Vztah s Romem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Klopotkova
11.6.17 22:26
@zrezlá plechovka píše:
Cikána nikdy. Nechtěla bych nikoho přičmoudlého a takového černocha už tuplem ne.

Tak to radši 100 x černocha než cikána, i když já jsem na bílé. :jazyk:
Co udělá většina lidí, když třeba sedí ve vlaku a vejde tam cikán? Začne si držet kabelku a má obavu, když přijde černoch, tak takové obavy nejsou většinou namístě. :think:

• Citovat
  • Upravit
25179
11.6.17 22:33
@Klopotkova píše:
Tak to radši 100 x černocha než cikána, i když já jsem na bílé. :jazyk:
Co udělá většina lidí, když třeba sedí ve vlaku a vejde tam cikán? Začne si držet kabelku a má obavu, když přijde černoch, tak takové obavy nejsou většinou namístě. :think:

no já nevím..myslím, že s přílivem afrických migrantů se i toto změní. a to nechci být za rasistu, samozřejmě je každý migrant individualita a nelze zobecnit.Ale bavíme se o předsudcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
12.6.17 02:20
@Klopotkova píše:
Byly byste s Romem? S Romem, který by byl pracovitý, hodný, měl spoustu peněz a nebyl problémový? V rodině takový případ nyní čerstvě máme a všichni trneme, jak to dopadne.
Za sebe mohu říct, že bych s Romem nebyla, ani kdyby byl ze zlata, nic proti nim v zásadě nemám, když se chovají slušně, ale vztah opravdu NE.
Všimla jsem si, že na severu Čech jsou lidé k Romům takoví shovívavější. Třeba před časem jsem v Mostě viděla nádhernou ženu, která přijela do centra s Romem pěkně oblečeným v luxusním autě a jak se k sobě měli.
Téma zakládám vlastně z blbého rozmaru, ani nevím proč mi to vrtá hlavou. Ženatý známý třeba měl pravidelně sex s pouličními holkami ze silnice :poblion: a všechno to byly Romky ze severu Čech.

Pokud by byl pracovitý, hodný, mluvil by spořádaně a jeho rodina taktéž (ano, znám takové), neměla bych problém. Nesoudím lidi podle barvy pleti, postižení či barvy očí, sama jsem si podobným odsuzováním prošla a nedělám to jiným, každý člověk je jiný a hovada se najdou v jakýchkoliv kulturách. Takže ano, chodila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
12.6.17 03:23
@vlček66 píše:
Pokud by byl pracovitý, hodný, mluvil by spořádaně a jeho rodina taktéž (ano, znám takové), neměla bych problém. Nesoudím lidi podle barvy pleti, postižení či barvy očí, sama jsem si podobným odsuzováním prošla a nedělám to jiným, každý člověk je jiný a hovada se najdou v jakýchkoliv kulturách. Takže ano, chodila bych.

Souhlasim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
12.6.17 06:21

Ještě kdyby měl vystudovanou VŠ a chodil do kostela (déle, než posledních 5 let) - bez problémů a možná bych ho i upřednostnila před čechy.
akademická otázka.
Vždycky jsem chtěla mít za přátele romy, vietnamce - prostě domonstraci svého „ne-rasismu“. Bohužel se nepodařilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24748
12.6.17 06:45
@LiliSun píše:
Když to tak čtu, tak mám asi další důvod se do Čech už natrvalo nevracet. To fakt vidíte děti z rasově míšených rodin jako nějaké pofidérní křížence? 8o Když si vezmu naše okolí v cizině, tak jsou vesměs všichni pos**** z toho, že budeme mít jednou míšené děcko. Nedovedu si představit, že by tu někdo dával chlapovi najevo, že sňatkem se mnou przní rasu.
A předpokládám, že místní slečny provdané za bílé chlapy (a že jich je) se s tímhle asi taky nesetkaly.
Fakt je mi z toho smutno.

Myslim, ze neni výsadou te zeme kde žiješ, ze když se narodí dite, jsou všichni pokandeni. Protoze to působí tak, ze když se narodí dite, už jenom slovo, nemisene, ale ok, tak nikdo nejasa. To zase zni podivne mým usim. Vím, že přeháním, ale Ty taky. A ČR, své rodne zeme, se neodrikej. A rasy neexistují. Existují ruzne národnostní skupiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
12.6.17 07:17

@stock Myslet si to můžeš, nevíš, kde žiju a jak to tu vypadá. :nevim: Tady je neskutečná „pozitivní diskriminace“ vůči bílým jako menšině a to v mnoha směrech. Tím na druhou stranu netvrdím, že třeba ostatní přistěhovalci z jiných regionů to tu mají lehké.
Samozřejmě že tu lidi jásají, když se narodí děcko i dvěma místním, to snad z toho, co jsem napsala, vůbec nevyplývá. Mluvila jsem o našem okolí, rodině atd. Nadšení nad budoucím malým míšencem (nebo jak to mám napsat, prostě to dítě bude na půl bílý a na půl žlutý, tedy banán :mrgreen: ) projevovali všichni už tak po třech měsících našeho vztahu, když jsme my sami ještě ani nic samozřejmě naplánovali.
Své země se nezříkám, jen mě občas děsí některé názory.
Pojem národnostní skupina jsem nikdy neslyšela, národnostní menšina možná. Ale mezi tím a rasou je pořád dost velký rozdíl. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
12.6.17 07:22

Víte co, stále dokola a dokola je to o jednom problému: Romové si svou pověst vytvořili sami a stále vytvářejí, je to jejich vizitka. Zatímco větnamci mají třeba pověst chytrých obchodníčků, ale nejsou to žádní masoví zloději a vykradači. Takže když do vlaku vleze větnamec, lidi jsou v klidu. Když tam vleze černoch, tak jsou taky v klidu. Ale jakmile tam vleze cigán, každý pečlivě kontroluje svoje věci. A proč? Co si vytvořili, to prostě mají!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24748
12.6.17 08:12
@LiliSun píše:
@stock Myslet si to můžeš, nevíš, kde žiju a jak to tu vypadá. :nevim: Tady je neskutečná „pozitivní diskriminace“ vůči bílým jako menšině a to v mnoha směrech. Tím na druhou stranu netvrdím, že třeba ostatní přistěhovalci z jiných regionů to tu mají lehké.
Samozřejmě že tu lidi jásají, když se narodí děcko i dvěma místním, to snad z toho, co jsem napsala, vůbec nevyplývá. Mluvila jsem o našem okolí, rodině atd. Nadšení nad budoucím malým míšencem (nebo jak to mám napsat, prostě to dítě bude na půl bílý a na půl žlutý, tedy banán :mrgreen: ) projevovali všichni už tak po třech měsících našeho vztahu, když jsme my sami ještě ani nic samozřejmě naplánovali.
Své země se nezříkám, jen mě občas děsí některé názory.
Pojem národnostní skupina jsem nikdy neslyšela, národnostní menšina možná. Ale mezi tím a rasou je pořád dost velký rozdíl. :nevim:

Kde žiješ, není pro mne zajímavý. Každý žijeme někde. Právě, že ne… Ze se rodina bude radovat nad novým „clenem“,je docela přirozené. Nemá to s barvou vůbec nic společného. Pozitivní diskriminace je taky diskriminace. Jde o rozdělování lidi podle faktorů, ktere sami nemohou ovlivnit=diskriminace. A práce proti antidiskriminaci riskuje byt podryvana tim, pokud někdo používá diskriminaci, jako zpusob zbavení se diskriminace. Samo si to protireci :). Ze jsi neslyšela pojem národnostni skupina neznamená, ze neexistují. Já taky neslyšela v životě spoustu rozumných věci a naopak slyšela spoustu pitomosti. Ale tim jsme, Ty a já, odbočily od původní otazky. Takže já vzdávám další diskuzi o Tvem životě a bananovem mimcu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
12.6.17 08:32

@stock Nechápeme se, nevadí. To se někdy stává. :lol: Ty jsi na mě zareagovala první, snažila jsem se jen vysvětlit svou původní myšlenku a poukázat na to, jak to chodí jinde. Třeba že příslušníci bílé menšiny jsou tu schopni bez většího úsilí vydělat dvojnásobek platu místního i přesto, že ten místní má třeba vyšší vzdělání atd.
Jinak větu „A práce proti antidiskriminaci riskuje byt podryvana tim, pokud někdo používá diskriminaci, jako zpusob zbavení se diskriminace.“ nějak nechápu. :nevim:
A než se tedy vzdáš diskuze o mém životě (děkuju), můžeš mi osvětlit, co to ta národnostní skupina je? :lol: Ne, fakt beze srandy, já momentálně píšu diplomovou práci, která se tímhle tak nějak zabývá, tak bych si ráda rozšířila obzor. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24748
12.6.17 09:23
@LiliSun píše:
@stock Nechápeme se, nevadí. To se někdy stává. :lol: Ty jsi na mě zareagovala první, snažila jsem se jen vysvětlit svou původní myšlenku a poukázat na to, jak to chodí jinde. Třeba že příslušníci bílé menšiny jsou tu schopni bez většího úsilí vydělat dvojnásobek platu místního i přesto, že ten místní má třeba vyšší vzdělání atd.
Jinak větu „A práce proti antidiskriminaci riskuje byt podryvana tim, pokud někdo používá diskriminaci, jako zpusob zbavení se diskriminace.“ nějak nechápu. :nevim:
A než se tedy vzdáš diskuze o mém životě (děkuju), můžeš mi osvětlit, co to ta národnostní skupina je? :lol: Ne, fakt beze srandy, já momentálně píšu diplomovou práci, která se tímhle tak nějak zabývá, tak bych si ráda rozšířila obzor. :think:

Zda se, ze si opravdu nerozumíme, byla to byla narážka na tu pozitivní diskriminaci :).
Ze to chodi všude nějak, víme všichni. Jsou i zeme, kde můžeš mít vyšší vzdělání, více zkusenosti a není to nic platne. Místní vitezi :lol: Ale záleží to prirozene na druhu práce.
Fokus na větší skupinu lidi, ktera má geografickou soudrznost/sdili určíte spolecne vlastnosti/kulturu, většinou spojené s nějakou národnosti/samostatna, sámořídící jednotka s vlastním obyvatelstvem :). Ale, všichni lidé mají stejne „sestaveni“genu :kytka:
A rozumět se pokouším úplně všem lidem tady v diskuzich, přestože v ČR nežijí už 41 let. Ale ono to fakt někdy nevyjde :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
12.6.17 09:53

@stock No já chápu, že to byla narážka na tu pozitivní diskriminaci, jen ta věta nedává moc smysl.
Podle mě se prostě termín národnostní skupina prakticky nepoužívá. A když už, tak je ekvivalentem národnostní menšiny a používá se v tomto kontextu. To pořád ale neznamená, že z biologického hlediska neexistují různé rasy, které pak v některých případech tvoří jeden národ. Tady „u nás“ je původní obyvatelstvo polynéského původu, což se někdy označuje za další nepůvodní rasu vzniklou míšením, zbytek jsou přistěhovalci z jiného regionu - mongoloidní rasa. Původní obyvatelstvo tu tvoří národnostní menšinu, mluví sice stejným jazykem jako většina (+ někteří svými vlastními) atd, ale rasově (z biologického hlediska) se liší a je to na první pohled vidět.
Když vedle sebe postavím bělocha, černocha a Asiata z JV Asie, tak mi asi nebudeš tvrdit, že jsou stejní. A klidně se mohli všichni tři narodit třeba v Japonsku a považovat se za Japonce.
Rasa a národ spolu přeci vůbec nemusí souviset. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
12.6.17 09:58
@zrezlá plechovka píše:
Cikána nikdy. Nechtěla bych nikoho přičmoudlého a takového černocha už tuplem ne.

Ani já ne:-) Jako nechápu hezký český holky, co si vezmou černocha. Jako jasně, může být hodný, pracovitý atd, ale prostě, ať si plodí v Africe, nebo odkud je. A co se týká Romů, jeden může být individuál a OK, ale ty geny v nich prostě jsou a měla bych strach do budoucna, co se eventuálně vyklube z našich dětí. A navíc ty rodiny jsou hodně zpřízněné a družné a o to bych opravdu nestála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
12.6.17 10:10
@LiliSun píše: Jinak větu „A práce proti antidiskriminaci riskuje byt podryvana tim, pokud někdo používá diskriminaci, jako zpusob zbavení se diskriminace.“ nějak nechápu. :nevim:

Nejsem její mluvčí, ale ta věta měla zřejmě znít „A práce proti diskriminaci (nikoli proti antidiskriminaci) riskuje byt podryvana tim, pokud někdo používá diskriminaci, jako zpusob zbavení se diskriminace.“

A má na mysli například důsledek afirmativní akce. Prostě skupina dříve znevýhodňovaná je zvýhodňována (například v přístupu k vyššímu vzdělání) aby se vyrovnal její handicap. To může mít neplánované účinky, například příslušníci té skupiny, kteří jsou absolventi takového vzdělání, jsou pak méně vyhledávaní a úspěšní v soukromé sféře.

Proč?

Inu proto, že se o nich předpokládá, že pravděpodobně to vzdělání dosáhli spíše díky své etnické (nebo rasové) příslušnosti, než díky svým schopnostem. Což může být například při volbě advokáta důležité. Klienti pak vyhledávají advokáty ze skupiny, kterou afirmativní akce nezvýhodňuje, protože očekávají, že svého postavení dosáhli spíše díky svým schopnostem a píli, než díky afirmativní akci. A rasismus v tom nehledej, chovají se tak i klienti z té skupiny, na kterou afirmativní akce míří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
12.6.17 10:53

@eumedon Já tuhle teorii znám, ale s tou původní větou bych si ji teda nespojila. :lol: Jinak v tom rasismus jako takový nehledám, to se přeci týká například i kvót pro ženy v různých sférách atd. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí