Vztah s tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1454
4.11.13 20:30

@mamamam Jasně, tak tímhle „pečovatelským syndromem“ trpí zase moje máma. Ta přijede na návštěvu, malej jí sice zajímá, ale hlavně chce pomáhat, vytřít, vyžehlit (podotýkám že jsem těhotná, chvilku před porodem, ale na práci v domácnosti si platíme paní). Takže máš doma takovou směsku obou našich babiček :mrgreen: Hele mě taky občas štvou obě, ale pokud je tu nemám navalený obě a furt, tak to prostě vydržím, když jim to dělá radost. I když chápu, že čeho je moc, toho je příliš ;) Jak se k tomu staví manžel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
RUR
15
4.11.13 20:31

@misa1990 O setkání, společném trávení času, vůni cukroví, sdílení, radosti, překvapení… (tedy i o dárkách, ale nejen o nich).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
4.11.13 20:33
@misa1990 píše:
@mamamam Nestojím o její řeči jako př. Vánoce nejsou o darkach.Tak o čem podle ni jsou nevím. Natož, když mame malého.. broučka.

třeba o tom, být se svou rodinou, kamarádama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
4.11.13 20:33

@mamamam Já tě chápu :lol: taky mě každodenní návštěvy co se narodila malá štvali a řekla sem dost :mrgreen: tchýně pochopila, že se může stavit, ale né mě sem furt lízt a otravovat a sedět tady třeba 6 hodin :roll: a ještě, když sem něco dělala, tak si pak stěžovala, že se ji nevěnuju. Ale mě to zdržovalo od práce a po hodině sme si neměli o čem povídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
4.11.13 20:34
@misa1990 píše:
@mamamam mám to stejně jako ty.. jen malému je teprve 10.měsíců zitra.. také se vídáme 1× co 2 týdny :-)
Nerozumíme si moc. Mám jiné názory na různé veci apod. Nestojím o její řeči jako př. Vánoce nejsou o darkach.Tak o čem podle ni jsou nevím. Natož, když mame malého.. broučka.

Broučka je nutno zasypat dary až po krk, jsem zcela na tvé straně :lol:

• Citovat
  • Upravit
29
4.11.13 20:36
@misa1990 píše:
@mamamam mám to stejně jako ty.. jen malému je teprve 10.měsíců zitra.. také se vídáme 1× co 2 týdny :-)
Nerozumíme si moc. Mám jiné názory na různé veci apod. Nestojím o její řeči jako př. Vánoce nejsou o darkach.Tak o čem podle ni jsou nevím. Natož, když mame malého.. broučka.

A taky na tebe tlačí, abyste se vídali víc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy

Zakladatelko, vcelku tvoje pocity chápu, ale pokud s tchánovci vycházíš, snaž se jim vyjít vstříc. Je to pro dobro všech :).

• Citovat
  • Upravit
801

@mamamam Znám to, měla jsem to taky tak. Naštěstí bydleli ale 100km daleko, takže se to dalo ukočírovat.

Problém vidím v tom „rodina je jejich jediná radost“. Když prarodiče nemají žádný vlastní svět, zájem, koníček, práce je nebaví a nic jiného neznají, tak je to průšvih, no. Upnou se na to malý a tu rodinu a dokážou docela dusit. I tou laskavostí.

Tvůj muž nemá sourozence? Nebude v rodině i jiné vnouče? Pak by ti mohlo ulevit. Pokud je tvoje dítě jediné vnouče široko daleko a na dlouho dopředu, jako to moje, bude to asi nápor pořád.

Jdeš na to ale podle mě dobře - i mě fungovalo stanovit pravidelné návštěvy a trvat na tom. Ale naopak ty jim je dopřej a buď vstřícná v těch jejich časech, ať si zbytečně neděláš zle, kde to není třeba. Posílej fotky, navrhuj, co by mohli pro vnouče zajistit. A neboj - dítě je teď ještě malé (na hlídání prarodičům bych v tom věku dávala max. na odpoledne), ale časem se to samozřejmě bude zlepšovat, jak bude dítě růst. Bude v klidu u prarodičů i déle a ty budeš ráda, že máš jak oddychnout nebo čas na práci.

Příspěvek upraven 04.11.13 v 20:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
4.11.13 20:37

Mě vadilo pouze to, že jsem pořád poslouchla řeči typu: když mě se tak stýská, vy sem moc nechodíte…přitom oni to mají k nám stejně daleko, narozdíl od nás mají auto a stejně se nestavili!! no tak jsme jim to s manželem vysvětlili, nyní už není problém, když dají vědět předem, že přijedou vůbec mi to nevadí a já s malou k nim 1×týdně ráda zavítám…i jim ráda malou půjčím, zatím tedy jen přes den, má 10měsíců :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
4.11.13 20:38

Dovolíš tchýni vidět malého jednou za 14 dnů? Jsi fakt skvělá :palec: :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2452
4.11.13 20:39

@Poison Ivy to me těši.. pac ona na přítele..co kupujete jako malemu? A pritel asi 15 dárečků bude mit. A ona to mu nemůžete koupit jeden za 100,–? A pritel vyliz mi prdel.. nemam si s ni xo říci a hlavně si vykame coz me uplne nejvíce sere! Pritel mym rodicum tyka co jsme spolu byli asi pul roku.. Štve me to kvůli malému! Taky mi říkala proc malemu kupujeme značkové oblečení. To se pritel nasral a rekl ji, ze ona to neplati tak at je sticha. Dobře ji kotli..:-) vždycky se musím smát no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2452
4.11.13 20:41

@mamamam tak nee tlačí ale vždycky zavolá mužeme prijed? ( ze sestrou pritele) a ja se někdy vymluvim ze nejsem doma a někdy to hold musím překousnout! Prostě ji nemusím. Je strašne jednoducha! Hlavně neporadna taky jeden z důvodů proc tam nechci jezdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
@terinka4444 píše:
Dovolíš tchýni vidět malého jednou za 14 dnů? Jsi fakt skvělá :palec: :zed: :zed: :zed: :zed:

Jinde bývá i hůř, tady je to škoda, když jsou asi tchánovci hodní a v pohodě. Jinak můj sarkasmus nebyl pochopen, jsem z formy :?

• Citovat
  • Upravit
29
@viveca píše:
@mamamam Jasně, tak tímhle „pečovatelským syndromem“ trpí zase moje máma. Ta přijede na návštěvu, malej jí sice zajímá, ale hlavně chce pomáhat, vytřít, vyžehlit (podotýkám že jsem těhotná, chvilku před porodem, ale na práci v domácnosti si platíme paní). Takže máš doma takovou směsku obou našich babiček :mrgreen: Hele mě taky občas štvou obě, ale pokud je tu nemám navalený obě a furt, tak to prostě vydržím, když jim to dělá radost. I když chápu, že čeho je moc, toho je příliš ;) Jak se k tomu staví manžel?

manželovi taky vadí tak velký zájem… jenže jemu mamka párkrát do týdne i volá- jen tak, jak se má, že se jí po nás stýská a tak. kdybych nebyla taková jaká sem, tipuju, že by volala denně a mluvila by tak 10min:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
4.11.13 20:42

@misa1990 tvé povolání je dlaždič?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie