Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Proto02 No však si dělej se co chceš, ale nepřednášej pak za 20 let snaše, že se má o tebe starat… ![]()
@Uslava píše:
To je jasné mezi slušným rodinami. Proto píšu o těch horších případech. Taky je jich dost a neříkejte, že nejsou.
To bohužel je no.
@Monchichik píše:
@Proto02 No však si dělej se co chceš, ale nepřednášej pak za 20 let snaše, že se má o tebe starat…
Proč bych jí měla přednášet. Staráme se o sebe sami a jsme připravení si pomoci i v rodině. Vždy. Jak my jim, tak oni nám. Jsme rodina, já nevím, jak to máte vy. A co se týká životního stylu, může se mi to třeba nelíbit, můžu k tomu mít názor a můžeme si o tom povídat, ale určitě je nebudu pomlouvat někde na diskuzi, se strachem, že je budu živit…
@Proto02 Tak já to beru tak, že je to prostě diskuze…proč by to nemohla napsat, když o tom přemýšlí…všechny rodiny nejsou v pořádku a milující…to tady čteš každou chvíli…my to máme taky všelijaké…takže tomu rozumím…ona jí neříká, co má dělat, ale taky jí nehodlá živit, až to všechno rozháže za zábavu…to chápu…
@Proto02 píše:
A ty znáš její zdravotní stav? Nebo jen čteš co tu píše zakladatelka?
@Proto02 píše:
Víš co je zajímavý?
Jak každej ví, jak ten či onen má pracovat a žít a jak je to správný. Možná, kdyby každý koukal na svoje vlastnosti a zametal před vlastním prahem, bylo by na světě krásně. Každý je chytrý jak rádio, když píše o životě ostatních, to jo. Mě by se taky moc líbilo, kdyby mi snacha přednášela, co mám a nemám dělat, kam mám jezdit a jak pracovat. Abych nebyla náhodou pak někdy za 20 let na obtíž. Pane jo.
Jejda, ty asi znáš mou tchýni osobně? Když píšu má částečný ID, ale pracovat může, což dříve dělala, ale bohužel už nějakou dobu se jí vyloženě nechce, tak co mám víc napsat? Nebo poslat kontakt, aby sis to mohla ověřit? Nebo poslat výpis ze zdravotní dokumentace s diagnózami? Ono zas se vsadím, kdybych napsala, že je jiné barvy pleti, národnosti, vyznání, tak bys možná psala jinak, co já vím…jak jsem psala, nelíbí se nikomu h nás, že je schopná práce, ale holt se jí nechce a v budoucnu to bude mít ony následky. Klidně si člověk může i na stáří cestovat, ale právě v rámci možností…když víš, že by ti starý barák spadl na hlavu, protože potřebuje rekonstrukci, tak přece nepojedeš na druhý konec světa za sluníčkem.
@Anonymní píše:
Jejda, ty asi znáš mou tchýni osobně? Když píšu má částečný ID, ale pracovat může, což dříve dělala, ale bohužel už nějakou dobu se jí vyloženě nechce, tak co mám víc napsat? Nebo poslat kontakt, aby sis to mohla ověřit? Nebo poslat výpis ze zdravotní dokumentace s diagnózami? Ono zas se vsadím, kdybych napsala, že je jiné barvy pleti, národnosti, vyznání, tak bys možná psala jinak, co já vím…jak jsem psala, nelíbí se nikomu h nás, že je schopná práce, ale holt se jí nechce a v budoucnu to bude mít ony následky. Klidně si člověk může i na stáří cestovat, ale právě v rámci možností…když víš, že by ti starý barák spadl na hlavu, protože potřebuje rekonstrukci, tak přece nepojedeš na druhý konec světa za sluníčkem.
Ale klidně ať si jede za sluníčkem…její peníze, její volba, její život…ale potom bych já finančně nepřispěla ani korunu…to bohužel…pokud by barák odmítla prodat, přestože nemá na opravy a provoz, může tam klidně bydlet dál…za svoje…ať jí to na tu hlavu spadne…bude to zase jen a jen její rozhodnutí…
Já tedy chápu, že nad tím už uvažují. Ono jedna věc je postarat se o rodiče. Druhá věc je postarat se o někoho, kdo má k penězům a životu přístup jako tady tchýně, že nějak bylo a nějak bude a někdo se o ni zase postará. Mám v rodině podobného člověka a on prostě žije tak nějak úplně odtržený od reality, jak je za celý život zvyklý, že finančně to táhnul vždy někdo jiný, bere to jako automatiku a je dotčený, že finančně neutáhneš dva domy apod.
@lucad77 píše:Člověk žijící z částečného ID si těžko může dovolit cestování. Ona si užívá tím, že se válí doma. Člověk nemůže mít všechno!
Trochu šetřit a trochu si užívat. Protože se toho úplného stáří taky nemusí dožít, jak jsem již psala dřív. Život není jenom o honbě za něčím, ale taky o nějakých radostech, ne?
@Anonymní píše:
Mj. žádný částečný ID již není. Takže má asi ID1 či ID2. Takže by si měla platit sociálku nebo pracovat. Pokud už řadu let (opět nevíme kolik) neplatí, tak také může skončit bez SD, jen ten zřejmě nízký ID se v něj překlopí. Pak bude mít barák na spadnutí a ne moc velký vdovský, třeba. Mj. ani vdovský nemusí mít trvale. Takže byste měla zjistit, jaká je situace v této oblasti. Ano, následky to může mít zásadní. Dost se divím některým reakcím zde. Já bych byla značně nervózní, pokud by mne možná čekalo vyživovat (dle zákona) osobu, která pracovat nechce, fláká se doma atd…
@Monchichik píše:
Ale klidně ať si jede za sluníčkem…její peníze, její volba, její život…ale potom bych já finančně nepřispěla ani korunu…to bohužel…pokud by barák odmítla prodat, přestože nemá na opravy a provoz, může tam klidně bydlet dál…za svoje…ať jí to na tu hlavu spadne…bude to zase jen a jen její rozhodnutí…
Ale zákon říká něco jiného.
@Livi92 píše:
Já tedy chápu, že nad tím už uvažují. Ono jedna věc je postarat se o rodiče. Druhá věc je postarat se o někoho, kdo má k penězům a životu přístup jako tady tchýně, že nějak bylo a nějak bude a někdo se o ni zase postará. Mám v rodině podobného člověka a on prostě žije tak nějak úplně odtržený od reality, jak je za celý život zvyklý, že finančně to táhnul vždy někdo jiný, bere to jako automatiku a je dotčený, že finančně neutáhneš dva domy apod.
Já chápu, že má zakladatelka docela vztek na tchýni, protože obvykle, co já vidím kolem sebe, tak rodiče i dospělé děti dost finančně i jinak podporují. Třeba hlídáním dětí nebo materiálně. Zakladatelce by se to také hodilo, tři děti, hypotéka a ono prd. A ještě by snad měli podporovat vysmátou tchýni.
Na tchýni bych se vykašlala, měla dost roků čas stát se samostatnou a našetřit si, že nechce je její problém a ne od zakladatelky.
V okolí mám dvě rodiny a obě jsou stejné. Obrovský dům se zahradou, ani jedni rodiče nechtěli ať s nimi zůstanou bydlet dospělé děti (jedná se o vícegenerační domy), protože to je jejich dům. Ale stejně jako v případě tchýně zakladatelky nechtěli šetřit na opravy domu a raději utráceli. O pár let později zjistili že nejsou schopni jak roky přibývají postarat se o údržbu domu a zahrady a že to není zadarmo. A nutí děti, které mají své rodiny, starosti a bydlení, které musí živit (ať už hypotéku nebo rodinný dům) ať jim finančně přispívají a každý víkend jsou u nich na domě a dělají jim údržbu ať už v domě nebo na zahradě
. Vnoučata už pomalu dorůstají do dospělosti, ale opět nechtějí slyšet o přestěhování nebo přepisu části domu vnoučatům, ale pomocí chtějí neustále.
@Anonymní píše:
No a z čeho žije?
To přesně nevím, možná z nějakých příspěvku a možná má i ID. Navíc trpí bájnou lhavosti.
To je jasné mezi slušným rodinami. Proto píšu o těch horších případech. Taky je jich dost a neříkejte, že nejsou.