Vztah s dědou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
283
3.4.23 05:48

@prokr
Situace se časem může změnit.
A i „minutu před rozpadem“ to bude pořád dobrý kapitál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
3.4.23 06:20

Tak prodat nemovitost s vecnym břemenem, kdo o cem rozhoduje je fakt nereálný. Ja bych být tebou donesla smlouvu právnikovi, co se zabývá tímhle. On sám ti řekne jestli není smlouva vlastně k nicemu, tzv myslím ty dodatky ohledně věcného břemene. Jinak promiň, ale nemoci si pozvat kamarády? To snad nemuze podepsat plnolety člověk. :nevim:
V rychlosti jsem nahlédla na věcné břemeno, a děda si fakt podle mě nemůže diktovat koho si tam smis pozvat. O těch opravách bohužel jo.. No jak říkám, předejte smlouvu právníkovi. Dar navracej, vzdyt už jste dotoho narvaly peníze…

• Citovat
  • Upravit
Tala20
3.4.23 07:01
@Tajemnadama píše:
Ja bych být tebou donesla smlouvu právnikovi, co se zabývá tímhle. On sám ti řekne jestli není smlouva vlastně k nicemu, tzv myslím ty dodatky ohledně věcného břemene. … děda si fakt podle mě nemůže diktovat koho si tam smis pozvat.

@Tajemnadama se mýlí ve všem co napsala.

Věcné břemeno je vloženo do katastru, takže nějaké nošení nějaké smlouvy právníkovi je naprosto na prd. Rozhodující jsou pouze záznamy na listu vlastnictví v katastru. A ty nemohou být změněny či vymazány bez výslovného souhlasu osoby oprávněné z věcného práva.

Děda si samozřejmě může diktovat koho si do domu pustí!!! Dokonce to ani nemusí mít vloženo v katastru jako věcné břemeno. Obydlí je chráněno zákonem vždy a porušování domovní svobody je trestný čin. (Jedinou výjimkou by bylo provádění nutných oprav nemovitosti, ovšem o tom by musel být děda předem vyrozuměn.)

Příspěvek upraven 03.04.23 v 07:08

• Citovat
  • Upravit
Tajemnadama
3.4.23 07:03
@Tala20 píše:
@Tajemnadama se mýlí ve všem co napsala.

Věcné břemeno je vloženo do katastru, takže nějaké nošení nějaké smlouvy právníkovi je naprosto na prd. Rozhodující jsou pouze záznamy na listu vlastnictví v katastru. A ty nemohou být změněny či vymazány bez výslovného souhlasu osoby oprávněné z věcného práva.

Děda si samozřejmě může diktovat koho si do ****domu pustí!!! Dokonce to ani nemusí mít vloženo v katastru jako věcné břemeno. Obydlí je chráněno zákonem vždy a porušování domovní svobody je trestný čin.

´

Ale dědek není majitel.

• Citovat
  • Upravit
Tajemnadama
3.4.23 07:07

@Tala20 Prosimte, my jsme nesli smlouvu se špatně zapsaným vecnym břemenem, kvůli vstupu na pozemek skrze vodu. A normálně to zapsali v rámci kupní smlouvy. Až právník druhe strany si všiml že to je špatně zapsané, takže se to opravovalo. Co myslíš že se jako dela na tom katastru? Že ti to tam prohlíží pul dne jednu smlouvu? Asi jak kde, u nás to baba prelitla, hlavne podpisy, poplatek, a za měsíc to bylo přepsane.

• Citovat
  • Upravit
15113
3.4.23 07:12

@Tala20 Ten děda tam nebydlí, ale jinak vše co je sepsáno u notáře je platné a napadnutelné, to je fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32303
3.4.23 07:20

@boball Budeš to napadat a rozčilovat se s dědou? Já bych mu dar vrátila a nazdar…oni do toho ale bohužel už nacpali asi dost peněz…na tyhle podmínky bych nikdy nepřistoupila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
3.4.23 07:25

@Monchichik Jí to nejspíš netrklo, že se bude děda tak chovat. Já to myslela obráceně, že děda je může napadnout, když nedodrží podmínky a tak, že je to v pytli.Taky bych mu to asi vrátila, ale on dar nemusí přijmout. Blbá situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.23 08:27

Právě, nikdy mě nenapadlo, že děda bude mít takové chování. Nikdy s ním nebyl problém a vždy stál při mě, víc než moje mamka.

Jak jsem psala, vše jsem podepsala jen pro to, abych měla klid a v plánu to dávat dohromady jsem nikdy neměla.

Ano, peníze jsme už do toho vrazili, proto se nechci toho vzdát.

• Citovat
  • Upravit
Tajemnadama
3.4.23 08:40
@boball píše:
@Monchichik Jí to nejspíš netrklo, že se bude děda tak chovat. Já to myslela obráceně, že děda je může napadnout, když nedodrží podmínky a tak, že je to v pytli.Taky bych mu to asi vrátila, ale on dar nemusí přijmout. Blbá situace.

A kdo by ji zaplatil ty investice?

• Citovat
  • Upravit
Tajemnadama
3.4.23 08:40
@Anonymní píše:
Právě, nikdy mě nenapadlo, že děda bude mít takové chování. Nikdy s ním nebyl problém a vždy stál při mě, víc než moje mamka.

Jak jsem psala, vše jsem podepsala jen pro to, abych měla klid a v plánu to dávat dohromady jsem nikdy neměla.

Ano, peníze jsme už do toho vrazili, proto se nechci toho vzdát.

Proc jste to opravovali když jste tam neměli v planu bydlet?

• Citovat
  • Upravit
15113
3.4.23 08:52
@Tajemnadama píše:
A kdo by ji zaplatil ty investice?

Nejspíš nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.23 08:54

Protože si manžel myslel, že to pak bude mít větší hodnotu a zároveň, že děda bude spokojenej, třeba se tam i nastehuje, jak vždy chtěl a my budeme mít kam jezdit v létě.

• Citovat
  • Upravit
5683
3.4.23 12:29

Exidtuje moznost vraceni daru, takze obetuj posl. penize na tenhle danajsjy dar/advokata a dum mu vrat.

Chapu te jinak a delate dobre, kdyz do toho nevrazite svy penize za techto nepriznivych podminek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
3.4.23 12:32
@Anonymní píše:
Máme na to, vzali jsme si úvěr. Peníze nejsou problém. Ale nechci zbytečně platit za něco, z čeho nic nemám.
:palec:

A kdyby vam do toho nekecal, tak byste dum opra iliba co s nim, s tim domem dal? Pokud se v dome nebydli, tak chatra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová