ožení a mají děti.
To je přeci super přístup k životu. Možná by bylo fajn ho ještě politovat, sobečka, že se musel tak dlouho přetvařovat. ![]()
@Yasmina21 píše:
Jo a začnou to řešit nejlépe až když se ožení a mají děti.To je přeci super přístup k životu. Možná by bylo fajn ho ještě politovat, sobečka, že se musel tak dlouho přetvařovat.
Chápeš, že to ti lidé o sobě nevědí, protože sami sebe nechápou a neumí si to přiznat? Tak jaký přístup k životu? Jo, já takové lidi lituju, protože jsou to chudáci. Narodili se ve špatném těle a buď budou celý život v tom špatném těle nešťastní, nebo to budou řešit - což začíná poznáním, ale pokračuje hormonální stimulaci s mnoha nepříjemnými vedlejšímu účinky a bolestivou sérií operací s nejistým výsledkem. A končí to leckdy aspoň částečným sociálním vyloučením. Fakt výhra, takové životní vyhlídky, určitě si to vybrali dobrovolně, aby byli in ![]()
@blobfish píše:
Chápeš, že to ti lidé o sobě nevědí, protože sami sebe nechápou a neumí si to přiznat? Tak jaký přístup k životu? Jo, já takové lidi lituju, protože jsou to chudáci. Narodili se ve špatném těle a buď budou celý život v tom špatném těle nešťastní, nebo to budou řešit - což začíná poznáním, ale pokračuje hormonální stimulaci s mnoha nepříjemnými vedlejšímu účinky a bolestivou sérií operací s nejistým výsledkem. A končí to leckdy aspoň částečným sociálním vyloučením. Fakt výhra, takové životní vyhlídky, určitě si to vybrali dobrovolně, aby byli in
Tomu jako gay nevěřím. Věděl jsem to od 13,14. Zařídil se podle toho. Tohle stvoření je sobecké, ničí život nevinné sympatické holce a dvěma malým dětem.
@Ja-rekk píše:
Tomu jako gay nevěřím. Věděl jsem to od 13,14. Zařídil se podle toho. Tohle stvoření je sobecké, ničí život nevinné sympatické holce a dvěma malým dětem.
Vůbec nechápu, jakou má relevanci, že jsi gay. To je přece něco jiného. Akorát bych od gaye čekala, že bude vědět, jak pitomý jsou předsudky.
Každopádně když jsme u těch gayů, tak určitě znáš pár těch (zejména starších), kteří věřili tomu, že zvládnou žít v heterosexuálním svazku.
S jedním tedy souhlasím, a to s tím, že trans partner a rodič ničí život druhému partnerovi a dětem. Proto je to asi tak strašně těžký a proto jsou v tom lidi nešťastný. A nikdo z nich si to nevybral.
@blobfish píše:
Vůbec nechápu, jakou má relevanci, že jsi gay. To je přece něco jiného. Akorát bych od gaye čekala, že bude vědět, jak pitomý jsou předsudky.Každopádně když jsme u těch gayů, tak určitě znáš pár těch (zejména starších), kteří věřili tomu, že zvládnou žít v heterosexuálním svazku.
S jedním tedy souhlasím, a to s tím, že trans partner a rodič ničí život druhému partnerovi a dětem. Proto je to asi tak strašně těžký a proto jsou v tom lidi nešťastný. A nikdo z nich si to nevybral.
I když si to nevybral, tak způsob, jakým to řeší, je v jeho režii. Takže za své chování zodpovídá. A podle mě má člověk nějaké závazky a nemůže si dělat, co chce a mít všechno. Musí být také ohleduplný k druhým.
@Kipa22 Musí. Ale co když je to vážně mrtvej táta vs. živá Dominika? Co by si vybraly ty děti?
Mimochodem, podle logiky, která se v případě trans osob uplatňuje, by neměly být žádné rozvody. Protože pro děti jsou přece lepší nerozvedení rodiče než rozvedení se vším, co k tomu patří.
@blobfish píše:
@Kipa22 Musí. Ale co když je to vážně mrtvej táta vs. živá Dominika? Co by si vybraly ty děti?Mimochodem, podle logiky, která se v případě trans osob uplatňuje, by neměly být žádné rozvody. Protože pro děti jsou přece lepší nerozvedení rodiče než rozvedení se vším, co k tomu patří.
Mně to její mrtvej nebo šťastná už hraničilo s citovým vydíráním.
@Fiveone píše:
To je citový vydírání, proto ta Kačka neodejde. Je moc hodná, citlivá a akorát se musí hrozně trápit. Kdyby byl nebo byla co k čemu, tak odejde sám, sama a nebude jí takhle trápit. Až se řeže, chudák. Znicil jí život. Tak hlavně že to je spokojeno. Viděli jsme to do ty doby, než tam přišla ta maminka na návštěvu. Jak tam řešili, že už po operaci nebude otcem děti, že bude mít nový rl, nový rč atd. Zajímalo by mě co takový alimenty, ty jako nebude muset platit, když už teda nebude otcem?
@Magical-eyes píše:
@Matt 02 když on byl nejspíš hovado i jako Pepa.
Právě, také si myslím, umělýma kozama a plánováním nechat si ufiknout pinďoura se charakterově nezměnil a právě ten jeho charakter je největší problém
@Matt 02 píše:
To je citový vydírání, proto ta Kačka neodejde. Je moc hodná, citlivá a akorát se musí hrozně trápit. Kdyby byl nebo byla co k čemu, tak odejde sám, sama a nebude jí takhle trápit. Až se řeže, chudák. Znicil jí život. Tak hlavně že to je spokojeno. Viděli jsme to do ty doby, než tam přišla ta maminka na návštěvu. Jak tam řešili, že už po operaci nebude otcem děti, že bude mít nový rl, nový rč atd. Zajímalo by mě co takový alimenty, ty jako nebude muset platit, když už teda nebude otcem?
No asi celkem jednoduché řešení pro někoho, kdo by se chtěl vypařit a nemít závazky. Předstírat se dá vše. A někomu je i jedno, co má v rozkroku v tu chvíli. A když si to tak vezmeš, tak třeba i dluhy jsou spojené s rodným číslem. Půjde na operaci a bude z něj nezadlužená žena.
Mne se to naopak libilo. Dominika pusobila inteligentne, neuchylovala se k zadnym jedovatostem, oproti Darine, ta byla opravdu nechutna.
Dívala jsem se včera na tu nahrávku po vysílání. Opět to vypadá, že Katka je nejistá, neví, co přesně chce i podle toho mluvení. Nechá se ovlivnit, nemá vlastní úsudek. Je mi ji líto mnohem víc. Tím si asi zasekala život v nějakém kruhu. A neposune se dál, aby žila svobodně. Na tom videu mi opět přišla Dominika nechutně arogantní. Tam je vidět, že ona je kápo. A kolem ní se točí svět.
@Fiveone píše:
To je možný, ale odpovídá to realitě. Navíc Dominika tu manželku nenutila k tomu, aby s ní zůstala, pouze odmítla mít kvůli manželce mužskou identitu. Lidé se chovají jako sobci (ve smyslu postaví svoje potřeby nad potřeby jiných) v daleko méně závažných situacích - jako jsou například ty rozvody. Asi byste neříkali člověku, že má v zájmu dětí nebo partnera setrvávat ve vztahu, ve kterém je nešťastný. A jiný by měl v domnělém zájmu okolí setrvávat ve špatném těle?
@blobfish píše:
@Kipa22 Musí. Ale co když je to vážně mrtvej táta vs. živá Dominika? Co by si vybraly ty děti?Mimochodem, podle logiky, která se v případě trans osob uplatňuje, by neměly být žádné rozvody. Protože pro děti jsou přece lepší nerozvedení rodiče než rozvedení se vším, co k tomu patří.
Ty jsi úplně mimo.
![]()
Pokud dojde ke změně pohlaví u jednoho z partnerů, tak má právo ten druhý na nový život a rozvod. Muž si bral ženu. Žena si brala muže.