"Výživné" rodičům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5379
29.3.23 12:22

Jo, teď mi to ještě připomněla jedná diskuze - o tchýni. Nechává se asi živit od chlapů. Páč na peníze a luxus je ujeta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21397
29.3.23 12:26
@Tomie píše:
Největší svinstvo je nechat se rodiči živit 15-20 let života (omluva těm, co od jeslí pracovali v dole jako dětští horníci a každou korunu odevzdali doma v sednici) a pak dělat okolky s tím, že by jako snad měli svoje rodiče obdobně podporovat ve stáří. :think:

Ze si porizovali deti, je zodpovednost tech rodicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.23 12:59
@Aleriga píše: Člověk žijící z částečného ID si těžko může dovolit cestování. Ona si užívá tím, že se válí doma. Člověk nemůže mít všechno!

@Aleriga spíš to tam táhne tchán, tedy jsme se i podivovali tchýnině reakci, když tchánovi 2 sourozenci chtěli vyplatit z toho domu, jeden žije trvale v cizině a druhý tady v ČR, doufali, že ten z ciziny jaksi „zapomene“ na dědictví po rodičích a ono ne. Takže když tam tcháni vlastně od začátku bydleli (už skoro 40let) i s rodiči tchana, tak nechápu, jak si mohli (resp. tchýně) myslet, že nebudou muset nikoho vyplácet? Takže když pak došlo na lámání chleba, se strašně tchýně durdila, že až teď si ti tchánovi sourozenci vzpomněli, že chtějí vyplatit (přitom si to měli sami ohlídat už od startu - prostě co neni 100% moje, tak zjišťuju a pamatuju si)

• Citovat
  • Upravit
13976
29.3.23 13:04
@Anonymní píše:
@Aleriga spíš to tam táhne tchán, tedy jsme se i podivovali tchýnině reakci, když tchánovi 2 sourozenci chtěli vyplatit z toho domu, jeden žije trvale v cizině a druhý tady v ČR, doufali, že ten z ciziny jaksi „zapomene“ na dědictví po rodičích a ono ne. Takže když tam tcháni vlastně od začátku bydleli (už skoro 40let) i s rodiči tchana, tak nechápu, jak si mohli (resp. tchýně) myslet, že nebudou muset nikoho vyplácet? Takže když pak došlo na lámání chleba, se strašně tchýně durdila, že až teď si ti tchánovi sourozenci vzpomněli, že chtějí vyplatit (přitom si to měli sami ohlídat už od startu - prostě co neni 100% moje, tak zjišťuju a pamatuju si)

A starali se o ty rodiče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32138
29.3.23 13:24

@šklíbakočka Zákon neříká, že jí máš opravit barák…navíc přispíváš podle svých možností…někdo více někdo méně…takže zakladatelka má 3 děti, celkem malé…můžou studovat…má hypotéku…moc peněz nemá ani pro sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
29.3.23 15:32

@Pidulka1991 to by mě taky zajímalo, pravda je, pokud se starali, měli by mít asi větší nárok na ten barák než sourozenci, kteří odešli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
29.3.23 16:26
@Proto02 píše:
A to se má tchyně hroutit předem co může být někdy? Nemůže být veselá a nic si z toho nedělat? Protože pomůže jí nějak se trápit? To se má jít odstřelit kdyby náhodou něco?
Může se stát cokoli. Nikdo neví co bude zítra, natož za pár let. To se klidně může zakladatelka rozvést, že.

Tady je krásně vidět ten dvojí metr vůči tchýním. Řekl by snad někdo mladé matce ať „je veselá a neřeší, co bude zítra“? Úplně vidím tu smršť :mrgreen:

Je snad normální že svéprávný dospělý člověk má nějakou základní zodpovědnost za svoje živobytí, kam patří i myslet na důchod. Pokud na to dotyčná kašle do té míry, že manžel i jeho bratr to už teď řeší, asi tam důvod k obavám reálně je. Nebo že by bratři byli takoví hysterici oba úplně zbytečně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
29.3.23 19:09
@Arboretka píše:
tak za důchod žili? Ne? To není příspěvek, pečovatel nemá nic, ten příspěvek je toho nemocného, pro pečovatele není nic, řeč nebyla o nemohoucích, ale o těch, co pečují, že prý jim stát pomáhá, tak nepomáhá, dostanou od toho postiženého příspěvek na péči a ten pečující z toho ještě většinou hradí nějaké ty služby externích pečovatelů.

Tak to záleží, jaká je domluva. Já jsem se rok starala o babičku. Nechodící, na plenách. Měla jsem třetí stupeň PnP a její důchod taky chodil na můj účet. CCa 30 tisíc měsíčně. Z toho jsem platila obědy, dekubitní matraci, dřevo na přitopení, pleny a podložky navíc, nutridrinky atd…a samozřejmně svoji maličkost, protože při tomhle se jaksi pracovat nedá a já nežiju ze vzduchu, že. 8)
Takže zařídit se to dá, jen si člověk nesmí hrát na matku Terezu. A ten senior s tím musí souhlasit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.23 20:13

@Pidulka1991 co vím, tak žili společně v 1 domácnosti-1 kuchyň a dobrotu to mezi mou tchýní a její tchýní (manželovou babi) nedělalo, zlrátka jak se říká 2 slépky mají mít oddělené domácnosti, taky bych nesnesla, kdyby se mi v fomácnosti tchýně motala (to už sice na začátku zkoušela, ale včas jsem ji zarazila)
Ohledně péče tam toho moc nebylo, ti prarodiče zemřeli v nemocnicích (po nějakých operacích, kdy se jejich stav rapidně zhoršil).

• Citovat
  • Upravit
21397
29.3.23 21:04

No nejspíš by po vás paní tchyně chtěla, ať se k ní vy přistěhujte a spravujete a platíte místo tchána. Co taky jiného by mohla chtít, celý život se o ni někdo staral, v případě, že tchán nebude, bude se obracet na syny, ať jí ho nahradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová